Thursday, February 9, 2012

"Πιστεύω ότι για την έξοδο της χώρας από τη κρίση χρειάζεται η στράτευση όλων μας στη πολιτική"


Του Σωτήρη Βαλντέν
Πιστεύω ότι για την έξοδο της χώρας από τη κρίση χρειάζεται η στράτευση όλων μας στη πολιτική. Περισσότερη και καλύτερη όχι λιγότερη πολιτική όσο και αν κάποιοι την έχουν δυσφημίσει. Χρειαζόμαστε μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή & υπεύθυνη αριστερά. Αριστερά γιατί η σημερινή δεξιά πολιτική των μνημονίων που υλοποιούν Πασοκ & ΝΔ οδηγεί τη χώρα στη διάλυση. Αριστερά γιατί δεν πιστεύω στους δήθεν άχρωμους τεχνοκρατικούς μονόδρομους. Όμως και δημοκρατική, ευρωπαϊκή & υπεύθυνη αριστερά γιατί τίποτα δεν νομίζω να μας ενώνει με τους οπαδούς του Στάλιν, της εξόδου από την Ευρώπη και των "όχι σε όλα".  Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο συσπείρωσης και διαλόγου στη περίοδο των μεγάλων ανακατατάξεων που επέρχονται στην κεντροαριστερά με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας.

Οι εξελίξεις των ημερών αυτών αποτελούν φοβάμαι μια μελάνη σελίδα στην ιστορία του τόπου και της Ευρώπης. Σήμερα νομίζω πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις πολιτικές μιας αποκρουστικής νεοφιλελεύθερης Ευρώπης της ύφεσης, της ανεργίας, των εκβιασμών και της τιμωρίας. Οι πολιτικές αυτές δεν εξυγιαίνουν, διαλύουν τον τόπο μας και την Ευρώπη. Ας συμπαραταχθούμε με φωνές όπως του Σμίντ, του Ολαντ, ακόμα και του Μόντι. Ας μην παρασυρθούμε όμως να πετάξουμε το μωρό με τα απόνερα. τον 21ο αιώνα διέξοδος δεν υπάρχει στην εθνική αναδίπλωση. Η πάλη μας για τις αξίες και τις αρχές μας για μια δικαιότερη κοινωνία δεν έχει καμία πιθανότητα ευόδωσης χωρίς την Ευρώπη.


Μέσα στην Ευρώπη συνεπώς, κατά της Μέρκελ και με τους αντιπάλους της. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ούτε και την δυνατότητα να μας βγάλει από αυτήν και είμαστε πιο Ευρωπαίοι από τους τιμητές μας.


Είναι ανάγκη κατά τη γνώμη μου να αποκρούσουμε το κλίμα πανικού, δεν θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα φύγουμε. Ακριβώς γιατί εκτός από τους Έλληνες και άλλοι πολλοί, οι περισσότεροι, δεν θέλουν να φύγουμε για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους. Αυτό δεν σημαίνει πως ότι και να κάνουμε δεν θα φύγουμε, σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε τα πάντα. Αν πάλι έχουν πάρει το πάνω χέρι δυνάμεις που θέλουν να μας εξωθήσουν να φύγουμε ίσως και να διαλύσουν το ευρω, η χώρα μας  θα επιζήσει ότι και να γίνει και φυσικά χωρίς να γίνουμε και αποικία.

Νομίζω ότι πρέπει να τιμωρήσουμε αμείλικτα στις κάλπες αυτούς που μας έφεραν ως εδώ. Πρώτα απ' όλα τα δυο κυβερνητικά κόμματα, ας τους γιουχάρουμε όταν αυτοί οι πρωταγωνιστές της εθνικής καταστροφής και της ανευθυνότητας μας ζητούν να γίνουμε συνυπεύθυνοι μαζί τους σήμερα. Αλλά και ας θυμίσουμε  σε κάποιους άλλους , αυτούς που λεει συχνά τσάμπα μάγκες, πως το όχι σε όλα δεν μας πήγε μακριά και έχει και αυτό μερτικό της ευθύνης.

Ας μην ξεχνάμε τέλος πως ο αγώνας ενάντια στη πολιτική των μνημονίων σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι μακρόχρονος και όχι στιγμιαίος. Όσες υπογραφές και αν μπουν σήμερα με το πιστόλι στο κρόταφο, κάτω από ανεδαφικές & απαράδεκτες συμφωνίες, η ζωή θα τις ακυρώσει όπως συνέβη εν πολλοίς μέχρι σήμερα. Ας παλέψουμε με νύχια και με δόντια ενάντια στην παραπέρα εξαθλίωση του λαού μας και τη διάλυση της κοινωνίας. Αλλά και ας επεξεργαστούμε και θετικά δρόμους για την ανάκαμψη της χώρας.
   

2 comments:

Takis Georgakopoulos said...

Το ζητούμενο ήταν εξ αρχής ο ''μετασχηματισμός'' της Ευρώπης των μονοπωλίων σε Ευρώπη των εργαζομένων...Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι αυτός ο προσανατολισμός, χωρίς αντίστοιχο Εθνικό προσανατολισμό για στροφή της πολιτικής και της κοινωνίας Αριστερά με την συνακόλουθη δημιουργία πολιτικών συσχετισμών σε Εθνικό επίπεδο, δεν καταφέρνει τίποτα!
Στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να στέλνει η Ελλάδα και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, Αριστερούς βουλευτές για να αλλάξουν και εκεί οι συσχετισμοί. Διαφορετικά τα όσα λέγονται αποτελούν έπεα πτερόεντα!

haridimos said...

http://vapsomalliades.blogspot.com/