μεταναστες

μεταναστες

Monday, December 9, 2013

Για ένα νέο κόμμα της Οικολογίας

Οι αναζητήσεις για νέα, σύγχρονα σχήματα είναι πλέον γεγονός σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Ο χώρος της Πολιτικής Οικολογίας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από την εποχή της "Εναλλακτικής Κίνησης Οικολόγων" και στη συνέχεια των "Οικολόγων - Εναλλακτικών" στα μέσα της δεκαετίας του '80 μέχρι τους "Οικολόγους - Πράσινους" δεν έχουν αποδώσει ένα ισχυρό "Πράσινο" Κόμμα. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο η πρωτοβουλία Think P ανοίγει τη συζήτηση για τη συγκρότηση νέου κομματικού φορέα με τον προσωρινό τίτλο "Ευρώπη - Οικολογία". Η "Κόκκινη Πιπεριά" φιλοξενεί το κάλεσμα της προσπάθειας.  

Μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, μέσα σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που προχωρεί με βήματα διστακτικά ή κάνει σημειωτόν, μέσα σε μιαν Ελλάδα σε σύγχυση, είμαστε μια ομάδα ενεργών πολιτών που θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να συμβάλουμε στην άρση των αδιεξόδων, παρεμβαίνοντας στο πολιτικό τοπίο με όχημα ένα νέο κόμμα πολιτικής οικολογίας.

Για πολύ καιρό οι πολίτες βρεθήκαμε στο περιθώριο της πολιτικής. Όμως η οικοδόμηση της νέας Ευρωπαϊκής Βιώσιμης Ελλάδας είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια των εμπεδωμένων συμφερόντων, πολιτικών ή οικονομικών.

Απευθυνόμαστε:
Στους πολίτες που ασφυκτιούν μέσα σε μια χώρα καθηλωμένη σε αναχρονισμούς- πολιτιστικούς, πολιτικούς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς
Στους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο τον ανορθολογισμό που επικρατεί όλο και περισσότερο
Σε όλους όσους, πριν κατηγορήσουν τους “άλλους”, είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες- ιδίως οι πολιτικοί.
Στους καινοτόμους και δημιουργικούς ανθρώπους
Στους νέους που θέλουν να μορφωθούν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Στις μεγαλύτερες γενιές που δε θέλουν να αδικήσουν τις νεώτερες
Στις γυναίκες αλλά και στους ανθρώπους που ανήκουν σε οποιαδήποτε μειονότητα και δεν ανέχονται πια τις διακρίσεις
Σε όσους λένε “όχι στη βία”, που έχουν βαρεθεί την πόλωση και την αμετροέπεια
Στούς δημοκράτες που νιώθουν να τους ζώνουν τα φίδια του φασισμού
Σε όσους θέλουν να ζούν σε μια κοινωνία πραγματικής και όχι υποκριτικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας και της πολιτιστικής ένδειας
Σε όσους δεν θέλουν πια ούτε κράτος “μπαμπά”, ούτε κράτος “μπαμπούλα”
Σε όσους κατανοούν ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο “καλύτερο” παρελθόν, γιατί αυτού του είδους οι καλύτερες μέρες οδήγησαν στις σημερινές χειρότερες
Σε όσους εκτιμούν ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β’ για τις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και την ευρωζώνη και βλέπουν στο ευρωπαϊκό εγχείρημα την μόνη προοπτική για την κοινωνία μας.
Σε όσους νιώθουν πολίτες της Ευρώπης και θέλουν περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.
Σε όσους αναγνωρίζουν ότι η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα είναι πώς θα συνταιριάξει την ευημερία των ανθρώπων με τις αντοχές του πλανήτη.

→ Με την πεποίθηση ότι τα παραπάνω αδιέξοδα μπορούν να λυθούν και να μπει σε κίνηση μια νέα μεταπολίτευση,

→ Και με την πεποίθηση ότι ανάπτυξη και οικολογία, ευημερία και περιβάλλον δεν είναι έννοιες αντιθετικές, αλλά ότι μια “έξυπνη” ανάπτυξη βασισμένη στην καινοτομία και κατά κύριο λόγο στις “πράσινες” τεχνολογίες αιχμής, μπορεί να πετύχει και τους δύο στόχους,

καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάλογους προβληματισμούς και απόφαση για δράση να συμμετάσχουν στις διαδικασίες με στόχο τη δημιουργία ενός νέου κόμματος της πολιτικής οικολογίας. Όχι για ένα συμβατικό κόμμα μελών, αλλά ένα κόμμα ανοιχτό, με εσωτερική δομή και οργάνωση που θα δίνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, μέλη και φίλους του χώρου τη δυνατότητα να κρίνουν με άμεσο τρόπο τις προγραμματικές θέσεις και τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν.

Σε αυτή την κατεύθυνση καταθέτουμε στη συζήτηση το πλαίσιο των πολιτικών μας θέσεων

Προσωρινή διεύθυνση επικοινωνίας contact@thinkpi.gr

No comments: