Tuesday, July 27, 2010

Γκολ μετά μουσικής

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός) η μουσική έχει δώσει ανοιχτό ραντεβού με τον ακτιβισμό και την δράση. Εκείνη την ημέρα στο καταπληκτικό αυτό θέατρο (ευγενική παραχώρηση για την βραδιά από τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων) θα πραγματοποιηθεί η συναυλία που διοργανώνεται από το http://www.streetpaper.gr/, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια – Ρίο 2010».
Ένα από τα μότο της βραδιάς είναι «Μουσική ενάντια στον Κοινωνικό Αποκλεισμό». Οι διοργανωτές, αν τους το επέτρεπε ο χώρος στην αφίσα θα συμπλήρωναν και «ενάντια στην φτώχεια, στην απελπισία, στην αδιαφορία και υπέρ μιας κοινωνίας συμμετοχικής, μιας κοινωνίας ισότιμων πολιτών και ίσων ευκαιριών, μιας κοινωνίας που κοιτάει τα παιδιά της, τους ανθρώπους της –όλους.
Οι Raindogs, η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι T.A.Z (Τemporary Αutonomous Ζones), τρεις καταπληκτικές μπάντες θα πρωταγωνιστήσουν επί σκηνής. Το θέατρο, ο λόφος, η γειτονιά, θα πλημμυρίσουν με ακούσματα ska, garage, dub psychedelic stone & roll, rap-hip hop.
Μουσική και ενημέρωση
Στον χώρο της συναυλίας θα υπάρχει άφθονο υλικό για την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» που «τρέχει» φέτος για τέταρτη χρονιά με στόχο της ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και εν τέλει την κινητοποίηση όλων μας ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Η υποστήριξη του αγώνα που δίνουν συνάνθρωποί μας που ζωή τους είχε πάει αλλού (άστεγοι, πρώην εξαρτημένοι και πρόσφυγες) να ενταχθούν ή επανενταχθούν σε μια ζωή φυσιολογική είναι μία ακόμα από τις προτεραιότητες της καμπάνιας.
Ο Δήμος Αθηναίων και το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των υποστηρικτών της καμπάνιας «Γκολ στην Φτώχεια» και, βεβαίως, της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς εν όψει της συμμετοχής της στο 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων*.
Κύριος υποστηρικτής της προσπάθειας είναι –για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – Hellenic Postbank. Στην πρώτη γραμμή των υποστηρικτών της καμπάνιας βρίσκονται επίσης ο ΟΤΕ, η Marfin Egnatia Bank, η Interamerican, η Target-Sport και η PRevents street-soccer του Νίκου Σαργκάνη.
Η συναυλία έχει συμβολική είσοδο 5 ευρώ. Η μπίρα θα κοστίζει μόλις 2 ευρώ, τα αναψυκτικά 1,5 ευρώ και το νεράκι 50 λεπτά.
Πέντε (5) ευρώ, για όποιον ενδιαφέρεται, θα κοστίζουν το καθένα από τα τρομερά και συλλεκτικά t-shirts της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» με τα σχέδια/σκίτσα τριών εκ τα κορυφαίων ελλήνων δημιουργών, του γραφίστα Δημήτρη Αρβανίτη και των γελοιογράφων Πέτρου Ζερβού και Τάσου Αναστασίου. Η συναυλία θα αρχίσει στις 20:00 sharp.
Πληροφορίες: Τ: 210 3304 679 Ε: mailto:chrisalef@gmail.com, diogenis.mko@gmail.com
Ι: http://www.streetpaper.gr/, http://www.homelessworldcup.org/

*Το 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (19 ως 26/9) στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

No comments: