Monday, November 17, 2008

Λευτεριά στον Σάντος Μιρασίερα

Tο γράμμα αυτό είναι μια παράκληση προς την αλήθεια, προς δύο πρόσωπα τα οποία έχουν δείξει Δημοσιογράφοι, Σκεπτόμενοι και πάνω από όλα Ανθρωποι!
Εδώ και ενάμισι μήνα περίπου έχει δημιουργηθεί ένα πολύ σοβαρό θέμα με έναν οπαδό της O.Marseille το οποίο έχει κινητοποιήσει την οπαδική και όχι μόνο Ευρώπη.
Λίγο πολύ θα έχετε ακούσει γιαυτόν ή θα έχετε διαβάσει. Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμη περισσότερα έχουν υπονοηθεί....
Αυτήν τη στιγμή ο Santos Mirassiera βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Μαδρίτης για κάτι που δεν έκανε ποτέ, χωρίς να έχει απασχολήσει ποτέ την αστυνομία σε καμία χώρα, έχοντας λευκό ποινικό μητρώο... Δυστυχώς το "λάθος" του ήταν ότι μιλάει ισπανικά - έχει και ισπανικό διαβατήριο - και ως εκ των αρχηγών των Ultras Marseille, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα στον περίφημο αγώνα Ath.M - O.M. κατά τον οποίο οι οπαδοί των φιλοξενουμένων δέχτηκαν αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής (για μια ακόμη φορά οι ισπανικές αρχές έδειξαν πως αντιμετωπίζουν τους οπαδούς)
Αυτή τη στιγμή ο Santos αντιμετωπίζει - σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο - φυλάκιση 4+4 ετών... χωρίς καμία απόδειξη ότι είναι ένοχος, παρά τις εκλήσεις των δικηγόρων, της οικογένειας, του πρέσβη της Γαλλίας αλλά και του εκπροσώπου του υπουργείου εξωτερικών της χώρας.
Το πλέον τραγικό είναι ότι στην Ελλάδα εμφανίσθηκαν άρθρα σε αθλητική εφημερίδα - κατ' επανάλψη - τα οποία όχι μόνο υβρίζουν τον Santos ως (αλήτη, ταραχοποιό), ρίχνοντας λάσπη διαδίδοντας ψεύδη γιαυτόν, αλλά παράλληλα ρίχνοντας χολή ενάντια στους υποστηρικτές της απελευθέρωσης του (οπαδοί της ΑΕΚ, Ηρακλή, Πανιωνίου και όχι μόνο), αναφέροντας τους ως "ομόσταυλους", "αλήτες", "χούλιγκαν", "ομοιδεάτες ταραχοποιούς"...
Τα άρθρα έχουν ήδη μεταβιβασθεί στην επίσημη ομάδα της O.M.(η Ο.Μ. και προσωπικά ο πρόεδρος P.Diouf έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Santos).
Θα θέλαμε, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι ενδιαφέρεστε όχι μόνο για τα δικαιώματα των οπαδών, αλλά γενικότερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα - τα οποία εδώ καταπατώνται ολοφάνερα - να γράψετε την όλη αλήθεια για το Santos, βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στον αγώνα για την απελευθέρωση του.
Μπορούμε να σας παρέχουμε πλήρη στοιχεία για τον Santos, την κατάσταση του, τις λεπτομέρειες για το θέμα, αλλά και αν επιθυμείτε να μιλήσετε με την αδερφή του ή τη μνηστή του που είναι οι μόνες που τους έχει επιτραπεί να τον δουν (ή και τους 2 προέδρους των ultras Marseille). Είμαστε σε θέση να σας δώσουμε και φωτογραφικό υλικό από τις κοινητοποιήσεις, αλλά και τα πρόσωπα με τα οποία θα μιλήσετε.
Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να "παίζουν" δημοσιογραφίστικα - δημοσιοσχεσίτικα παιχνίδια εις βάρος ενός αθώου ανθρώπου, τόσο απλά, ισοπεδώνοντας και ισοσταθμίζοντας τη ζωή του, με άλλα συμφέροντα. Ας εμφανίσουν το ιστορικό βίας του Santos, το ποινικό του μητρώο, ή ας ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Οτιδήποτε θα θέλατε να ρωτήσετε, να ενημερωθείτε, μη διστάσετε να το κάνετε, ξέρετε ότι είμαστε στη διάθεσή σας. Ετσι κι αλλιώς ξέρετε και ξέρουμε - από τις προηγούμενες συνομηλίες μας και τα άρθρα μας - ότι όλοι θέλουμε το κοινό καλό, θέλουμε σεβασμό στον οπαδό-άνθρωπο, θέλουμε τη βία μακριά, θέλουμε το ποδόσφαιρο για όλους, θέλουμε πάντα την αλήθεια. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Υ.Γ. Το γραφείο του πρωθυπουργού Σαρκοζί επιβεβαίωσε ότι πάνω 30.000 γράμματα έχουν αποσταλεί στον ίδιο, με σκοπό την υποστήριξη της κυβέρνησης προς τον Santos
Τόσοι κάνουν λάθος, ή τόσοι είναι οι χούλιγκαν-αλήτες;

Y.Γ. Την υπόθεση ανέλαβε ο πιο γνωστός γάλλος δικηγόρος εθελοντικά... είναι τρελός;

Υ.Γ. Ο Γάλλος πρόξενος έκανε διάβημα στην ισπανική κυβέρνηση... για έναν αλήτη;

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ SANTOS
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

No comments: