μεταναστες

μεταναστες

Sunday, November 16, 2008

"Εφυγε" ο Γιώργος Κοίλιαρης

Ενας φίλος, ένας πραγματικά μάχιμος δημοσιογράφος ο Γιώργος Κοίλιαρης "εφυγε" από κοντά μας. Ο Γιώργος είχε τραυματιστεί στη διάρκεια αποστολής στο Αφγανιστάν, υπέκυψε το Σάββατο στα τραύματά του. Ο μάχιμος ρεπόρτερ με το μόνιμο χαμόγελο στα χείλη, τραυματίστηκε στον αυχένα κατά την ανατροπή του οχήματός του στις 9 Οκτωβρίου και νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ.
Με πρωτοβουλία των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών και τη συνδρομή κλιμακίου της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν, ο Γιώργος Κοίλιαρης είχε διακομιστεί αρχικά σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Αμπου Ντάμπι, και στη συνέχεια με C-130 στην Αθήνα.

«Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος που σε όλη του την επαγγελματική διαδρομή αναζητούσε με αφοσίωση την αλήθεια» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. «Τον χαρακτήριζε η ευαισθησία, η προσοχή στην λεπτομέρεια και το αυθεντικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, όπως άλλωστε απέδειξε και με το τελευταίο και μοιραίο ταξίδι του στο Αφγανιστάν» συνέχισε, και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του.

Δήλωση για το θάνατο του άτυχου ρεπόρτερ έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν μαχητής. Δημοσιογράφος με όλη την σημασία της λέξης, ζούσε το ρεπορτάζ σ΄ολόκληρο τον κόσμο, για τον άνθρωπο και τις αξίες του». «Γι' αυτό έδωσε την υπόσχεση του και την τήρησε πηγαίνοντας στην τελευταία του αποστολή. Δεν κόπιασε, δεν δείλιασε. Έχασε τη μάχη, μα όχι και τον πόλεμο. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» πρόσθεσε...

Α ρε Γιώργο πάντα έτσι έκανες. Εφευγες χωρίς να πεις κουβέντα... Αντίο φίλε να' σαι καλά εκεί που πας!


No comments: