Friday, March 13, 2009

Που πας ρε Παπαδημούλη;

Το πρόβλημα που σχετίζεται με το όνομα της ΠΓΔΜ "δεν πρέπει να παρακωλύει την προσχώρηση της χώρας στην Ε.Ε., ή να έχει το προβάδισμα έναντι της διεργασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης" σημειώνεται σε ψήφισμα που υιοθέτησε χθες η Ευρωβουλή με μεγάλη πλειοψηφία: 478 υπέρ, 92 κατά και 42 αποχές.

Η έκθεση του Ολλανδού ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Έρι Μέγιερ σημειώνει πάντως ότι το όνομα "λαμβάνεται υπόψιν" ως μια βασική εκκρεμότητα για την οποία πρέπει να αναζητηθεί λύση. Με τροπολογία των σοσιαλιστών απαλείφθηκε υπόδειξη στην Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί το βέτο της εναντίον της ΠΓΔΜ και να στηρίξει την προσχώρησή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Την έκθεση καταψήφισαν όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές, ενώ σε γραπτές τους ανακοινώσεις οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι η καταψήφισή τους οφείλεται αφενός στο ό,τι "δεν συμβαδίζει με τη διακηρυγμένη θέση της Επιτροπής ότι η γειτονική χώρα δεν είναι έτοιμη για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων" (Ν.Δ.) και αφετέρου διότι "παρουσιάζεται η Ελλάδα ως η μόνη υπαίτια για την καθυστέρηση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων".

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης εξάλλου καταψήφισε την έκθεση στο σύνολό της, διότι "δεν υιοθετήθηκαν οι τροπολογίες που σκοπό είχαν μια περισσότερο ισορροπημένη προσέγγιση αναφορικά με το θέμα των σχέσεων Ελλάδας-ΠΓΔΜ".

Σχόλιο Πιπεριας: Με τέτοιες... "εθνικιστικές" απόψεις είχε απαίτηση ο Δημήτρης Παπαδημούλης να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ;

1 comment:

Αστερόεσσα said...

Nα δεις που το Παπαδημούλης θα είναι ψευδώνυμο. Καραμήτρο θα τον λένε μάλλον. :)