Friday, February 27, 2009

Οχι στη βία ότι χρώμα και να έχει...

Ο Στάθης σώζει την τιμή της Αριστεράς με το σκίτσο του στην σημερινή "Ε"
Την Τρίτη το βράδυ το Στέκι των Μεταναστών στα Εξάρχεια δέχθηκε μια τρομοκρατική - δολοφονική ενέργεια με ρήξη χειρομβομβίδας. Πρόκειται για μια "τυφλή" εκδικητική ενέργεια από "κύκλους" που το μόνο που θέλουν είναι να δημιουργήσουν "κλίμα εμφυλίου πολέμου", πιθανόν σε απάντηση των δεκεμβριανών μου "ονειρεύτηκε" κομμάτι της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς κάθε βράδυ το Στέκι των Μεταναστών είναι γεμάτο από ανθρώπους Ελληνες και ξένους.

Την Πέμπτη το βράδυ έγινε διαδήλωση διαμαρτυρίας για την επίθεση στο Στέκι. Την κατάληξη της διαβάζω στην "Ελευθεροτυπία: "Επεισόδια στα Εξάρχεια και επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Απογευματινή» πραγματοποίησαν περίπου 20 άτομα, μετά το τέλος της πορείας. Ομάδα νεαρών εκσφενδόνισαν πέτρες, ξύλα και μπογιές στο κτίριο, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές, δεδομένου ότι οι φύλακες κατέβασαν τα ρολά, που έχουν τοποθετηθεί στα γραφεία μετά την τελευταία επίθεση. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε 12 Ι.Χ., τα οποία ανήκουν σε εργαζομένους της εφημερίδας και ήταν σταθμευμένα απ' έξω, ενώ -όπως έγινε γνωστό- οι ειδικοί φρουροί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης".

Την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση (διαβάστε εδώ) για την δολοφονική επίθεση στο Στέκι. Επίσης την επίθεση καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ (διαβάστε εδώ). Μάταια αναζητώ ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ή του Συνασπισμού για την επίθεση στην "Απογευματινή". Μόνο ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, μιλώντας σε συνέλευση κομματικών μελών στον Πειραιά, όπου παρουσίασε το νέο πρόγραμμα του κόμματος, τόνισε μεταξύ άλλων: "Η φάση που διανύουμε σφραγίζεται από τη μεγάλη οικονομική κρίση, παράλληλα, όμως, πιθανότατα εξαιτίας και της κρίσης, παρακολουθούμε να πυκνώνουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα, με στόχο ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Η χειροβομβίδα που ρίφθηκε στο Στέκι των Μεταναστών το βράδυ της Τρίτης είναι το τελευταίο κρούσμα και μόνο από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν νεκροί και σοβαροί τραυματισμοί. Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο σχέδιο ή σχέδια, που συντηρούν και κλιμακώνουν μια στρατηγική έντασης. Οι εμπνευστές και εκτελεστές των σχεδίων αυτών, απʼ όπου κι αν προέρχονται, είναι εχθροί της Δημοκρατίας και με τις ενέργειές τους στοχεύουν ακριβώς τη δημοκρατική ομαλότητα. Χρέος της Αριστεράς, χρέος των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών και της νεολαίας, χρέος των κομμάτων είναι να υψώσουν ένα πανδημοκρατικό μέτωπο ενάντια στους τρομοκράτες για την υπεράσπιση και ενίσχυση των δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Ο ΣΥΝ πρέπει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες αυτές".

Πολύ φοβάμαι ότι η ηγεσία του Συνασπισμού (για του ΣΥΡΙΖΑ είμαι σχεδόν βέβαιος...) έχει μπει σε ένα τούνελ χωρίς επιστροφή σ' ότι αφορά τη βία, τους τραμπουκισμούς και τα επεισόδια. Οταν δεν καταδικαζείς τις πυρπολήσεις βιβλιοπωλείων, τις επιθέσεις σε εφημερίδες με ποιο ηθικό ανάστημα θα καταδικάσεις αύριο (και θα μιλάς για "φασισμό") όταν οι... "άλλοι" θα πυρπολήσουν κάποιο αριστερό βιβλιοπωλείο ή επιτεθούν σε έντυπο της αριστεράς; Το φίδι από τη φύση του δαγκώνει το χέρι που το χαϊδεύει...

27 comments:

Anonymous said...

14/05/2007
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας "Απογευματινή"

Αναφορικά με την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας «Απογευματινή», το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σημειώνει ότι είναι αυτονόητη η καταδίκη ενεργειών που τελικά στρέφονται συνολικά εναντίον του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

To Γραφείο Τύπου

Αναρωτιέμαι τι άλλαξε από τότε; Στην στάση του ΣΥΝ τίποτα.Τα ίδια υποστήριζε και τότε τα ίδια και τώρα. Οπότε γιατί τώρα δε βγάλανε ανακοίνωση;

Παναγιωτης

Κόκκινη Πιπεριά said...

Αυτή είναι και η δική μου απορία Παναγιώτη. Τι είδους μετάλαξη εχει πάθει το κόμμά μου;

Anonymous said...

Ισχύει ότι μπήκαν κλέφτες στο σπίτι τπυ Αλ;

Anonymous said...

Anonyme ισχύει

Έλα βρε Μάκη κι εσύ τώρα, μη γίνεσαι υπερβολικός.

Παναγιώτης

Anonymous said...

"Απαλλοτρίωση" θα έκαναν....

Αστερόεσσα said...

Και παρντόν...

Δελτίο Τύπου που τελειώνει με τη φράση: "Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες σκορπούν τον τρόμο κι έχουν σαν σκοπό να εκφοβίσουν κάθε δύναμη που αμφισβητεί, αντιστέκεται και κινητοποιείται. Το κίνημα της νεολαίας, οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικά αδύνατοι, δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω."

σηκώνει μία μόνο ερμηνεία; Αντίστοιχα με το "υπέροχο" κατά Τσίπρα ημερολόγιο της Αυγής "Εικόνες από το Μέλλον. Καραμανλής ή Χάος;"

Αν επιπλέον μπεις στο tvxs.gr στο "Εξιτήριο πήρε ο Γ. Πανούσης" και διαβάσεις τα χιλιάδες σχόλια των αυτοπροσδιοριζόμενων ψηφοφόρων του ΣΥΝ θα δεις να σέρνουν τα σχολιανά στον Αλαβάνο "επειδή συμβιβάστηκε και υπαναχώρησε τη στιγμή που έπρεπε και δεν έγινε η επανάσταση".

Στο μεταξύ, επειδή για τα της Ελλάδας έμαθα να σκέφτομαι δυστυχώς διαστροφικά από την ανάρτησή σου [...Μόνο ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, μιλώντας σε συνέλευση κομματικών μελών στον Πειραιά, όπου παρουσίασε το νέο πρόγραμμα του κόμματος, τόνισε μεταξύ άλλων...]
θα εστιάσω στο "μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ" και "παρουσίασε το νέο πρόγραμμα", καθώς εμφανίζει μίαν μικράν - μικροτάτην απόκλισιν από τας αρχάς της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Μετά τιμής
Αστέρω. :)

Anonymous said...

Αν επιπλέον μπεις στο tvxs.gr στο "Εξιτήριο πήρε ο Γ. Πανούσης" και διαβάσεις τα χιλιάδες σχόλια των αυτοπροσδιοριζόμενων ψηφοφόρων του ΣΥΝ θα δεις να σέρνουν τα σχολιανά στον Αλαβάνο "επειδή συμβιβάστηκε και υπαναχώρησε τη στιγμή που έπρεπε και δεν έγινε η επανάσταση".

Μπράβο σας που καταφέρνετε και λέτε τόσα ψέματα σε τόσο λίγες γραμμές!

Παναγιώτης

Αστερόεσσα said...

Μην αφήνω ασάφειες. = Έχασε τη στιγμή για την επανάσταση. Υπαναχώρησε, ενώ δεν έπρεπε να συμβιβαστεί. Αυτό ήταν λίγο πολύ το διά ταύτα, ανάμεσα σε άλλα πολλά, που κοντολογίς έλεγαν ότι δεν έγινε και τίποτα που χτυπήθηκε ο Πανούσης.

Ελένη

Anonymous said...

Που τα είδατε τα χιλιάδες σχόλια στο "εξιτήριο πήρε ο Γ. Πανούσης" που λένε τέτοιο πράγμα για τον Αλαβάνο. Κι αν κάποιοι λίγοι είπαν ότι δεν έγινε και τίποτα που το ξέρετε ότι αυτοί οι κάποιοι είναι ψηφοφόροι του ΣΥΝ; Ή σας το μετέφεραν λάθος ή κάνετε προπαγάνδα. Αν παρακολουθείτε το tvxs δε θα πρέπει να λέτε τέτοιο πράγμα γι'αυτούς που υποστηρίζουν το ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Αστερόεσσα said...

Είπα αυτοπροσδιορίζονται ως ψηφοφόροι του ΣΥΝ και είμαι σαφέστατη.
Κάποιοι από αυτούς εκφράζουν πικρία διότι ο Αλαβάνος "άλλαξε στάση" και χάθηκε η στιγμή για την επανάσταση.
Φυσικά και δεν είμαι σε θέση να ελέγξω το ποιόν του κάθε σχολιαστή.

Όπως και δεν μπορώ να ελέγξω το ποιόν άλλων που ιστολόγησαν π.χ. για τον Πανούση αποκαλώντας τον φερέφωνο άλλων και ότι μεθαύριο θα διηγείται το επεισόδιο και θα γελάει. Ομοίως ως αριστεροί αυτοπροσδιορίζονται.

Τη δε συζήτηση για τον Πανούση μέσα από τα σχόλια τη βρήκα επιεικώς απαράδεκτη. Σε φαινόμενα βίας δε σχολιάζει ένας αριστερός προκειμένου να βρει ερείσματα να νομιμοποιήσει κάποιες μορφές βίας και να εξετάσει γιατί ο Πανούσης χτυπήθηκε ή αν του άξιζαν τα γιαούρτια! Έλεος!
Την καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς "ναι μεν, αλλά..."!

Αστερόεσσα said...

Και να το πάω και παραπέρα;
Ήταν καλό το δελτίο Τύπου του ΣΥΝ για το χτύπημα του Πανούση;
Κάκιστο ήταν!
Ευτυχώς που έσωσε την κατάσταση για το ΣΥΝ η δήλωση του Σπύρου Λυκούδη.

ΣΠΙΘΑΣ said...

Παρακολουθώ το TVXS, ανώνυμε και βλέπω και τα σχόλια.
Μήπως είδες και τα σχόλια για την επίθεση στον Πανούση ή την ανακοίνωση του ΣΥΝ για τον ξυλοδαρμό του;

80/20 καλά του έκαναν! Αυτό είδα ή κάνω λάθος;

Ο ΣΥΝ δεν έχει σχέση με το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς που ξέραμε, Μάκη.
Τέλος!

Anonymous said...

Για να τελείωνουμε, χιλιάδες αυτοπροσδιοριζόμενοι ψηφοφόροι του ΣΥΝ που ισχυρίστηκαν αυτά που λέτε δεν υπήρξαν.1-2 ναι. Η παραπληροφόρηση από την πλευρά σας ήταν εμφανής.

Τώρα λέτε για αριστερούς γενικά αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αφορά την συγκεκριμμένη κουβέντα. Εκτός αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α εκφράζει όλους τους αριστερoύς και τους αναρχικούς και δε το ήξερα.

To tvxs δεν είναι forum του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αν δεν το έχετε καταλάβει.
Στο indymedia τα σχόλια ήταν πιο επιθετικά. Μήπως κι εκεί φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α;

Οι ανανεωτικοί το μόνο που δεν έχετε πει ακόμα είναι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων!

Όντως ο ΣΥΝ δεν είναι κόμμα ανανεωτικής αριστεράς αλλά ριζοσπαστοκής αριστεράς. Ευτυχώς.

Κι εσύ βρε Μάκη σε κάθε ανανεωτικό που φιλοξενείς γράφεις:"Τον τάδε τον γνώρισα στο ΚΚΕ εσωτερικού, το δείνα τον γνώρισα στο ΚΚΕ εσωτερικού".Δηλαδή όσοι ήταν στο ΚΚΕ και τώρα στον ΣΥΝ πρέπει να αυτομαστιγωθούνε,είναι καιροσκόποι; Είναι λογική αυτή;

Παναγιώτης

Υ.Γ Και ο προηγούμενος ανωνυμος εγώ είμαι αλλά ξέχασα το όνομα

Αστερόεσσα said...

Για όνομα, Παναγιώτη!
Ελληνικά γράφω! Το χιλιάδες σχόλια δεν αντιστοιχεί σε χιλιάδες σχολιαστές, αφού οι ίδιοι επανεμφανίζονται πάλι!

Σε τι γλώσσα να το γράψω;
Περί ποιας παραπληροφόρησης λοιπόν ομιλούμε; Στη διάθεση του κάθε αναγνώστη η συγκεκριμένη ανάρτηση του tvxs.gr

To tvxs.gr μπορεί να μην είναι το επίσημο φόρουμ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι το διαδικτυακό κανάλι στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη και αυτό μετέδωσε σε απευθείας μετάδοση τις εισηγήσεις Τσίπρα και Δραγασάκη απ' το συνέδριο στις 15/2. Κάνω λάθος;

Και μέχρι τώρα στην παρούσα ανάρτηση 14 σχόλια έχουμε κι είμαστε 4 νοματαίοι. Αν θέλαμε θα μπορούσαμε να τα πάμε στα 150!

Βάσει αυτής της λογικής, όταν έγινε λόγος για το ημερολόγιο 2009 της Αυγής, τα επίσημα δελτία τύπου είπαν ότι η Αυγή είναι ανεξάρτητη εφημερίδα και τα δημοσιεύματά της δεν περνούν από κομματική λογοκρισία. Μήπως και η Αυγή δεν είναι κομματική εφημερίδα τελικά;
Μετά από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας στο Σπόρτινγκ είπε επί λέξει: "Τους έφταιξε και το εξαιρετικό ημερολόγιο της Αυγής". Και ο Αλέξης Τσίπρας ως τι ομίλησε; Ως πρόεδρος του ΣΥΝ που εκφράζει την προσωπική του αρέσκεια στο ημερολόγιο μιας τελικά κομματικής ή μη κομματικής εφημερίδας;

Anonymous said...

Προπηλακισμός του καθηγητή Γ. Πανούση από αγνώστους: http://www.tvxs.gr/v5548
Σχόλια 225. Από αυτά ούτε τα μισά δεν είναι υπέρ της συγκεκριμένης. Επίσης όσοι είναι υπερ δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει ότι αυτοπροσδιορίζονται ψηφοφόροι του ΣΥΝ. Το γράφουν σε καποιο σημείο των σχολίων τους ή σε άλλα σχόλια στο tvxs κι εγω δεν το κατάλαβα. Αυτοί που αναφέρεστε είναι 1-2 και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνατε καν θέμα. Και σαφως είναι παραπληροφόρηση αφού έτσι όπως το γράφετε φαίνεται ότι μεγάλο μέρος της βάση του ΣΥΝ είναι υπέρ της βίας. Τόσο απλό είναι.

Μα είναι δυνατόν να συγκρίνεται την "Αυγή" με το tvxs.;Το tvxs είναι του Στέλιου Κούλογλου και γι' αυτό είναι λογικό-για όσους ξέρουν την πορεία του- να έχει την ανάλογη φυσιογνωμία που σχετίζεται με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κομματικό μέσο.Είναι σα να λέτε ότι η "Καθημερινή" είναι κομματική εφημερίδα της ΝΔ. Αν είναι δυνατόν. Το ότι πήρε συνέντευξη από τον Τσίπρα μεταφέροντας αποκλειστηκά ερωτήσεις χρηστών το κάνει κομματικό μέσο; Αλήθεια αναρωτιέστε αν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί θα το τολμούσαν;
Το ότι μετέδωσε το συνέδριο του ΣΥΝ το κάνει κομματικό μέσο; Το tvxs ξεκίνησε να λειτουργει τους τελευταιους μήνες. Εγινε κανένα άλλο συνέδρειο από τότε που δεν το κάλυψε; Α, ναι του ΚΚΕ που ήταν κεκλεισμένων των θυρών...

Τι σχέση έχει όμως το tvxs με τα σχόλια των χρηστών τα οποία δε λογοκρίνονται μηδενος εξαιρουμένου. Νομίζω οτι κι εγώ ελληνικά μιλάω. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι όποιος γράφει στο tvxs και είναι αριστερος δεν σημαίνει ότι ανήκει στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Παναγιώτης

Αστερόεσσα said...

Γνωρίζω τι είναι το tvxs.gr
Όπως και γνωρίζω τι είναι η Αυγή.
Όπως επίσης δε μου διαφεύγει ότι σχολιαστές φίλα προσκείμενοι στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά είναι ελεύθεροι να σχολιάζουν οπουδήποτε.
Όπως γνωρίζω ότι μέσα στην ΠΟΣΔΕΠ οι Συσπειρώσεις που είναι προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ έχουν τμήμα τους να είναι φίλα προσκείμενο στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Και υπάρχει τεράστια ειδοποιός διαφορά σε επίπεδο αξιακό αρχών ανάμεσα στους όρους "ριζική μεταρρύθμιση" του ΣΥΝ και "ανατροπή" του ΣΥΡΙΖΑ.

Το διά ταύτα, για να μη μακρηγορούμε, είναι ότι αυξάνεται η εντροπία εντός των Αριστερών Δυνάμεων, ήτοι η μονάδα μέτρησης του χάους.

Καλό μήνα! :)

Anonymous said...

Πάλι αυτά που λέτε δεν έχουν καμία σχέση.Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείτε ότι η τρίτη παράγραφος του πρώτου σας σχολίου ήταν τουλάχιστον ανακριβής και υπερβολική?

Εν πάσει περιπτώσει νομίζω ότι τα σχόλιά μου ήταν σαφή. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Παναγιώτης

Αστερόεσσα said...

Μα, δε μου είναι απολύτως τίποτα δύσκολο να παραδεχτώ. :)
Είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι ο Αλαβάνος βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί από τη μια έχει να υπερασπιστεί τη γραμμή του ΣΥΝ και από την άλλη δέχεται πυρά από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που απέχουν παρασάγγας από τις αρχές του ΣΥΝ;

Όταν κάνει κάποιος άνοιγμα σε αριστερές δυνάμεις (εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ) οφείλει να βάζει και διαχωριστικές γραμμές πάνω σε θέματα αρχών. Ο ΣΥΝ πολύ απλά συριζοποιείται και έχει ήδη μεταλλαχθεί από πολυτασικός και πλουραλιστικός καταστατικά χώρος σε συνιστώσα σε έναν άλλο πολυτασικό χώρο, που φλερτάρει όλο και περισσότερο αρχές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ούτε καν το "πρόγραμμα συμβολής στο ΣΥΡΙΖΑ" συζητήθηκε στη βάση του ΣΥΝ, όπως δε συζητήθηκε και η θέση 1 και 3 στο Ευρωψηφοδέλτιο για το ΣΥΝ, ενώ άλλες ήταν οι αποφάσεις της Π.Γ. Οι θέσεις λοιπόν 1 και 3 επιβλήθηκαν άνωθεν. Τόσο απλό είναι. Αν αυτό στηρίζεται στην αρχή της δημοκρατικότητας, χωρίς βλάβη της γενικότητας, πού διαφέρει αυτό από τον ισχυρισμό ότι αρχίζουμε να έχουμε στο χώρο σταλινική διάρθρωση (αυτό που κατηγορούμε δηλ. το ΚΚΕ);

Δεν μπορώ λοιπόν να εικάσω ότι το σπίτι του Αλαβάνου διαρρήχθηκε, διότι ο Αλαβάνος επιχειρεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα μεταξύ ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ; Μία εκδοχή. Κάλλιστα μπορούν να υπάρχουν και δεκάδες άλλες.

Αλλά, όπως και να το κάνουμε, σύντροφε, σε έναν συνασπισμό ή συμμαχία αριστερών δυνάμεων δεν είναι δυνατόν να χωράνε όλοι, για να θέσουμε κάθε αριστερή συνιστώσα καλά και σώνει εντός βουλής. Μερικές μένουν απέξω. Ιδίως όταν μου μιλούν με δεδομένα και φρασεολογία 19ου αι. Δε θα μιλήσω σήμερα για παλινόρθωση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Είναι αν μη τι άλλο αφέλεια και ιστορική άγνοια.

Anonymous said...

Άλλα λέει η γιαγιά μου κι άλλα ακούν τ' αφτιά μου...Αγαπητή μου, συγγνώμη αλλά μου θυμίζετε του ΚΝίτες που ό,τι και να τους πεις, ακόμα και το πιο ΑΠΛΟ πράγμα το γυρίζουν πάντα στην εργατική τάξη, τον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό κλπ. Εγώ λέω ότι αυτό το σχόλιο:'Αν επιπλέον μπεις στο tvxs.gr στο "Εξιτήριο πήρε ο Γ. Πανούσης" και διαβάσεις τα χιλιάδες σχόλια των αυτοπροσδιοριζόμενων ψηφοφόρων του ΣΥΝ θα δεις να σέρνουν τα σχολιανά στον Αλαβάνο "επειδή συμβιβάστηκε και υπαναχώρησε τη στιγμή που έπρεπε και δεν έγινε η επανάσταση".' ΔΕΝ είναι αληθές και το απέδειξα. ΔΕΝ αναφέρθηκα στην ουσία της άποψής σας αλλά στο γεγονός ότι προσπαθώντας να τη στηρίξετε χρησιμοποιήσατε ΨΕΥΔΕΣ επιχείρημα. Έγινα κατανοητός επιτέλους;

Παναγιώτης

Αστερόεσσα said...

Ευχαριστώ για την επισήμανση. :)

Το "Μπράβο σας που καταφέρνετε και λέτε τόσα ψέματα σε τόσο λίγες γραμμές!" φαίνεται είναι συνώνυμο με το "ΔΕΝ αναφέρθηκα στην ουσία της άποψής σας αλλά στο γεγονός ότι προσπαθώντας να τη στηρίξετε χρησιμοποιήσατε ΨΕΥΔΕΣ επιχείρημα."

Και την απόδειξη συγγνώμη, αλλά δεν την είδα. Αύριο θα πάω να ξαναμετρήσω το δείκτη ευφυϊας μου, γιατί φαίνεται υστερώ νοητικά, οπότε ο μεταξύ μας διάλογος δε φαίνεται να τελεσφορεί, συνεπώς δεν υπάρχει και λόγος να γίνεται.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, και πάλι καλό σας μήνα. :)

Anonymous said...

Για το πρώτο ποστ δέχομαι ότι μπορεί να μην καταλάβατε τι εννοώ. Στο αμέσως επόμενο όμως γράφω:"Που τα είδατε τα χιλιάδες σχόλια στο "εξιτήριο πήρε ο Γ. Πανούσης" που λένε τέτοιο πράγμα για τον Αλαβάνο. Κι αν κάποιοι λίγοι είπαν ότι δεν έγινε και τίποτα που το ξέρετε ότι αυτοί οι κάποιοι είναι ψηφοφόροι του ΣΥΝ; Ή σας το μετέφεραν λάθος ή κάνετε προπαγάνδα. Αν παρακολουθείτε το tvxs δε θα πρέπει να λέτε τέτοιο πράγμα γι'αυτούς που υποστηρίζουν το ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α" και στο μεθεπόμενο ξεκινώ:"Για να τελείωνουμε, χιλιάδες αυτοπροσδιοριζόμενοι ψηφοφόροι του ΣΥΝ που ισχυρίστηκαν αυτά που λέτε δεν υπήρξαν.1-2 ναι. Η παραπληροφόρηση από την πλευρά σας ήταν εμφανής." Ούτε μετά από αυτά καταλάβατε τι εννοώ; Εν πασει περιπτώσει δέχομαι ότι ούτε τότε καταλάβατε, ούτε τώρα καταλαβαίνετε γιατί το κουράσαμε το θέμα και πρέπει να το κλείσουμε.

