Saturday, May 12, 2012

Να μαθαίνουν οι νέοι, να θυμούνται οι μεγαλύτεροι...

“Ο σοσιαλισμός στη χώρα μας θα είναι μια εξουσία με πολυκομματικό σύστημα, καθεστώς ελεύθερης λειτουργίας όλων των κομμάτων που σέβονται την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, μαζί και της αντιπολίτευσης. Επίσης την αρχή της παραίτησης της κυβέρνησης που δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής και του λαού, αντικατάστασης της με βάση το σεβασμό της πλειοψηφίας του λαού. Αποβλέπουμε σε μια μακρόχρονη συνύπαρξη και αμοιβαίο έλεγχο όλων των κομμάτων...Καθοριστικό γνώρισμα του είναι η ολόπλευρα ανεπτυγμένη δημοκρατία και η συμμετοχή του λαού στα κοινά. Και ακριβώς έτσι το καθεστώς αυτό θα είναι περισσότερο θωρακισμένο από κάθε προσπάθεια βίαιης ανατροπής του". Αυτά έλεγε το 1970, εν μέσω της δικτατορίας των συνταγματαρχών, ο αείμνηστος γραμματέεας του ΚΚΕ Εσωτερικού Μπάμπης Δρακόπουλος. Θέλετε να τα συγκρίνουμε με τα λαϊκίστικα παραληρήματα της ηγεσίας του Σύριζα;

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και η Ανανεωτική Αριστερά, η Δημοκρατική Αριστερά ευτυχώς έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφενός στηρίζοντας τη πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς και στη συνέχεια (και αφού ναυάγησε η προσπάθεια του κ. Τσίπρα) πρότεινε τη συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.
Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή : Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη, με την κοινωνία όρθια και με την νέα γενιά παρούσα.
Όταν και αυτή η πρόταση "ναυάγησε" ο σ. Φώτης Κουβέλης επανέλαβε αυτό που σ' όλη τη προεκλογική περίοδο λέγαμε. Σε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θα συμμετέχουμε. Ας το πούμε για άλλη μια φορά για όσους θέλουν να διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας και να μας επιτίθενται : σε κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν θα συμμετέχει.

2 comments:

Anonymous said...

προφανως δεν θα συμμετέχετε σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. ΄Οχι μόνο γιατί το έχετε επανειλημμένα δηλώσει, αλλά και γιατί μιά τέτοια κίνηση θα ήταν πολιτική αυτοκτονία...
Το θ'εμα είναι άλλο: θα εμμείνετε στην συνεργασία και την διαμόρφωση κοινής πλατφόρμας με τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν και μετά τις αναμενόμενες νέες εκλογές; Και γιατί (αυτό απευθύνετε και στους ΣΥΡΙΖέους), δεν επιδιώκετε διαρκή διαβούλευση τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ; ΄Αντε μπράβο, γιατί γίνεστε κουραστικοί κι εσείς κι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Anonymous said...

οο