Thursday, November 13, 2008

Η κρίση και η απάντηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 6μμ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΑΙΘ.ΓΚΙΝΗ 108

"Η κρίση και η απάντηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς"

Ομιλητές: Θ.Διαβολάκης, ΔΣ ΟΙΕΛΕ, Σαραφιανός, ΑΡΑΣ, Γ.Παυλόπουλος, ΑΡΑΝ, Τ. Θανασούλας, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, K.Σαρρής, δημοσιογράφος Financial Crimes

14 comments:

Anonymous said...

Επειδη στο αλλο μπλογκ σου δε δεχεσαι σχολια το γραφω εδω

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟ? ΛΗΣΤΕΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΑΝΕ Η ΑΕΚ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΒΟΙ!

ΥΓ/ αεκακι ε? αχαχαχαχαχαχαχαχαχα

haridimos said...

Μάκη μου φαίνεται πως έχεις χάσει τη μπάλα..
Αν το 2002 σας είχαν κατοχυρώσει τη νίκη όταν χάσατε στην Αρτάκης από το εκπρόθεσμο του Μποντίρογκα, θα ήταν ληστεία ;

haridimos said...

Α και πες στους Ενάντιους, πως το Σάββατο έχει 15 ο μήνας, και την Κυριακή 16.
Σάββατο 16, δεν έχει το 2008 :-)

Κόκκινη Πιπεριά said...

1) Η ληστεία έχει να κάνει με την κατακύρωση του ματς στην Αεκ. Τιμωρείται ο Πανιώνιος για ένα λάθος της γραμματείας; Ωραία δικαιοσύνη. Τι να έκανε ο Καλαμπόκης; Να μην το έβαζε το καλάθι;

2) Είναι ντροπή το 2008 να γίνονται αγώνες στο ακατάλληλο κλειστό των Πατησίων.

3) ΟΚ δεν τρέχει τίποτα. Ελπίζω στο Β' γύρο ο Καλαμπόκης και υπόλοιποι να βάλουν τόσα πολλα καλάθια που δεν θα χρειαστεί εκπρόθεσμο...

4)Η Αεκ που χρησιμοποιεί το κλειστό των πατησίων, δημιουργεί συνθήκες Ριζούπολης ναι είναι αεκάκι... Λυπάμαι αν κάποιοι μικραίνουν έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Λυπάμαι ειλικρινά...

Μάκης

Κόκκινη Πιπεριά said...

και η επίσημη θέση της ομάδας...

Στην ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms αισθανόμαστε ιδιαίτερα κολακευμένοι που συμμετείχαμε ως διάδικοι σε μία διαδικασία ενώπιον του αθλητικού δικαστή η οποία μετά από14 ημέρες διασκέψεως κατέληξε σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία για τον αθλητισμό, να απονείμει τη νίκη στην ομάδα η οποία ηττήθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου.

Oφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε σε όσους εξακολουθούν να το αγνοούν ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς πεδιάς του αθλήματος ένας αγώνας τελειώνει με το άκουσμα της κόρνας της λήξης του.

Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε, το 2002 απορρίφθηκε η ένσταση που είχε καταθέσει η ομάδα μας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι από το βίντεο του αγώνα το νικητήριο καλάθι του αντιπάλου ήταν εκπρόθεσμο.

Και ενώ αναμέναμε επί αυτού ακριβώς του κρίσιμου ζητήματος να αποφανθεί ο αθλητικός δικαστής, δηλ. αν ο καταλογισμός του φάουλ έγινε πριν, ταυτοχρόνως ή μετά το ήχο της κόρνας, διαπιστώνεται στην απόφαση η πλήρης ανυπαρξία της δικής του κρίσεως και απόψεως

Τουναντίον αναπληρώνει το κενό της δικαιοδοτικής κρίσεως με την προσφυγή σε αντικρουόμενες, αντιφατικές και μεταβαλλόμενες μαρτυρικές καταθέσεις των μελών της γραμματείας οι οποίοι οψίμως απέκτησαν- άραγε πώς;- άποψη.

Εξακολουθούμε να έχουμε τη ρομαντική άποψη ότι οι αγώνες κρίνονται εντός των αγωνιστικών χώρων και αναμένουμε με ενδιαφέρον και την δημόσια τοποθέτηση των θεσμικών οργάνων του αθλήματος.

Σε κάθε πάντως περίπτωση και για την προάσπιση των συμφερόντων της η ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms δηλώνει ότι θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και θα κινηθεί δικαστικά εναντίον όλων όσων θεωρεί ότι την έβλαψαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους .

Anonymous said...

Η ΛΕΠΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ...


Ξεκινάει μέσα από πρωτοσέλιδα, κραυγές στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση. Περνάει μέσα από "αθώους" χαρακτηρισμούς των σοβαρών "αθλητικών"
"εφημερίδων" ("ταπεινωτική" ήττα, "τον ρεζίλεψε" κλπ.), γελοία υπονοούμενα γιά στημένες διαιτησίες από "σοβαρούς" "δημοσιογράφους". Συνεχίζει, μέχρι τον χαρακτηρισμό ως "ληστείας" μιάς απόφασης, που βασίζεται σε αδιάψευστα στοιχεία. Κι αυτό, σ' ένα site όπου μπορείς να δεις τον Τσε να σου χαμογελάει...

Που καταλήγει; Σε βρισιές, τσαμπουκάδες, "ντου".

Καμιά φορά, φτάνει μέχρι και την Λεωφόρο Λαυρίου...

Κόκκινη Πιπεριά said...

Eπρεπε να το φανταστώ ότι θα έχεις άποψη και για τον αγώνα μπασκετ που σχολιάσα στα "Κυανέρυθρα Νέα". και μάλιστα χαρακτηρίζεις την απόφαση ότι "...βασίζεται σε αδιάψευστα στοιχεία".
Λυμάμαι αλλά χαάσατε. Και όμως κύρι εξερόλα σου θυμίζω ότι: "Oφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε σε όσους εξακολουθούν να το αγνοούν ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς πεδιάς του αθλήματος ένας αγώνας τελειώνει με το άκουσμα της κόρνας της λήξης του.

Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε, το 2002 απορρίφθηκε η ένσταση που είχε καταθέσει η ομάδα μας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι από το βίντεο του αγώνα το νικητήριο καλάθι του αντιπάλου ήταν εκπρόθεσμο.

Και ενώ αναμέναμε επί αυτού ακριβώς του κρίσιμου ζητήματος να αποφανθεί ο αθλητικός δικαστής, δηλ. αν ο καταλογισμός του φάουλ έγινε πριν, ταυτοχρόνως ή μετά το ήχο της κόρνας, διαπιστώνεται στην απόφαση η πλήρης ανυπαρξία της δικής του κρίσεως και απόψεως". Κατάλαβες;

Μπορεί να παριστάνεις τον ειδικό στα της αριστεράς, αλλά όλα έχουν ένα όριο... Μάθε κανονισμούς, διάβασε καμία παλαιότερη απόφαση και έλα να μας πουλήσεις εξυπνάδα. Νισάφι πια με τον ξερολισμό σου κύριε δ. δρακονάριε, νισάφι!

Anonymous said...

Ο Πανιώνιος έκανε τότε ένσταση, που απορρίφθηκε γιατί πολύ απλά οι διαιτητές είχαν γράψει στο φύλλο αγώνα κατηγορηματικά ότι το καλάθι ήταν εμπρόθεσμο. Νομίζω επίσης ότι τότε ο αθλητικός δικαστής είχε δει, έτσι επικουρικά, το βίντεο, αλλά δεν μπορούσε τυπικά να δικαιώσει τον Πανιώνιο. Στην περίπτωση της ΑΕΚ τα "μάλλον" και τα "Δεν έχω άποψη" που γράφθηκαν στο φύλλο αγώνα ήταν ο δρόμος για την δικαίωσή της, αφού έδωσαν στον Αθλητικό Δικαστή το δικαίωμα να λάβει όλα τα στοιχεία υπ' όψιν του, και το βίντεο της αναμέτρησης, για να πάρει την απόφασή του...

haridimos said...

Ακριβώς αυτό που λέει ο παραπάνω ανώνυμος
(και μια απορία.. το 2002 για τον Πανιώνιο δεν έληγε το ματς με την κόρνα και ζήτησε να δικαιωθει - και κακως δεν δικαιώθηκε ;)

Το 2002 ο Πανιώνιος δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει την ένσταση γιατί ο εμπλεκόμενος ήταν ο ΠΑΟ των Αφων Κατσάμπα.
Κι αν ο Σωκράτης έχει μια φορά παράγκα, οι Κατσαμπες έχουν πολλαπλάσιες (ανεξάρτητα από το αν έχουν όντως καλύτερη ομάδα).

Anonymous said...

Anonymous and Haridimos: You said it all!

Κόκκινη Πιπεριά said...

Πως γίνεται ρε παιδιά και στις δυο περιπτώσεις το "θύμα" να είναι ο Πανιώνιος, αλλά όταν ευνοήθηκε ο Παο ήταν "κακή" απόφαση, αλλά τώρα που "δικαιώθηκε" η Αεκ είναι "σωστή"; Ενα μυστήριο πράγμα! Βέβαια για μένα η εξήγηση είναι απλή. Ευνοούν τον Παο, αλλά όπου μπορούν ευνούν και την Αεκ.

Και κάτι τελευταίο. Τελικά οι Αεκτσήδες πρέπει να είναι πολύ υποκριτές. Πέρυσι στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα έσκουζαν ότι κακώς πήρε ο ΟΣΦΠ το ματς με τη καλαμαριά στα χαρτιά. (ο γάβρος δεν είχε δίκιο στη προκειμένη περίπτωση;) Ελεγαν μάλιστα ότι είναι η ηθική πρωταθλήτρια στα γήπεδα.
Τώρα όμως επικαλούνται τον αθλητικό δικαστή, το βίντεο, τη κόρνα. Λυπάμαι αλλά για μια ακόμη φορά αποδείξατε ότι το ΠΟΚ όπου μπορεί επιβάλει την άποψή του. Είστε ίδιοι όσο και αν προσπαθείτε (οι Αεκτσήδες...) να παριστάνετε τους διαφορετικούς.

Τελικά οι αγώνες που πρέπει να κερδίζοντα; Στα γήπεδα ή στα χαρτιά; Εκτός και αν έχετε άλλη άποψη για το ποδόσφαιρο και άλλη για το μπασκετ. Παω πάσο αν συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Μάκης

Anonymous said...

το να συγκρινεις την περσινη συμπαιγνια Γκαγκατση-Κοκκαλη που εδωσε το πρωταθλημα στην ομαδα που ειχε στο ΔΣ το Θωμα με το μπασκετικο ΑΕΚ-Πανιωνιος, ειναι σαν να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια!

Η ΑΕΚ πηρε το ματς στο ΓΗΠΕΔΟ. Γιατι πολυ απλα το μπασκετ σαν αθλημα δεν εχει καθυστερησεις και διαρκει ακριβως 40'. Και με τη ληξη του αγωνα (στα 40') υπηρχε νικητης στο ΓΗΠΕΔΟ και αυτη ηταν η ΑΕΚ. Τελεια και παυλα.

Οσο για το αν ειναι ιδια η ΑΕΚ με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, θα σου πω το εξης: Υπηρχε ποτε περιπτωση οι γαυροβαζελοι να παιρνουν πρωταθλημα με Χ-2 τελευταια αγωνιστικη στη Ν. Σμυρνη και να μην το παρουν? Φυσικα και οχι. Η ποδοσφαιρικη ΑΕΚ ομως δεν το πηρε το 1960 γιατι δεν επαιξε καλα και εχασε. Γιατι η Αθλητικη Ενωση Κων/πολεως ξερει να παιρνει τιτλους με το σπαθι της.

Το ξερεις πολυ καλα οτι η ΑΕΚ εχει χασει αδικα τιτλους απο τους γαυροβαζελους. Ομως η ζηλια των Πανιωνιων δεν τους αφηνει να το δουν. Και αυτη η ζηλια υπαρχει ανεκαθεν, αφου η Α.Ε.Κ. συγκεντρωσε την πλειοψηφια των προσφυγων φιλαθλων και εγινε μεγαλυτερο μεγεθος απο τον (αναμφιβολα ιστορικο) Πανιωνιο και μπορεσε απο τη δεκαετια του 1920 να κοιταζει στα ματια τους γαυροβαζελους.

Anonymous said...

και η ανακοινωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

"Θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό οι παράγοντες του Πανιωνίου ν’ αισθάνονται στεναχωρημένοι από την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή να επιστρέψει τους βαθμούς της νίκης στην ΑΕΚ στο μεταξύ μας παιχνίδι. Θεωρούμε απόλυτα θεμιτή την ενέργειά τους να προσφύγουν στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν αντιλαμβανόμαστε την προσπάθειά σπίλωσης και κατασυκοφάντησης της Αθλητικής Δικαιοσύνης, με άστοχες και αστήρικτες κατηγορίες αλλά και αναίτιες επιθέσεις που φανερώνουν σύγχυση και φέρνουν στο μυαλό του κάθε φιλάθλου την λαϊκή ρήση: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο των εκπροσώπων του συλλόγου, όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταφύγει σε φθηνά τρικ με στόχο να δυναμιτίσουν το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.
«Παγκόσμια πρωτοτυπία για τον Αθλητισμό» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΚΑΕ δεν αποτελεί η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, αλλά το γεγονός ότι οι παίκτες των δύο ομάδων αγωνίστηκαν περισσότερα από 40 λεπτά που προβλέπει ο σχετικός κανονισμός. Η ΑΕΚ είχε κατακτήσει τη νίκη με 73-71. Το είδαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό του Σπόρτιγκ και οι τηλεθεατές μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ενώ το αποτύπωσαν όλοι, ανεξαιρέτως, οι δημοσιογράφοι στο γραπτό και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Ήταν ξεκάθαρο ότι το φάουλ ήταν εκπρόθεσμο. Το επιβεβαίωσαν όλοι, είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο. Το παραμικρό ψήγμα αμφισβήτησης δεν τέθηκε, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Συμφωνούμε απόλυτα με την επισήμανση των διοικούντων του συλλόγου ότι «οι αγώνες πρέπει να κρίνονται εντός αγωνιστικού χώρου» και προς την κατεύθυνση αυτή πορευόμαστε. Η ΑΕΚ κέρδιζε με 73-71 όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης και ως εκ τούτου, ήταν η νικήτρια του αγώνα. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και η πραγματικότητα. Έστω κι αν ορισμένοι δεν θέλουν την δουν, δημιουργώντας συνειδητά οπτικές ψευδαισθήσεις".

haridimos said...

@ Μάκης.
Ποιος σου είπε πως σωστά δεν δικαιώθηκε το Πανιωνάκι το 2002 με τον Μποντίρογκα ;
Απλά σου είπαμε γιατί ο αθλητικός δικαστής δε τον δικαίωσε.
Είναι δυο διαφορετικά πράγματα αυτά.