Wednesday, July 31, 2013

Ερχεται τον Σεπτέμβριο...


Deus Ex Machina αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα που ισχύει στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή. O οποίος λέει πως λίγοι, ελάχιστοι είναι αυτοί που κατορθώνουν να έχουν αδιάλειπτη συνέχεια μέσα στον χρόνο. Ξεκίνησαν το 1989 και από τότε, με διάφορους τρόπους, δηλώνουν παρόντες. Πάντοτε.

10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου full length album τους “Signs”, ηχογραφούν το “The sound of liberation”. Θα αποφύγουμε κοινοτυπίες για το πόσο “επίκαιρος” μπορεί να είναι ή όχι ο τίτλος, γιατί πολύ απλά νομίζουμε πως δεν βιώσαμε ποτέ την ελευθερία και την χάσαμε τα 3 τελευταία χρόνια. Οι Deus λοιπόν, έγραψαν 10 τραγούδια βασισμένα σε ό,τι περικλείει ο κοινός μας κοινωνικός περίγυρος, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και αυταρχισμού. Ο δίσκος ανοίγει με ένα απόσπασμα από ομιλία του Jello Biafra και κλείνει επίσης με ένα μικρό μέρος από ομιλία του subcomantade Marcos των Zapatistas.

Το “The sound of liberation”, θα κυκλοφορήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, στις εξής μορφές:

300 έγχρωμα LP που θα περιέχουν και CD σε χάρτινο φακελάκι (wallet) με τυπωμένο εξώφυλλο-οπισθόφυλλο. 400 μαύρα LP 300 CD Προπαραγγελίες στο mailorder από τέλη Αυγούστου.

Συνεργασία των Labyrinth of thoughts & The Lab records που ξεκίνησε με τις επανακυκλοφορίες των Motorpsycho & Signs των Deus και θα συνεχιστεί και με άλλες κυκλοφορίες από την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή σε βινύλιο.

Tracklist : Intro / Wired / Crime / Running / The sound of liberation / Deeper / Working man / Too late / One step back / Rise like the sun / Life is dead / Outro

No comments: