μεταναστες

μεταναστες

Tuesday, November 11, 2008

ΚΥΠΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ;

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 7 μ.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (ΣΕΥΑΕΚ) και η Συμπαράταξη Αγώνα Κύπρου (ΣΑΚ) διοργανώνουν στο Πολεμικό Μουσείο εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ΚΥΠΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ; Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: Βάσος Λυσσαρίδης, Γεράσιμος Αρσένης, Α. Αγγελίδης, Άριστος Μιχαηλίδης, και συντονιστής ο Γιώργος Καραμπελιάς.

Τους τελευταίους μήνες η Κύπρος ζει την ολική επαναφορά του σχεδίου Ανάν, υπό άλλη μορφή και προσωπείο. Αυτή τη φορά, η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η απόπειρα για την παράδοση της Μεγαλονήσου στα χέρια των Αγγλοαμερικάνων και των Τούρκων συντελείται μέσα από τις περίφημες διμερείς διαπραγματεύσεις Χριστόφια–Ταλάτ.

Στα κανάλια και τις εφημερίδες, βέβαια, δεν διαφαίνεται τίποτε. αρκούνται στο να δείχνουν μόνο χαμόγελα και αβρότητες –στις οποίες πρωταγωνιστεί κυρίως ο Χριστόφιας, του οποίου η επίδειξη φιλίας προκαλεί τα αισθήματα του κυπριακού λαού.

Τι συμβαίνει επομένως; Όσα ισχυριζόμαστε αποτελούν υπερβολές; Κάθε άλλο. Η σιγή νεκροταφείου που έχουν επιβάλει τα κατεστημένα ΜΜΕ αποτελεί δείκτη της σοβαρότητας της κατάστασης. Όσοι επιθυμούν να πάρουν τη ρεβάνς από το δημοψήφισμα του 2004, επιβάλλοντας εντέλει τα σχέδιά τους στον λαό της Μεγαλονήσου, έχουν διδαχθεί καλά το μάθημα που τους δίδαξε η ήττα τους. Αυτοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ το ότι ο «αστάθμητος παράγων» που τους συνέτριψε ήταν όση από την αντιστασιακή συνείδηση και μνήμη έχει απομείνει στον λαό της Κύπρου. Γι’ αυτό και σήμερα προχωρούν συστηματικά και μεθοδευμένα να την εξοντώσουν.
Τούτη είναι η πρώτη προτεραιότητα του καθεστώτος το οποίο σταδιακά οικοδομείται στην Κύπρο. Ένα καθεστώς το οποίο έχει αναθέσει κατά παραγγελία στους εθνομηδενιστές ιστορικούς να ξαναγράψουν την επίσημη σχολική ιστορία. Σ’ αυτή θα κυριαρχεί ένα περιεχόμενο αποστειρωμένο, αποψιλωμένο από οποιαδήποτε αναφορά στον αντιαποικιακό αγώνα των Κυπρίων για την Αυτοδιάθεση. Μια αφήγηση που θα εξισώνει τον θύτη και το θύμα, εξωραΐζοντας τα εγκλήματα του πρώτου και αναγκάζοντας το δεύτερο να τα ξεχάσει οριστικά.

Ταυτόχρονα με την παραγωγή αυτών των τερατουργημάτων, συντελείται μια συντονισμένη εκστρατεία, την ένταση και την έκταση της οποίας θα ζήλευε κάθε αυταρχικό καθεστώς. Μια εκστρατεία που επιδιώκει να επιβάλει τη σιωπή σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ασκήσει έστω και την παραμικρή δημόσια αντιπολίτευση σε αυτές τις αυτοκτονικές κινήσεις. Κι όλα αυτά γίνονται διότι ξέρουν πολύ καλά ότι η αντιστασιακή διάθεση και συνείδηση ατροφεί στο κενό της μνήμης και της πληροφόρησης.

Μπροστά σ’ αυτή την κρίσιμη κατάσταση, οι δυνάμεις που εργάστηκαν για να πετύχουν τη μεγαλειώδη και ηχηρή απόρριψη του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν θα πρέπει να βαδίσουν στον δρόμο του 2004. Να δημιουργήσουν τους όρους ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού, που θα αποτρέψει ό,τι ετοιμάζεται στα εργαστήρια των αποικιοκρατικών δυνάμεων.

Η παγκοσμιοποίηση και η Νέα Τάξη πραγμάτων ηττάται σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, γι’ αυτό και έχει στρέψει το βλέμμα της στις περιοχές που τους έχουν απομείνει, προκειμένου να διασφαλίσουν εκεί την κυριαρχία τους. Γι’ αυτό εξάλλου προβαίνουν σ’ αυτή την καλοσχεδιασμένη αντεπίθεση. Εμείς δεν έχουμε παρά να κάνουμε το αντίθετο, να εργαστούμε έτσι ώστε να φυσήξει και στα δικά μας τα μέρη ο άνεμος της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης.

ΣΕΥΑΕΚ - ΣΑΚ


1 comment:

Anonymous said...

εν οψει πολυτεχνείου αυτό συνιστά είδηση
http://enantia2007.blogspot.com/2008/11/17-2.html