Friday, January 29, 2010

Ηρθε η ώρα για τους Μπολσεβίκους και τους Μενσεβίκους του Συνασπισμού...

"Βλέπεις Βλαδίμηρε. Τόσα χρόνια πέρασαν αλλά η παρακαταθήκη που αφήσαμε έχει ρίζες. Μέχρι και στον ΣΥΝασπισμό ονειρεύονται το Μπολσεβίκικο κόμμα. Λες να μας αποκαταστήσουν στο έκτακτο συνέδριο;".

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ με τίτλο: Εμπρός για συνέδριο «διαχωριστικών γραμμών» και όχι συνεννοήσεων κορυφής

Έπρεπε - δυστυχώς - να μεσολαβήσουν γεγονότα που δυσφημίζουν το κόμμα μας, παλινωδίες και παιχνίδια κορυφών, για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να οδηγηθούμε, όπως όλα δείχνουν, σε έκτακτο συνέδριο. Ακόμα και τώρα, στελέχη των δύο μεγάλων τάσεων, ενώ εκφωνούν εκ διαμέτρου αντίθετα πολιτικά σχέδια, μιλούν για πολιτική συνεννόηση για να αποφύγουν ένα συνέδριο που θα διαταράξει τις διαμορφωμένες ισορροπίες του τρόμου, θα σπάσει τις επετηρίδες, τις προσωπικές διευθετήσεις και τους μηχανισμούς.

Η «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση» είχε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη για έκτακτο συνέδριο που δεν θα αφορά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, αλλά θα δημιουργούσε καθαρούς λογαριασμούς μεταξύ μας. Το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ιδεολογική και οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, προκειμένου να απαντήσει στα σημερινά αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας. Θεωρούμε ότι τα κόμματα πολιτικής ενότητας πνέουν τα λοίσθια και πως πρέπει ο ΣΥΝ, 18 χρόνια μετά την ίδρυσή του, να περάσει σε νέο στάδιο. Αυτό της συνεκτικής πολιτικο-ιδεολογικής ενότητας. (Πιπεριά: δηλαδή του κόμματος νέου τύπου, που ακολουθεί το τριτοδιεθνιστικό μοντέλο. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε...)
Γι’ αυτό θεωρούμε ότι :

  • Δεν χρειαζόμαστε πολιτική συνεννόηση, «προωθητικούς συμβιβασμούς» αλλά καθαρές μειοψηφίες και πλειοψηφίες. (Πιπεριά: σε απλά... κομματικά δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Σε απλά ρώσικα πλειοψηφία Μπολσεβίκοι και μειοψηφία Μενσεβίκοι...)Έντονα
  • Δεν περισσεύει κανείς και καμία, όποια άποψη κι αν έχει, αρκεί να σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων και να τις προβάλει σε κάθε δημόσια εμφάνισή του/της. (Πιπερια: σε απλά... κομματικά θα λες ότι θέλουμε εμείς. Σπίτι σου λέγε ότι θες..)
  • Η προσωπική άποψη προβάλλεται δημόσια, αλλά πριν κατατίθεται στα όργανα του κόμματος. (Πιπεριά: Σε απλά... κομματικά πρώτα θα "εγκριθεί" και μετά βλέπουμε...)

Στο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ απαιτείται ανασυγκρότηση της αριστερής πλειοψηφίας, που σημαίνει επικαιροποίηση των αποφάσεων του 4ου , 5ου Τακτικού και του Προγραμματικού συνεδρίου, περαιτέρω ανάλυση των καπιταλιστικών κρισιακών φαινομένων σε Ελλάδα και Ευρώπη, εμβάθυνση του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύσεις ότι θα τηρηθούν οι καταστατικές προβλέψεις για περιοδικότητα στις θητείες. Η «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση» καλεί τα μέλη του κόμματος να μην παρασυρθούν από τεχνητές «διαφοροποιήσεις» και ερμαφρόδιτες «συνθέσεις», να μη μείνουν απαθείς παρατηρητές των «στελεχικών» ή τασικών πρωτοβουλιών, αλλά να διεκδικήσουν το ρόλο που τους ανήκει, για να γίνει επιτέλους ο ΣΥΝ κόμμα των μελών.... Των μελών που θα μιλάνε δημόσια μόνο αν ανήκουν στη πλειοψηφία. Των μελών που θα είναι δυο κατηγοριών. Των "καλών" Μπολσεβίκων" (πλειοψηφία...) και των "κακών" Μενσεβίκων (μειοψηφία...)

