Tuesday, May 4, 2010

BUNDESLIGA με θρίαμβο η Ζάνκτ Πάουλι

Ναι κυρίες και κύριοι είναι γεγονός, η ομαδάρα μας ύστερα απο σχεδόν δέκα χρόνια θα παίξει και πάλι στα μεγάλα σαλόνια της Bundesliga. Το καλύτερο απ' ολα είναι, πως η άνοδος έρχεται σε συνδυασμό με τα εκατοστά μας γενέθλια. Ένας λόγος παραπάνω για τους απανταχού ανα τον κόσμο οπαδούς μας, να βγουν και να γιορτάσουν με την ψυχή τους, διότι αυτή η ομάδα το αξίζει!
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στη νεότερη ιστορία μας, θα δούμε λύπες ατυχίες, αλλά και πολλές χαρές που προήλθαν απο την περίφημη κουλτούρα μας. Αυτήν την κουλτούρα που ακόμα και στα δύσκολα ήταν εκεί! Με τους οπαδούς να υποστηρίζουν με πάθος την ομάδα και την ίδια την ομάδα να προσπαθεί χωρίς να το βάζει κάτω πότε! Αυτή είναι η ιδιαίτερη κουλτούρα μας, αυτο είναι που κάνει τον σύλλογο κάτι διαφορετικό και σπάνιο απο όλες τις άλλες ομάδες. Ο φοίνικας που αν χρειαστεί θα αναδυθεί απο τις στάχτες του...
Ένα κύμα οπαδών πλημμύρισε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Γκρόιτερ Φιρτ, όπου η Ζανκτ Πάουλι νίκησε 4-1 και "σφράγισε" το εισιτήριο της ανόδου. Τα τραγούδια και τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν με αρχηγό στους πανηγυρισμούς την ψυχάρα μας, τον Ντενίζ Νάκι. Ο οποίος είχε σκαρφαλώσει στη φυσούνα και με μια σημαία που δεν την άφηνε από τα χέρια του, ήταν ο μαέστρος των οπαδών που τον είχαν περικυκλώσει! Απίστευτα όμορφες σκηνές.
Ολοι Ζανκτ Πάουλι!
* Το κείμενο είναι από το σάιτ του FC St.Pauli Athens Club

4 comments:

Rizobreaker said...

Μπράβο στην ομάδα!
Να δούμε αν θα αντέξει να μείνει στην Μπουντεσλίγκα τη νέα σεζόν!

Κόκκινη Πιπεριά said...

Γεια σου σύντροφε!
Μακάρι να αντέξει, αλλά έτσι κι αλλιώς όπως ξέρεις καλά σημασία εχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός!

Unknown said...

Γειά σου Μάκη, είσαι και εσύ οπαδός της πιο ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ομάδα της Γερμανίας?
Πώς τα βλέπεις θα αντέξουμε στην Bundesliga?

Enositis said...

Πολλα μπραβο!