Δε μίλησα για τι IQ σας ούτε σας προσέβαλα. Ειλικρινά συγγνώμη αν το εκλάβατε έτσι.

Παναγιώτης

Αστερόεσσα said...

Εκτός αν η υπερβολή έχει να κάνει με το " Αν επιπλέον μπεις στο tvxs.gr στο "Εξιτήριο πήρε ο Γ. Πανούσης" και διαβάσεις τα χιλιάδες σχόλια των αυτοπροσδιοριζόμενων ψηφοφόρων του ΣΥΝ θα δεις να σέρνουν τα σχολιανά στον Αλαβάνο "επειδή συμβιβάστηκε και υπαναχώρησε τη στιγμή που έπρεπε και δεν έγινε η επανάσταση".

Να το επαναδιατυπώσω λοιπόν λεκτικά; Ανάμεσα στα χιλιάδες σχόλια (πολλές φορές από τους ίδιους σχολιαστές), όπου η πλειοψηφία παρουσίασε το χτύπημα στον Πανούση ως δίκαιη τιμωρία του, υπήρξαν και απόψεις που εξέφραζαν πικρία για τον Αλαβάνο, διότι έχασε την καίρια στιγμή, υπαναχώρησε στις θέσεις του και δεν έγινε η επανάσταση.

Το δεύτερο δεν έρχεται σε αντίφαση με το πρώτο.

Το tvxs.gr είναι του Κούλογλου, υποθέτω αυτοχρηματοδοτούμενο ή καλύπτει τα έξοδά του από τον Κούλογλου προσωπικά (τον οποίο και συμπαθώ), αλλά και η Καθημερινή δεν είναι η εφημερίδα του Άγγελου και της Ελένης Βλάχου αλλά του Ομίλου Λαμπράκη, όπως και το in.gr., οπότε ο όρος δεξιός ή αριστερός για την Καθημερινή είναι μάλλον ντεμοντέ.


Τι αποδείχθηκε; Ότι υπάρχουν συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι απογοητευμένες από τον Αλαβάνο και οι ίδιες δεν του προσάπτουν μη ξεκάθαρο λόγο, όπως και ημείς η ισχνοτάτη μειοψηφία της Ανανεωτικής Αριστεράς; Για να λένε δύο διαφορετικές (έως και αντιθετικές επί των αρχών ομάδες) για κάποιον ότι δεν έχει καθαρό λόγο, λογικά τα μασάει. Είτε για τους εντός ΣΥΡΙΖΑ οπαδούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, -που δεν αφορίζουν συλλήβδην τη βία- είτε για τους εντός ΣΥΝ κοινοβουλιολάγνους και θεσμομανείς οπαδούς της Ανανεωτικής Πτέρυγας, είτε και για τους δυο.

Τελεία και παύλα.

Να δω και πότε θα γίνει και αυτή η περιβόητη αυτοκριτική και για την πτώση των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις από την ηγεσία του ΣΥΝ. Φταίνε όλοι, εξωκομματικοί και εσωκομματικοί εχθροί μας πλην ημών των ιδίων. Νεωτεριστικότατη άποψη και φαίνεται μιλώ από τα μετερίζια του ΚΚΕ και δεν το κατάλαβα.

Anonymous said...

"Ανάμεσα στα χιλιάδες σχόλια (πολλές φορές από τους ίδιους σχολιαστές), όπου η πλειοψηφία παρουσίασε το χτύπημα στον Πανούση ως δίκαιη τιμωρία του, υπήρξαν και απόψεις που εξέφραζαν πικρία για τον Αλαβάνο, διότι έχασε την καίρια στιγμή, υπαναχώρησε στις θέσεις του και δεν έγινε η επανάσταση."

Εξιτήριο πήρε ο καθηγητής Γ. Πανούσης http://www.tvxs.gr/v5577

Προπηλακισμός του καθηγητή Γ. Πανούση από αγνώστους http://www.tvxs.gr/v5548

Ο καθένας μπορεί να κρίνει μόνος του

Παναγιώτης

Αστερόεσσα said...

Στο πρώτο λινκ σβήστηκαν σχόλια.
Κι έχω και μάρτυρα. Που είναι σχολιαστής σε αυτήν την ανάρτηση.

Άρχιζε αυτολεξί:

"Στου κουφού τη βρόντα όσο θέλεις πόρτα". Θυμάμαι και το όνομα του σχολιαστή, γιατί τον έχω στα λινκ μου.

Συνέχιζε με στιχομυθία μεταξύ του συγκεκριμένου αυτού προσώπου που άρχιζε την κουβέντα και συνέχιζε με δεκάδες παρεμβάσεις των αυτών συνομιλητών. Τα σχόλια τα είχα διαβάσει τότε ΟΛΑ! ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ!

Την επόμενη φορά, σε καυτά θέματα θα κρατώ αρχείο, όλων που ειπώνονται, γιατί είναι κακό πράγμα η επιλεκτική ενημέρωση. :)

Δεν μπορώ να το αποδείξω τώρα βέβαια, αλλά επιφυλλάσσομαι για το μέλλον.

Αστερόεσσα said...

Και να αντιπαρέλθω το tvxs.gr
Στο Συνέδριο του ΣΥΝ ήμουν εκεί.

Μήπως θέλεις και πρακτικά όλων των εισηγήσεων που έγιναν;

Μήπως καταδίκαζαν όλες τη βία; Όχι.
Μήπως έλεγαν και "δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να είμαστε άρδην κατά κάθε μορφής βίας. Εγώ δεν είμαι ούτε ο γιος του Γκάντι ούτε του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ";

Μήπως καταχειροκροτήθηκαν από μερίδα νεαρών; Ω, ναι!

Το αν λοιπόν όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφώς κατά της βίας δεν το κουβεντιάζω. Δεν είναι.

Δικαίωμα του καθενός να μπαίνει σ' ένα χώρο για να κάνει την εφηβική του επανάσταση. Ας μας οριστεί όμως και à nouveau ο όρος επανάσταση και πώς κάνουμε την επανάσταση, όταν σε εισήγηση πάλι νεαρού συντρόφου στο Συνέδριο του ΣΥΝ ειπώθηκε και το εξής τραγελαφικό: "Δεν τιμά το σύντροφο Σπύρο Λυκούδη να λέει ότι δεν υπάρχει εξέγερση χωρίς κεντρικό αίτημα, γιατί η εξέγερση είναι από μόνη της αίτημα" (!)

Να σκίσουμε τα πτυχία μας κι ό,τι έχουμε διαβάσει μέχρι σήμερα για την Αριστερά λοιπόν, αφού οι νεαροί σύντροφοι μας κάνουν μάθημα πολιτικής αγωγής, τέτοιου υψηλού επιπέδου.

Δεν είναι κακό να έχεις όνειρα και να πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο. Είναι όμως σταλινικό να λες σε κάποιον που έχει φάει τα λυσσακά του απ' τα νιάτα του κι από εκεί που είσαι τώρα έχει περάσει "δε δικαιούσαι να ομιλείς" και "η άποψή σου δε σε τιμά". Αυτό καλώ εγώ το ελάχιστο πολιτικό ήθος και ελάχιστο σεβασμό γι' αυτόν που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με σένα.

Το τουπέ και η αλλαζονία δεν είναι χαρακτηριστικά αριστερού. :)

Anonymous said...

"Κι έχω και μάρτυρα. Που είναι σχολιαστής σε αυτήν την ανάρτηση."

Με τι όνομα σχολιάζει;

Anonymous said...

Παναγιώτης ο από πάνω