Monday, December 19, 2016

Η σιωπή για την… απαγόρευση, είναι συνενοχή

Του Γιώργου Χελάκη

H ΠΑΕ ΑΕΛ έγραψε τελικά στα παλιά της παπούτσια την απαγόρευση της Σούπερ Λίγκας και έπαιξε με τις φανέλες που έγραφαν με μεγάλα γράμματα «τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας»!

Να δούμε τώρα αν ο αποκαλούμενος συνεταιρισμός, έχει το θράσος να τιμωρήσει την ομάδα της Λάρισας, επειδή στις φανέλες αναγραφόταν πολιτικό μήνυμα. Δεν είναι για γέλια, αυτός είναι ο λόγος που η Λίγκα απαγόρευσε στη θεσσαλική ομάδα να γράψει αυτό το μήνυμα.

Ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη έγιναν είδος απαγορευμένης πολιτικής, σύμφωνα με τους γραφειοκράτες που πήραν τη σχετική απόφαση.
Οσοι την πήραν και όλοι οι άλλοι που την ανέχτηκαν με την σιωπή τους, να περάσουν για συγχαρητήρια από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής».

Γιατί και η σιωπή στην προκειμένη περίπτωση είναι συνενοχή. Και σιώπησαν όλοι, του αθλητικού Τύπου συμπεριλαμβανομένου.

Είναι πολιτική να απλώνεις το χέρι σου σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Να πιέζεις τις κυβερνήσεις να σου χαρίσουν χρέη, να σου παραδώσουν δημόσιες εκτάσεις και να σου χτίσουν γήπεδα, δεν είναι…

Είναι πολιτική μέρες Χριστουγέννων, στους φιλάθλους της ομάδας σου, για να βοηθήσουν παιδιά που πεινάνε και κρυώνουν. Η διαφθορά, τα στημένα παιχνίδια, τα σκάνδαλα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν είναι...

Πρόκειται για υποκριτική και επικίνδυνη συμπεριφορά. Ερχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλωμένες θέσεις της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Μπράβο στην Λάρισα που αγνόησε το… απαγορευτικό κι έστειλε το μήνυμά της.

Η σιωπή όλων των άλλων είναι συνενοχή πέρα από γελοιότητα κα ανοησία...

Πηγή: Sport and Business

No comments: