Friday, September 10, 2010

Ελάτε σωτήρες!

Της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Τελείωσαν τα ψέματα! Βγήκαν οι λίστες! Ξέρουμε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Σε δύο μήνες θα ρίξουμε την ψήφο μας. Θα ασκήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας να εκλέξουμε ποιοι θα μας σώσουν από το μαύρο μας το χάλι. Υπάρχει παντού, στην Ψωροκώσταινα, η εντύπωση ταύτισης των νομαρχιακών με τις πολιτικές δηλαδή τις βουλευτικές εκλογές. Ο Γ.Α. Παπανδρέου έχρησε τους, κατά τα άλλα απρόθυμους, πρασινοφρουρούς του, να σηκώσουν το λάβαρο και να προχωρήσουν στον αγώνα. Για τι δεν αναρωτιέται για τι δεν θέλανε να εγκαταλείψουν τις ζεστές και συμφέρουσες κυβερνητικές τους θέσεις; Πώς να τους πείσει όταν ο ίδιος τους παραμύθιαζε : «λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπήρχαν αν θα τα ζητούσαμε»! Μετά ο ΓΑΠ θα τους τιμωρήσει δηλαδή θα ανακοινώσει τον προγραμματισμένο ανασχηματισμό του.
Ελάτε κύριοι υποψήφιοι! να μας σώσετε από την βρωμιά, τον ελλιπή φωτισμό και την οικονομική ακαταστασία που κυριαρχεί στους περισσότερους δήμους και νομαρχίες της χώρας μας. Ελάτε! Μαζέψτε τα μανίκια σας για να ξεκαθαρίσετε τι έκανε ο προηγούμενος με τα οικονομικά του δήμου. Ελάτε! Να αποφασίσετε πόσους από τους συμβασιούχους θα διώξετε! Πώς θα κάνετε μαγείες με τα άδεια ταμεία των δήμων και μην ξεχάσετε ότι θα είσαστε υπόλογοι για τα προεκλογικά σας έξοδα.
Ελάτε! Εσείς που πιστεύεται ότι είστε η ελπίδα του τόπου. Άντε φερθείτε έξυπνα και ετοιμάστε λαϊκό ύφος και φιλικό χαμόγελο. Βάλτε casual σακάκι σε συνδυασμό με κανονικό φθαρμένο παπούτσι για τις βόλτες σας στις γειτονιές και στις λαϊκές τις εκλογικής σας περιφέρειας. Τα καλά επώνυμα σας ρούχα και τα ακριβά ρολόγια σας βάλτε τα στην άκρη. Θα τα βάλετε το βράδυ της νίκης εάν εκλεχτείτε. Σας εύχομαι καλή τύχη και αέρα στα πανιά σας.
Μήπως θα αλλάξετε και θα αφήσετε στην άκρη τα συμφέροντα σας; Μήπως θα ξεχάσετε για λίγο τα φιλαράκια σας; Αυτά τα καλά παιδάκια μπλεγμένα με την παραοικονομία και την διαφθορά. Αυτά που με το πρόσχημα ότι θα σας στηρίξουν θα σας ζητούσανε κάποιες δουλειές, κάποιες εργολαβίες και κάποια προνόμια. Προσέξτε όμως επειδή το δικό σας πόθεν έσχες θα είναι ανοικτό για ελέγχους. Έχουν γνώσει οι φύλακες. Ψυλλιαστήκαμε πια ποια είναι η συνταγή επιτυχίας των υποψηφίων. Πήραμε το μάθημα μας ότι κανένας δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του. Ακόμα εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις με πρώην δήμαρχοι και νομάρχες που μπλέξανε με τα συμφέροντα.
Για καλό και για κακό προμηθευτείτε και ένα κράνος. Είδατε τι έπαθε ο Τόνι Μπλερ στην παρουσίαση βιβλίου του. Κρατήστε μικρό καλάθι. Ο λαός δεν σας αγαπάει ιδιαίτερα το αντιληφθήκατε αυτό το καλοκαίρι που όπου και να βγήκατε σας γιουχάιζαν. Ο κόσμος εκφράζεται ελεύθερα στην δημοκρατική, ακόμα , Ελλάδα μας. Δεν σας εγγυούμαι γιαουρτάκια επειδή στοιχίζουν λιγουλάκι (1,78 έως 2,20) αλλά σάπια ντομάτα έχετε σίγουρα έχετε εξασφαλίσει, άντε και κάνα κλούβιο αυγό. ( 1,10 η εξάδα). Στο καλό και με την νίκη!

6 comments:

stefanos said...

Μερικές παρατηρήσεις.
1. Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει Καμίνη στην Αθήνα, κι αυτό λέει πολλά.
2. Το ότι η κοινωνία εξακολουθεί να προτιμά το ΠΑΣΟΚ (βλέπε κυλιόμενη δημοσκόπηση ΣΚΑΪ) λέει ακόμη πιο πολλά...
3. Γενικά μην είσαστε τόσο εύκολοι στις επικρίσεις σας προς το ΠΑΣΟΚ όταν είναι ένα αριστερό και δημοκρατικό κόμμα που κυβερνάει τη χώρα, κι αυτό έχει μεγάλη διαφορά από κόμματα ή σχήματα που μπορούν «απέξω» να λένε ότι θέλουν .
4. Μην λοιδορείτε φαινόμενα κοινά σε όλη την ελληνική κοινωνία, γιατί ουδείς αναμάρτητος.
5. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια δουλεία έχει το σύνθημα «υπάρχουν λεφτά» με την απροθυμία των πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ να υπηρετήσουν τον Καλλικράτη
6. Είμαι κατά της αυτοδικίας γενικά. Είναι πράξη απολίτιστη, αντιδημοκρατική, ανήθικη και αλήτικη. Αν όμως επιμένετε στην εκτόξευση ύβρεων, γιαουρτιών και ντοματών, τότε αυτός που μάλλον αξίζει γιαούρτια είναι ο Αλαβάνος για την εξτρεμική συμπεριφορά του και τη διάσπαση αυτού που απέμεινε από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ said...

File Stefane apodehome tin kritiki su ala eho na paratheso kapies apandisis se avta pu les.!1..O Kaminis ine ke tha paramini stelehos tu PASOK .Hilies fores AQlavanos para Kaminis!2.pia kinonia protima to PASOK?i apolimeni,i ergazomeni pu den pyran epidoma adsias ke den tha pari avxisi ta epomena 5 hronia?
3.Pio aristero koma otan ftani na kyverna,kratai tetia ypsila pososta akryvias,anergias ke anasfalias?
4.yparhun lefta na spatalane ala ohi na ta steposune meriki.Pos na xekinisun proekligiko agona an den ehun ke elenhonde ke apo pano.
5.To na rixis avga i domates stus sapious politikus ine to televteo pu boris na kanis otan i agones us ke i kritikes su den isakustikan.I orgi ke i aganaktisi tu kosmu ekfrazete me hilius tropus.Thymase tin pandofla pu gia ligo astohise to kefali tu Bush? ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Κόκκινη Πιπεριά said...

Αγαπητή Ευγενία κάνεις ένα μεγάλο λάθος ο Γιώργος καμίνης ούτε ήταν, ούτε είναι στέλεχος του πασοκ, δεν υπήρξε ποτέ μέλος του. Είναι ένας ανεξάρτητος πολίτης με εξαιρετική παρουσία ως συνήγορος του πολίτη που θέλει να προσφέρει στη πόλη του. Ας μην του κολλάμε ταμπέλες...

bouuu said...

Για άλλη μια φορά ζούμε την αριστερή μέρα της μαρμότας!
Μπορεί λοιπόν καποιος να μην είναι ΠΑΣΟΚ, αν και δεν είμαστε σίγουροι γι αυτό(βλέπε Καμίνη), αλλά υποστηρίζετε από την κυβερνώσα παράταξη που έχει κάνει συγκεκριμένες ακραίες πολιτικές επιλογές.Συν το ότι είναι το πρώτο πειραματόζωο στο όνειρο του Κουβέλη για κεντροαριστερά του 21ου(sic).
Aρα μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας με "ανεξάρτητους πολίτες" και άλλες επικοινωνιακές παπαριές.
Κατα τ αλλά παραμένει άξιος άνθρωπος, όμως η λύση των προβλημάτων σήμερα δεν είναι θέμα προσώπων.

ΥΓ1. Το ότι η κοινωνία εξακολουθεί να προτιμά το ΠΑΣΟΚ το λες για καλό? Έχει πάρει το αυτί σου κάτι για κατάρρευση της Ελλάδας;Λεω μήπως...Η κοινωνία που προτιμά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την φούνταρε ή το αντίστροφο?

ΥΓ2. Λεφτά υπάρχουν αλλά ο μεταρρυθμιστής και αντεξουσιαστής ΓΑΠ δεν τολμά να τα πάρει από εκείνους που τα έχουν τσουβαλιάσει.

ΥΓ3.Τα ιπτάμενα αντικείμενα γρήγορα ξεθυμαίνουν την οργή και μετατρέπονται σε λαικισμό και κοινωνικό φασισμό.
ΌΜΩΣ όταν σε συμβουλεύει ένας που κυνερνάει ή ένας οπαδός του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ για το "αλήτικο" της κίνησης,το πρώτο που πρεπει να κάνεις είναι να τους πετάξεις κατακέφαλα ότι κρατάς επάνω σου και όχι μόνο και μετά να αναρωτηθείς τι απεγιναν οι ιδέες σου και φτάσαμε στο σημείο να κυβερνούν και να σε συμβουλεύουν τέτοια άτομα.

stefanos said...

Καποιος Βιτάλης - εθνικόφρων και φασίστας - πέταξε ένα παπούτσι κατά του ΓΑΠ την ωρα που έμπαινε στη ΔΕΘ.. Νοιώθετε ικανοποίηση τώρα;

bouuu said...

Μόνο αν τον πέτυχε και βοηθήσει το χτύπημα να κατεβάσει καμία πραγματική πολιτική για να κυβερνήσει αυτο τον τόπο.
Διαφορετικά μισες δουλειές...