Tuesday, September 28, 2010

Να συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή ημέρα κινητοποίησης των ευρωπαϊκών συνδικάτων, να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλo

Η συνολική κρίση - οικονομική, κοινωνική και πολιτική - στην οποία έχουν καταδικάσει την Ε.Ε οι ασκούμενες από τις σημερινές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μονοδιάστατες πολιτικές δεν μπορούν να μένουν χωρίς απάντηση. Παντού στην Ευρώπη, η ανεργία διογκώνεται, το περιβάλλον υποβαθμίζεται, τα δημόσια αγαθά απαξιώνονται. Πρόκειται για συστηματική αποδόμηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, ενώ την ίδια στιγμή σε πολλές χώρες – μέλη επανεμφανίζεται η ξενοφοβική άκρα δεξιά. Το αίτημα για την προώθηση μιας δημοκρατικής πολιτικής ενοποίησης και η υπεράσπιση και διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου είναι απολύτως αναγκαία. Η απάντηση στις ασκούμενες πολίτες μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τη συλλογική δράση, τόσο σε εθνική όσο και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

2 comments:

Anonymous said...

Τα ευρωπαικα συνδικατα ειναι πιο σοβαρα απο τα δικα μας.Κανονικα σημερα επρεπε να γινει πολυ μεγαλη κινητοποιηση.Για τη λιτοτητα και τη φτωχεια.
Αλλα δυστυχως στο τοπο μας κινητοποιησεις αυτη τη στιγμη κανουν μονο οι συντεχνιες των φορτηγατζηδων(οι περισσοτεροι ακροδεξιοι) για τα συμφεροντα τους.

Anonymous said...

ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ???
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΙ???????????