Tuesday, September 21, 2010

Γρ. Ψαριανός: Να μιλήσουμε για την Αττική. Όχι για τα κόμματα και τις ιδεοληψίες μας

Σε ευρεία σύσκεψη στελεχών στην Αθήνα, μίλησαν ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και ο συντονιστής της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός, μεταξύ άλλων, τόνισε:«Η Αθήνα είναι μια πόλη σχεδόν αβίωτη. Η Αττική εκπέμπει σήμα κινδύνου εδώ και πολλά χρόνια και ουδείς την ακούει. Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι, από τον Πρωθυπουργό έως την Αριστερά και από την ακροδεξιά έως το κέντρο που θεωρούν αυτές τις εκλογές δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Μνημονίου και του Καλλικράτη. Σε όλους επίσης τους συνδυασμούς αναφέρεται η οποιαδήποτε κομματική υποστήριξη.

Να ξαναπούμε: Έχουμε μπροστά μας περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Πρέπει να βρούμε τους καλύτερους ανθρώπους, τα προγράμματα, και τα οράματα για καλύτερη Αττική. Υπάρχουν τα σχέδια Δοξιάδη. Υπάρχουν βραβευμένες μελέτες για την αναμόρφωση της Αττικής και για τη βελτίωση της ζωής μας, σχέδια και προτάσεις που μένουν στα συρτάρια και που δεν εκπονήθηκαν μόνο από αριστερούς. Ούτε ο Δοξιάδης, ούτε ο Τρίτσης π.χ. ήταν αριστεροί! Γι’ αυτά πρέπει να μιλήσουμε, γι’ αυτά που απομείναν και που μπορούμε να σώσουμε. Πάρκα – δημόσιοι χώροι, Περιβάλλον, Ενεργειακό, Κοινωνικές ανισότητες, Εργασία – απασχόληση, Πολιτισμός – Παιδεία.Να μιλήσουμε για την Αττική. Όχι για τα κόμματα και τις ιδεοληψίες μας».

Ο Σπύρος Λυκούδης, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:«Πλούσια η παρουσία υποψηφίων Περιφερειαρχών στην Αττική από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, φτωχός όμως από τους περισσότερους ο πολιτικός Αυτοδιοικητικός τους λόγος. Με εξαίρεση τον υποψήφιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Γρηγόρη Ψαριανό, οι υπόλοιποι εξαντλούνται στην αντιμνημονιακή τους στάση, ξεχνώντας την αττική γη.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, παρά την αντίθεσή της στο Μνημόνιο – το οποίο και καταψήφισε – επιμένει στην ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων της Αττικής, ενός ευλογημένου τόπου που καθημερινά υποβαθμίζεται και μαραζώνει οικονομικά και οικολογικά».

7 comments:

stefanos said...

Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λέει ο Ψαριανός!
Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν είναι δημοψήφισμα.
Ούτε υπέρ του Καλλικράτη, ούτε κατά του Μνημονίου.
Καλό Δήμαρχο θέλουμε, μωρέ, και καλό Περιφερειάρχη...

bouuu said...

Show me the money!!!
Γελάει ο κόσμος...

Μάκης said...

Φσικά να γελάει ο κόσμος buuuu. Γελάει με μια αριστερά που προτιμά τον Κακλαμάνη και τον Ψωμιάδη, για να μην χάσει την... παρθενιά της, που είναι μια χιλιοραμμένη παρθενιά. Αλλά ξέχασα και ο Κακλαμάνης και ο Ψωμιαδης, αλλά και ο Σαμαράς είναι εναντίον του μνημονίου.Εξάλου αν φύγει ο κακλαμάνης πως θα "ζει" η Ανοιχτή Πόλη;

bouuu said...

Γελάει ο κόσμος με τα μικρομάγαζα της αριστεράς Μάκη.
Γελάει με τον Ψαριανό που έχει χιούμορ, αλλά δεν κάνει...
Γελάει με όσους ασχολούνται ακόμα με την δήθεν πολιτική.
Γελάει γιατί έχει γίνει τόσο κυνικός που έχει πέσει στον γκρεμό και δεν το έχει καταλάβει.

Μακάρι να βγει ο Καμίνης και να γίνει πράξη το όραμα σας για τη νέα κεντροαριστερά.Αλλά όταν πάρετε εξουσία, πάλι θα γελά μαζί σας ο κόσμος.
Βλέπεις το προβλημα δεν είναι τα πρόσωπα.

ΥΓ. Ωραίος ο πίνακας του Μιρό στο κείμενο του Γεωργούλα.

Κόκκινη Πιπεριά said...

"Γελάει με όσους ασχολούνται ακόμα με την δήθεν πολιτική". και εσύ γιατί ασχολείσαι;

bouuu said...

Δήθεν πολιτκή είναι να ασχολούμε με το εαν η "ανοιχτή πολή" θέλει τον Κακλαμάνη(κλάιν μαιν), δήθεν είναι εαν θα επιλέξω την Κικί από τον Κοκό και δήθεν είναι η ενασχόληση με την εν Ελλάδι δημοκρατική αριστερά, τη ριζοσπαστική αριστερά, τη κομμουνιστική σταλινική, τη Μου-λου, αριστερά, τη Λου-μου αριστερά, τη σουρεαλιστική αριστερά, την χεσε ψηλά και αγνάντευε αριστερά.

Ασε που είναι και χάλια το ελληνικό πρωτάθλημα και μας διασύρει και από πανω η Μπαρτσελόνα.

Να χαμε να λέγαμε...

Anonymous said...

ANTE RE NOYMERO ΨARIANE
XOYLIGKAN ΤΗΣ ΑΕΚ