Σχόλιο "Πιπεριάς": Από το 1978, τότε που η ηγεσία του ΚΚΕ Εσωτερικού διέγραψε το καλύτερο (τότε...) κομμάτι της ηγεσίας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργάι της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Β' Πανελλαδική) η μάχη μέσα στον κομματικό φορέα της Ανανεωτικής, Κομμουνιστικής. Αριστέρας ήταν για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του τριτοδιεθνιστικού μοντέλου κόμματος. Δηλαδή το ξεπέρασμα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, της δικτατορίας του προλεταριάτου και ότι άλλο είχε φορτώσει η σταλινική σκουριά στα κομμουνιστικά κόμματα. 32 χρόνια μετά στον ΣΥΝασπισμό μια τάση που θέλει να λέγεται "Αριστερή Ανασύνθεση" ζητά την επιβολή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Ρε σύντροφοι της "ΠΑΡΑΝ" έχω μια απορία. Βγάλατε πρόσφατα ανακοίνωση κατά του συντρόφου Φώτη Κουβέλη με την "κατηγορία" ότι δεν λεει τη γραμμή του κόμματος. Για την συντρόφισσα Αυγή Θεοδόση που έκανε "δεύτερη φωνή" στον Αλαβάνο (ούτε αυτός έλεγε τη γραμμμή....) θα βγάλετε ανακοίνωση; Ε;

2 comments:

redteam said...

Μάκη διαστρεβλώνεις πολλά πράγματα.
1) Γνωρίζεις καλά από την ιστορία, ότι το μπολσεβίκικο κόμμα είχε τουλάχιστον 17 τάσεις. Κι όμως ο "δημοκρατικός συγκεντρωτισμός" λειτουργούσε άψογα γι' αυτό και κέρδισε. Δεν υπήρχαν αποκλεισμοί στα συνέδρια και η σύγκρουση ήταν ανοιχτή. Μην μπερδεύεσαι με αυτά που έγιναν με τη σταλινική μετάφραση αυτού του μοντέλου λειτουργίας ενός κόμματος, που σήμαινε αποκλεισμός της αντίθετης άποψης, διαγραφές, εκτελέσεις, γκούλαγκ κ.λ.π. (το οποίο έχουν υιοθετήσει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. γιατί τους βολεύει, πέρα από το ΚΚΕ που το έχει ευαγγέλιο). Άρα άλλο να φαίνεται ενιαίο ένα κόμμα στην εκφορά των πολιτικών του θέσεών του προς την κοινωνία και όχι καφενές και άλλο να συνθλίβει οποιαδήποτε άλλη άποψη. Ξεμπέρδεψέ τα στο μυαλό σου και άσε πίσω το παρελθόν που μας πλήγωσε όλους.

2)Ξέρεις καλά ότι η ΚΠΕ και όλα τα όργανα είναι ανοιχτά στον ΣΥΝ. Μπορεί να τα παρακολουθήσει ο καθένας και άρα δεν φιμώνεται κανείς. Αυτό σημαίνει σεβασμός στις αποφάσεις των οργάνων. Αν π.χ. ο Φώτης ήθελε να "ζυμώσει" την άποψή του για ψήφο στον Παπούλια και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη δεν θα τον εμπόδιζε κανένας να το βάλει στην ΚΠΕ, αφού είναι ανοιχτό κομματικό όργανο και δεν συνεδριάζει κρυφά όπως στον Περισσό. Η άποψή του θα καταγραφόταν και στην ΚΠΕ και στα ΜΜΕ. Όμως ο Φώτης διάλεξε να βάλει τέτοια θέματα πρώτα στα ΜΜΕ για να γίνει συζήτηση μετά στα όργανα του ΣΥΝ. Αυτό είναι και αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό. αυτά πρέπει να τελειώσουν. Τελεία και παύλα.

3)Είναι και καταστατική αρχή αυτό που βάζουμε, άρθρο 3 παραγραφος δ του καταστατικού:"Τα μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καταθέτουν τις απόψεις και προτάσεις τους στα αντίστοιχα όργανα. Οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων είναι σεβαστές από όλα τα μέλη του, που επιδιώκουν την υλοποίησή τους. Το μέλος δικαιούται να διατυπώσει δημόσια την προσωπική του γνώμη, λέγοντας ταυτόχρονα τη συλλογική απόφαση".

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Redteam

Οσο και αν προσπαθείς δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν, παρά μόνο όσους θέλουν ένα κόμμα μονολιθικό, σταλινικό.

Αλήθεια σε ενοχλεί που ο Αλαβάνος λεει άλλα από αυτά που υποστηρίζει το κόμμα μας;