Monday, May 9, 2011

Play the fucking music

Της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Οι νίκες δεν κάνουν όλους τους ανθρώπους να νιώσουν πιο όμορφα ή έστω αρκετά διαφορετικά (Τα σακιά-Ιωάννα Καρυστιάνη)

Η μουσική ήταν υπερβολικά δυνατή για πρωινή ώρα. Ροκάς ο εκφωνητής. Η ένταση της θύμιζε καλοκαιριάτικη συναυλία σε κάποιο επαρχιακό γήπεδο. Ίσως να ήταν αυτός ο τρόπος που επέλεξε ο άνθρωπος του ραδιοφώνου να ξεσηκώσει ή έστω να ξυπνήσει τους ακροατές του. Στο ραδιόφωνο πολοί επιλέγουν ιδιαίτερους τρόπους για να αφυπνίσουν τα πλήθη.

Ακούγοντας τις λέξεις αναλογίστηκα πόσο πολύ σχετίζονται με την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα. Η φωνή του τραγουδιστή του νεανικού γκρουπ ήταν επιτακτική με μεγάλη δόση δηκτικότητας. ’’Παιδιά σηκωθείτε να βγείτε στους δρόμους’’ όχι για να σώσετε μία χώρα αλλά για παίζεται την γ΄΄΄ μουσική Δεν πρέπει να ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία σας φτάνει να την παίζεται συνέχεια. Χρωστάτε πολλά άρα είσαστε υποχρεωμένοι να την παίζεται είτε σας αρέσει είτε όχι. Στο ρυθμό που σας επιβάλουν άλλοι και χωρίς διάλειμμα .Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε αναπνοή φτάνει να μην πέσετε κάτω. Πεθαμένοι δεν θα μπορέσετε να αποπληρώσετε τα χρέη σας.

Η τρόικα κατσικόθηκε για τα καλά στην ελληνική πραγματικότητα. Αρμένικη βίζιτα την έχει κάνει και κανείς πλέον δεν απορεί με τις απαιτήσεις και τα καμώματα της. Τι και αν μερικοί επαγγελματικοί κλάδοι(δικηγόροι, γιατροί)δεν την «αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο», και «ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της» στην Ελλάδα. Το λέει και το πιστεύει ότι η υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 -2015 (το οποίο θα περιέχει μέτρα 22 δις ευρώ αλλά και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για έσοδα 50 δις ευρώ μέχρι το 2015) αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα για να μειώσει το χρέος της και να αποφύγει μία επώδυνη «αναδιάρθρωση».

Η κυρία Καρυστιάνη σωστά τονίζει ότι οι νίκες δεν κάνουν όλους τους ανθρώπους να νιώσουν πιο όμορφα ή έστω αρκετά διαφορετικά Οι τρόικα-νοί μας ειρωνεύονται και μας χλευάζουν. ¨Έρχονται και ξανάρχονται στην χώρα μας. Ελέγχουν και διατάζουν. Φυσικά θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το οικονομικό επιτελείο μέχρι να κατατεθούν στην Βουλή για ψήφιση στις 15 Μαΐου τα σχέδια "διάσωσης" της ελληνικής οικονομίας. Υπάρχουν, λένε, πολλά περιθώρια για περικοπές στις λειτουργικές και μισθολογικές δαπάνες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.. Αυτοί που μας νικήσανε δεν είναι όλοι ξένοι και μάλλον νοιώθουν άβολα αλλά δεν το δείχνουν. Κρύβονται πίσω από το ότι το έκαναν για το καλό της χώρας μας .

Ναι! ηττηθήκαμε σαν κράτος. Μας νικήσανε τα συμφέροντα και οι κουτοπονηριές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι μίζες και η προμήθειες. Οι τόσες εξεταστικές επιτροπές της Βουλής δεν βγάλανε τίποτα . Οι άνθρωποι του Δ.Ν.Τ. έχουν δίκιο όταν δηλώνουν απογοητευμένοι από τις πενιχρές επιδόσεις στην πάταξη της φοροδιαφυγής .Κανείς δεν πήγε φυλακή και αυτοί ,που διαπιστωμένα άδειασαν κάποια ταμεία και φάγανε προμήθειες, χαίρουνε άκρας υγείας και ελευθερίας. Σαν να μην μας φτάνει η υπεροψία τους ισχυρίζονται από πάνω και ότι θα μας σώσουν .Πότε θα το κάνουν αυτό; Όποτε τους βολεύει …οικονομικά! Και ένα παιδί μικρό καταλαβαίνει ότι το παιχνίδι που γίνεται με τα χρέη και την αποπληρωμή των χρεών μας βολεύει πολλούς από αυτούς που δηλώνουν "φίλοι" του Γ.Α. Παπανδρέου. Το ανεβοκατέβασμα των
spread , ανάλογα με τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων του Δ.Ν.Τ. και τα καμώματα των κυβερνητικών, είναι χαρακτηριστικό. Φτάσαμε κορόιδα στα χέρια των ξένων και η εθνική περηφάνια μας πάει περίπατο.

No comments: