Thursday, September 23, 2010

Δικαίωμα στη πόλη, δικαίωμα στην Αθήνα...

Η Αθήνα είναι πλούσια. Έχει ένα κεφάλαιο ανθρώπων, εμπειριών, ιδεών και γνώσης, που συγκεντρώθηκε στη διάρκεια των χρόνων και συνεχώς εμπλουτίζεται, ανανεώνεται, μεγαλώνει. Συνήθως αγνοημένο, κάποτε περιθωριοποιημένο, αλλά, γι’ αυτό ακριβώς, πολύτιμο.
Σ’ αυτό το αναξιοποίητο κεφάλαιο απευθύνεται η κίνησή μας, είναι το μόνο που μπορεί να αλλάξει την πόλη. Σ’ αυτό απευθύνεται και η ιστοσελίδα μας. Σημείο συνάντησης γι’ αυτούς τους ανθρώπους, τις εμπειρίες, τη γνώση, και σημείο εκκίνησης για δράση.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Αθήνα έχει ανάγκη τόσο από δραστήριους πολίτες, όσο και από μια υπεύθυνη, δίκαιη και αποτελεσματική διοίκηση.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί.Έχουμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην πόλη.
Γιώργος Καμίνης

2 comments:

Anonymous said...

Κυανέρυθρες καλημέρες και αρχίζω.
Δεν συμπαθώ το εγχείρημα της Δ.Α γιατί θεωρώ τον λόγο της θεσμολάγνο,τεχνοκρατικό και με κεντροαριστερές αυταπάτες.
Όμως χθες στην ζουγκλα του Μάκη (Για τον Αγιο Παντελεήμωνα)το στέλεχος της που εμφανίστηκε στην εκπομπή(Προβατάς νομίζω)στάθηκε όρθιος στον ρατσιστικό οχετό που εκτόξευσαν ορισμένοι εκ των καλεσμένων ,για ένα και μόνο λόγο, δείχνοντας τον δρόμο και στην υπόλοιπη αριστερά(Και στους Α/Α με μυαλό).
Αυτό το πέτυχε γιατί απέφυγε(φυσικά)την σκύλλα του τσουβαλιάσματος των ξένων ως εγκληματιών ,αλλά και την χάρυβδη του ελιτίστικου αντιρατσισμού που υποστηρίζει οτι οι μετανάστες είναι όλοι καλοί και οι κάτοικοι των περιοχών(Αγ Παντελεήμωνας κλπ)φασίστες.
Θοδωρής από Κουκάκι

Anonymous said...

Και ο Στεφανος Μανος υποστηριζει την ''κεντροαριστερη'' υποψηφιοτητα Καμινη για το δημο της Αθηνας;Ο αλλος φιλελευθερος Ανδρεας Ανδριανοπουλος τι κανει;Πολλα συγχαρητηρια στη Δημοκρατικη Αριστερα!