Thursday, April 30, 2009

Οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά


Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια (από το 1981 και μετά όπου ο Παπανδρεϊκός οδοστρωτήρας ισοπέδωσε τα πάντα στο λαϊκό κίνημα...) να απαξίωση κάθε έννοια συνδικαλισμού και ταξικής διεκδίκησης. Καλύτερη απόδειξη από τις θλιβερες συγκεντρώσεις της ΓΣΣΕ κάθε Πρωτομαγιά δεν υπάρχει. Μάλιστα φέτος δεν τολμούν να κάνουν συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως και πάνε στη πλατεία Κλαυθμώνος με συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου!!!!
Και είναι απορίας άξιο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να στηρίζει τη γραφειοκρατία. Αν και ο Συνασπισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (έχει αναρωτηθεί πόσα χρόνια είναι στο προεδρείο της ΓΣΕΕ ο Καλύβης; Αλλος συνδικαλιστής δεν υπάρχει σ' αυτό το κόμμα;)...

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ

Από τη πλευρά του ΚΚΕ επέλεξε την τακτική των ξεχωριστών συγκεντρώσεων μέσω του ΠΑΜΕ. Αυτές οι συγκεντρώσεις ενώ έχουν κόσμο και αγωνιστικό παλμό δεν έχουν γίνει (με ευθύνη του ΚΚΕ που θέλει "υγειονομικη ζώνη" και "καθαρότητα") πόλος συσπείρωσης των ταξικών δυνάμεων. Ισως γιατί και ένα μεγάλο κομμάτι της συνδικαλιστικής ηγεσίας του ΚΚΕ είναι κομμάτι της γραφειοκρατίας. Ρίξτε μια ματά στο Συνδικάτο των Οικοδόμων και θα καταλάβετε...

Η εναλλακτική λύση...

Και την φετινή Πρωτομαγιά υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για όσους δεν θέλουν να ακούσουν παχειά λόγια από τον Παναγόπουλο ή την "γραμμή" από τον Πέρρο. Η Πρωτοβουλία για τον Ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που έχουν συγκροτήσει οι δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση μπροστά στο Μουσείο στις 10.30, ενώ η Εργατική συνέλευση για την Πρωτομαγιά του 2009 που απαρτίζεται από το νέο προλεταριατό (κούριερ, ανασφάλιστοι, stage, "ενοικιαζόμενοι" κ.λ.π.) διοργανώνει συγκέντρωση στη Πλατεία Βικτωρίας στις 11.


*** Το εξώφυλλο είναι της ελληνο-σοβιετικής κομματικής εφημερίδας του Καυκάσου "Κομουνιστής" (Από το "Πόντος & Αρσιτερά). Η αφίσσα είναι από το κάλεσμα της Εργατικής συνέλευσης για την Πρωτομαγιά 2009.

No comments: