Wednesday, July 13, 2011

Δικαίωση των θυμάτων - Ανατροπή του σάπιου καθεστώτος

Στο Νικόλα…

Εν τέλει τα σάπια θεμέλια των θεσμών του κυπριακού κράτους καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, το πρωινό της 11ης Ιουλίου, παίρνοντας μαζί τους και 12 αθώους, οι οποίοι υπηρετούσαν, όπως πάντα, το λαό και την πατρίδα τους. Οι επιστολές του ήρωα διοικητή ναυτικού, πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, δεν εισακούστηκαν, από την, κατά τα άλλα, κυβέρνηση του λαού, ενώ εδώ και 2,5 χρόνια τα περιβόητα κοντέινερ, ξεκουράζονταν στον ήλιο και προετοιμάζονταν για μια δολοφονική επίθεση. Δυστυχώς οι ευθύνες δεν βαραίνουν τα κοντέινερ. Δεν έχουν πρόσωπο, δεν φωνάζουν για σεβασμό των θεσμών και δεν τους φταίει πάντα μια ΕΟΚΑ Β’. Οι ευθύνες βαραίνουν πολύ, εκείνους που για ευνόητους λόγους πέταξαν τις επιστολές, όπως πετάνε 3 χρόνια τώρα το λαό στα σκουπίδια.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, «εμφανώς» συγκλονισμένος, διαλάλησε χθες από τον τόπο της εθνικής τραγωδίας, πως είναι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Ούτε ιερό, λοιπόν, ούτε όσιο. Οι παραιτήσεις των Παπακώστα και Τσαλικίδη, δεν είναι καθόλου αρκετές, ούτε για τη θρηνούσα γυναίκα του διοικητή, ούτε για τη μάνα των δίδυμων εθνοφρουρών, ούτε για ολόκληρο το λαό, που δίκαια απαιτεί απαντήσεις και τιμωρίες. Ο συγκλονισμός του προέδρου, η συμπαράσταση της Κυβέρνησης θα μπορούσαν να φανούν αληθινά, εν μέρει, με την ανάληψη των ευθυνών.

Όταν 1000 απλοί άνθρωποι, απαιτούν, έξω από το Προεδρικό, την παραίτηση του Χριστόφια και των υπουργών του, τότε το δίκαιο παίρνει το μέρος του λαού. Η δολοφονία της ναυτικής βάσης στο Μαρί, δεν πρόκειται να μείνει στα χαρτιά. Η κυβέρνηση της υποχώρησης, σε όλα τα ζητήματα, πρέπει να θεωρηθεί ο αυτουργός των δολοφονιών και να παραιτηθεί σύσσωμη. Να κατανοήσουν, επιτέλους, εκεί στο Προεδρικό, πως δεν γίνεται να προχωρούν χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα. Η σαπίλα, του κράτους, του στρατού και όλων των θεσμών, δεν είναι τυχαία, είναι το πρόγραμμα του Χριστόφια και των υπηκόοων του. Οι ανθρώπινες ζωές μπορεί να μην επιστρέφουν, απαιτούμε όμως δικαίωση, άμεση παραίτηση της αντιλαϊκής κυβέρνησης, πριν να είναι πολύ αργά, πριν κλάψει κι άλλη μάνα…Αιωνία τους η μνήμη.

http://antistasitwra.wordpress.com/

No comments: