Tuesday, April 20, 2010

Στη μνήμη του David McComb

Οι Αυστραλοί Triffids υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του Ελληνικού κοινού στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές εκείνης του ’90. Πέρα από αυτό, αποτελούν μέρος της άτυπης “συναυλιακής ιστορίας” της χώρας μας αφού με την δική τους εμφάνιση άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το club Ρόδον, στις 6 Νοεμβρίου του 1987.
Τον Σεπτέμβριο του 1988, συμμετείχαν στο επεισοδιακό φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος της Αθήνας στο Πεδίο του Άρεως. Στο πλαίσιό του, υποτίθεται πως θα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σπουδαίες μπάντες όπως οι Gun Club, οι Jesus & Mary Chain και οι Public Image Ltd, όμως οι Triffids έμελλε να είναι οι τελευταίοι που ανέβηκαν στη σκηνή πριν ξεσπάσουν οι ταραχές που τελικά οδήγησαν στη ματαίωση του υπόλοιπου προγράμματος.
Περίπου 22 χρόνια αργότερα, επιστρέφουν στην Αθήνα, μαζί με μια πολυμελή παρέα εκλεκτών φίλων (όπως ο Mick Harvey, ο Stef Kamil Carlens, o Chris Abrahams, η Melanie Oxley, οι Blackeyed Susans) για μία μοναδική συναυλία / αναδρομή σε ολόκληρη την καριέρα τους με επίκεντρο, τι άλλο, την υπέροχη μουσική του αδικοχαμένου front man τους, David McComb, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1999. Η βραδιά της ερχόμενης Παρασκευής, 23/4, στο Gagarin 205, θα είναι αφιερωμένη σε εκείνον.
Φυσικά, δεν θα λείψουν και τραγούδια από τους Yeah! και τους Jaywalkers! Οι δύο εξαιρετικές Ελληνικές μπάντες θα ανοίξουν τη συναυλία των Triffids στο Gagarin, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 1987!

No comments: