Tuesday, February 17, 2009

«Δεν θέλει να δει κανέναν τους»

«ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ;»

Από τον Ευαγγελισμό στην Ευρωβουλή; Κι όμως. Ήδη στελέχη από δύο κοινοβουλευτικά κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και ο
ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν κάποιες δειλές συζητήσεις για συμμετοχή της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της μετανάστριας που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι για την «ενοχλητική» συνδικαλιστική της δράση, στο ευρωψηφοδέλτιό τους.

Η ίδια φαίνεται ωστόσο πως απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο την ένταξή της σε κάποια κομματική ευρωλίστα. Την άποψή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δει πολύ σοβαρά ως κόμμα και σε επίπεδο συμβολισμού τη συμμετοχή της Κούνεβα στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος- ακόμη και σε εκλόγιμη θέση- διατύπωσε χθες το στέλεχος του κόμματος Νίκος Μπίστης. «Θα ήταν ένα σήμα προς την κοινωνία, μια συμβολική κίνηση τιμής και αξιοπρέπειας σε μια γυναίκα που η χώρα που τη φιλοξένησε δεν ήταν εξαιρετικά φιλόξενη προς αυτήν», δήλωσε στον Flash ο κ. Μπίστης. Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΑΚΟΑ Γιάννης Μπανιάς πρότεινε να τεθεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία επιλογή εξαιρετικά υπεύθυνη και πολιτική με βάση όλα όσα συμβολίζει η εργαζόμενη γυναίκα, μετανάστρια, αγωνίστρια και συνδικαλίστρια».

Βροντερό «όχι»

Πάντως η ίδια σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός της θα πει ένα βροντερό «όχι» σε όποια πρόταση δεχθεί από πολιτικό κόμμα: «Όταν τη ρωτήσαμε είπε με αυστηρό ύφος ότι δεν δέχεται να ενταχθεί ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανενός άλλου κόμματος. Μόνο αν κατέβει επίσημα στις εκλογές η Παναττική Ένωση Καθαριστριών, τότε θα δεχθεί να συμμετάσχει», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Βάσω Τσούνη, αντιπρόεδρος της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) που επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά την κ. Κούνεβα στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται μετά την επίθεση. «Η Κωνσταντίνα ήταν κατηγορηματική: δεν θέλει να την προσεγγίσει κανένα πολιτικό κόμμα για να της προτείνει θέση στο ψηφοδέλτιό του. Μέσα από τη δράση της για τα εργασιακά δικαιώματα των καθαριστριών γνώριζαν την ύπαρξή της. Κανένας όμως δεν της είχε προτείνει θέση όταν ήταν καλά. Τώρα που δέχθηκε την επίθεση τη θυμήθηκαν; Ε, τώρα η Κωνσταντίνα δεν θέλει να δει κανέναν τους μας είπε να μην επιχειρήσουν καν να την επισκεφτούν στο νοσοκομείο», συμπληρώνει η κ. Τσούνη. "Ντρέπομαι"

«Δεν άνηκα ποτέ σε καμία παράταξη, σε κανένα κόμμα και δεν θέλω να με ενοχλήσουν. Ντρέπομαι που ακούγονται αυτά τα πράγματα για υποψηφιότητά μου με κόμμα», φέρεται ότι είπε η γραμματέας της ΠΕΚΟΠ κ. Κούνεβα όταν οι συνάδελφοί της πήγαν στη μητέρα της δημοσιεύματα που ανέφεραν το ενδεχόμενο της ένταξής της σε ψηφοδέλτιο ευρωεκλογών. «Όταν το έμαθε η Κωνσταντίνα αναστατώθηκε πάρα πολύ. Μα καλά, δεν μπορούν να σεβαστούν ούτε την κατάστασή της; Η μητέρα της, η κ. Ευαγγελία, είπε ότι θέλει τον κόσμο δίπλα τους- όχι αυτούς», λέει η αντιπρόεδρος της ΠΕΚΟΠ. Η ίδια αναφέρει ότι η υγεία της κ. Κούνεβα βρίσκεται ακόμα σε κρίσιμο σημείο- χθες της έκλεισαν και πάλι με επίδεσμο το μάτι που δεν έχει καταστραφεί επειδή παρουσιάζει ευαισθησία και φοβούνται μήπως παρουσιαστεί βλάβη στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. «Της έχουν κάνει τραχειοτομή και μιλάει μερικά λεπτά κάθε μέρα με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ έχει διαρκώς πυρετό και παίρνει ισχυρή αντιβίωση. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με τα εσωτερικά όργανα, πόσο τα έχει επηρεάσει το ότι κατάπιε το βιτριόλι. Όπως μας είπαν οι γιατροί, πρέπει να περιμένουμε αρκετόν καιρό ακόμα», λέει η κ. Τσούνη.

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλιο "Πιπεριάς": Αξιοπρεπής για μια ακόμη φορά η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν δέχεται να γίνει "εκλογικό παιχνιδάκι". Τώρα για το Πασόκ είναι φυσιολογικό. Ο άκρατος λαϊκισμός του Παπανδρέου δεν ξεριζώνεται εύκολα (αν ξεριζωθεί ποτέ...). Ομως στην Αριστερά (κμαι μάλιστα αυτή που αυτοαποκαλείται Ανανεωτική) είναι δυνατόν να επικρατεί τόσος λαϊκισμός;


6 comments:

Anonymous said...

[slideshow id=1801439850970785400&w=426&h=320]

Mετέφερέ_το στα Κυανέρυθρα Νέα παρακαλώ (και μετά σβήσε το σχόλιο)

εξαποδώ said...

Τι ρεζιλίκι είναι αυτό; Σε τέτοιο βαθμό έχει ξεπέσει ο Μπανιάς για λίγα ψηφαλάκια; Αηδία!

Anonymous said...

http://www.slide.com/r/DLNOTl-l6j9c5z_86eSLahAHbZ3yk4gf

Δοκίμασε κι αυτό αδερφέ!

Anonymous said...

Mόνο ο Μπανιάς δεν φταίει γι αυτές τις λακαμίες σύντροφε!

Anonymous said...

http://www.slide.com/r/OMUoNj6YxD_3Zh01sgoUnhvv6YJjpgXQ?previous_view=lt_embedded_url

ΣΠΙΘΑΣ said...

Έχει απόλυτο δίκιο!
Το θέμα ήταν όταν τους είχε ανάγκη, αλλά δεν την βοήθησαν.
Γιατί ενώ το ήξεραν τα κόμματα δεν έκαναν κάτι;
Να πιέσουν μέσω της ΓΣΣΕΕ για να ενεργοποιηθεί το άρθρο 3304/2005.
Περί βίας στους εργσασιακούς χώρους και να περάσει στην συλλογική σύμβαση της ΓΣΣΕΕ, αλλά δεν συμφέρει.
Έχω αναφερθεί πολλάκις σ'αυτό το θέμα της εργασιακής βίας και θα επανέλθω.