Sunday, July 8, 2007

Εξελίξεις στην Επαναστατική Αριστερά

Μεγάλη πολιτική εξόρμηση για τα κρίσιμα ανοιχτά μέτωπα των εξελίξεων αλλά και την ενωτική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σχεδιάζει το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Την Τετάρτη 11 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο, καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη συνέλευση, όπου θα παρουσιάσει τα παραπέρα βήματα για την παρουσίαση και ανάλυση της ενωτικής πολιτικής του πρότασης. Το ΜΕΡΑ θα προτείνει την συγκρότηση ανοιχτής "κίνησης για την ενωτική εκλογική κάθοδο" εφόσον έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά δυνάμεις έξω από το ΜΕΡΑ. Επίσης στη συνέλευση θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα παρέμβασης στα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα, όπως το θέμα του περιβάλλοντος (Πάρνηθα, κλπ), για την ανεξάρτητη εργατική και νεολαίστικη διαδήλωση στη ΔΕΘ, για το κίνημα της παιδείας και το ζήτημα των δημοκρατικών ελευθεριών.
Η εξόρμηση του ΜΕΡΑ ξεκίνησε ήδη σε μια σειρά πόλεις: στη Θεσσαλονίκη η κεντρική εκδήλωση του ΜΕΡΑ είχε 150 αγωνιστές και πλούσια συζήτηση. Πάνω από 120 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση του ΜΕΡΑ στην Πάτρα την περασμένη Τετάρτη, ενώ στα Γιάννενα συμμετείχαν πάνω από 70 συναγωνιστές. Ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται στη Θεσσαλία, Κρήτη και Θράκη.
Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των "αντικαπιταλιστικών συνελέυσεων-συναντήσεων", στις οποίες , με πολύ αντιφατικό και δύσκολο πολλές φορές τρόπο, ξετυλίγεται μια πλούσια συζήτηση και αντιπαράθεση για το αναγκαίο περιεχόμενο και τα βήματα για μια ενωτική παρέμβαση της ριζοσπαστικής αριστεράς στις εκλογές.

Κάτι κινείται στην Επαναστατική Αριστερά και αυτό είναι πολύ καλό...

3 comments:

Anonymous said...

Άντε για μία ακόμα χρονία για το υπερεπαναστατικό 0,2% να "εμπνέει" για νέους αγώνες. Να δούμε βέβαια αν θα είναι και τόσο γιατί κατεβαίνει από την άλλη και ΑΡΑΝ - ΑΡΑΣ -ΣΕΚ για πρώτη φορά και όλα και κάτι θα ξεκλέψει.

Anonymous said...

Σε συγχαίρω για το επιμελημένο και ενημερωμένο ιστολόγιο. Αλλά περισότερο σου απευθύνω τα συγχαρητήριά μου γιατί είσαι από τους ελάχιστους που ενώ δεν ντρέπονται να ταυτιστούν με συγκεκριμένα πρόσωπα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και τις απόψεις τους (Μπίστης -ΕΚΚΕ)συγχρόνως προβάλλεις τη ΡΗΞΗ και γενικότερα ο,τιδήποτε προέρχεται από τον αδιαμόρφωτο ακόμα δυστυχώς χώρο της εναλλακτικής, πατριωτικής, όπως λέγεται, αριστεράς. Πιστεύω ότι ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ τως δύο προαναφερθέντων χώρων της αριστεράς μόνο κέρδος θα έχει για το λαό μας. Οι μεν ας κοιτάξουν σοβαρά το εθνικό ζήτημα άνευ παλιομοδίτικων κόμπλεξ και οι δε ας αρθρώσουν επιτέλους διασαφηνισμένο λόγο για το αντικαπιταλιστικό κοινωνικό τους όραμα. Τι έχουμε να φοβηθούμε αν μας ενώνει ο πόθος της εθνικής ανεξαρτησίας και της αντικαπιταλιστικής πάλης? Αν το ιστολόγιο συνεχίσει να μην αντιμετωπίζει αντιθετικά τους δύο πολιτικούς χώρους, έχεις κερδίσει σύντροφε έναν πιστό διαδικτυακό φίλο.

Anonymous said...

προς αποφυγή παρεξηγήσεων διορθώνω "...ενώ ταυτίζεσαι με το ΕΚΚΕ ή τουλάχιστο βρίσκεις κοινά σημεία, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα να προβάλλεις τη ΡΗΞΗ..."