μεταναστες

μεταναστες

Tuesday, November 8, 2011

Τι γίνεται στη Νέα Δημοκρατία;

Πριν λίγη ώρα το antinews, το γνωστό site που χρεώνεται στον στενό συνεργάτη του Α. Σαμαρά Φ. Κρανιδιώτη ανέβασε κείμενο

με το οποίο δείχνει ότι ό μόνος πλέον δρόμος για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ και η συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση.

Αναλυτικά το κείμενο:

Τα τραγικά διλήμματα του Σαμαρά

Το έχουμε ξαναπεί. Όποιος δεν παίρνει θέση σ΄αυτήν την ζωή θα καεί στο μεγαλύτερο καζάνι της κόλασης. Καθαρές κουβέντες, λοιπόν:

Δύο είναι τα μεγάλα και τραγικά διλήμματα του Αντώνη Σαμαρά εδώ που φτάσαμε.

Πρώτον: Συμμετέχει στο επιβληθέν από τον ξένο παράγοντα εγχείρημα και συνυπογράφει με αποτέλεσμα να φανεί ανακόλουθος στις προηγούμενες θέσεις του και να προκαλέσει την οργή του κόσμου που τον στήριξε.

Δεύτερον: Να βγει ο ίδιος από το κάδρο και να πει δεν δέχομαι εκβιαστικά τελεσίγραφα. Στην Ελλάδα υπάρχει Λαός και Σύνταγμα. Στην περίπτωση αυτή θα κατηγορηθεί για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Σαμαράς το έκανε ήδη μια φορά με το Σκοπιανό. Με αποτέλεσμα να μείνει στο περιθώριο για δώδεκα χρόνια. Και κανείς να μην του αναγνωρίσει.

Αν κι αυτήν την φορά πει ΟΧΙ θα βγει πάλι από το κάδρο και μην έχετε αυταπάτες: θα βρεθεί κάποιος άλλος να συνυπογράψει κι αυτό που θέλουν οι δανειστές θα γίνει.

Αν ο Σαμαράς πει ΟΧΙ θα του το αναγνωρίσουν πάλι μόνο όσοι απέμειναν να φυλάττουν Θερμοπύλες. Η μεγάλη μάζα θα σκεφθεί τον μισθό και τη σύνταξη της . “Ο Σαμαράς πάλι φταίει…” θα πούνε.

Ενώ αν μείνει μέσα στο κάδρο θα έχει τις δυνατότητες να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Γιατί ένα πράγμα πιστεύουμε γι αυτόν: είναι πατριώτης και Έλληνας. Λάθη έκανε και πολλά και κυρίως εμπιστεύτηκε συμβούλους που μας απογοήτευσαν όλους. Όμως δεν υπάρχει κανένας άλλος από τον Σαμαρά αυτήν την ώρα να υπερασπιστεί τον λαό με πράξεις και όχι με λόγια και συνθήματα.

Αυτή είναι για μας η πραγματικότητα, με το χέρι στην καρδιά. Δεν μετανιώνουμε για τίποτα. Χάσαμε μια μάχη, αλλά είχαμε δίκαιο. Και ο πόλεμος δεν κρίθηκε ακόμα.

PoliticsGR: Οι πληροφορίες δείχνουν τη μάχη στα γραφεία της Λ. Συγγρού να έχει φτάσει στα άκρα. Ενώ μέχρι την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς αντιμετώπιζε την απειλή ενός αντάρτικου από ομάδα βουλευτών της φιλελεύθερης μεταρρυθμιστικής πλευράς (και τους οποίους θυμίζουμε ότι χτυπούσε το antinews και ανεπίσημα απειλούσε με διαγραφές!), σήμερα πλέον φαίνεται ο κίνδυνος να είναι ορατός και από την άλλη πλευρά.

Μαθαίνουμε ότι γίνονται ζυμώσεις από βουλευτές και στελέχη του κόμματος που αντιτίθενται στην συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση αλλά και στην επικύρωση της δανειακής σύμβασης και της συμφωνίας της Συνόδου της 27ης Οκτωβρίου. Δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και κείμενο θέσεων με υπογραφές υπέρ της άποψης αυτής. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε από το γραφείο του πριν περίπου μία ώρα αφήνοντας το χάος να τρέχει και τις διαμάχες να εξελίσσονται.

Μέσα σε όλα αυτά, ο στενός συνεργάτης του Φ. Κρανιδιώτης εμφανίζεσαι να προτρέπει τον Α. Σαμαρά να πει το τελικό ναι, επιμένοντας φυσικά ότι η σωστή λύση είναι το όχι. Με ύποπτες αναφορές στη στάση του Σαμαρά στο Μακεδονικό και σε όσους φυλάττουν τις Θερμοπύλες, ο Φ. Κρανιδιώτης μάλλον μπερδεύει παρά ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Ας είμαστε σε επιφυλακή να δούμε που θα οδηγήσουν οι ζυμώσεις της λαϊκής εθνικιστικής πτέρυγας της ΝΔ που φαίνεται να επιμένει να αδιαφορεί για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας (μην πούμε το μέλλον γενικότερα…) προσβλέποντας αποκλειστικά σε μικροκομματικά οφέλη και ψαρεύοντας στα θολά νερά του αντιμνημονιακού μπλοκ. Μάλλον η κατηγορία του Τσίπρα ότι ο Σαμαράς εγκατέλειψε το μαχητικό τους καράβι τους στοίχισε κάτι παραπάνω από ότι νομίζαμε…

Τέλος, αξίζει να μείνουμε στο γεγονός ότι ο στενός εξοκομματικός πυρήνας συμβούλων του κ. Σαμαρά που απολείτο από τους Φ. Κρανιδιώτη και Χ. Λαζαρίδη φαίνεται επίσης να διασπάται. Οι πληροφορίες μας θέλουν τον πρώτο να επιμένει στον αντιευρωπαϊσμό και στο όχι (άσχετο αν στο παραπάνω κείμενο προσπαθεί να δείξει μετριοπαθής και ενωτικός θολώνοντας τα νερά) και τον δεύτερο να δίνει μάχη για την σύμπραξη της ΝΔ με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις και τους μεταρρυθμιστές του πολιτικού συστήματος.

Πηγη: PoliticsGr.net

No comments: