Thursday, June 12, 2008

Ο Γιώργος "καθάρισε" τον Σημίτη...

"Γεια σας φεύγω από την Κοινοβουλευτική ομάδα. Γεια σας!"

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου τον Κώστα Σημίτη, έπειτα από την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού με την οποία εξέφραζε διαφωνία για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας. Ο κ. Παπανδρέου απέστειλε σχετική επιστολή στον κ. Σημίτη με την οποία τον ενημερώνει ότι δεν θα κινήσει μεν τις τυπικές διαδικασίες διαγραφής, σεβόμενος την ιστορία του πρώην πρωθυπουργού, αλλά δεν τον προσμετρά πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει στην επιστολή προς τον Κ. Σημίτη: "Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ. Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος αλλά και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματός μας, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοεμβρίου.

Με την απόφασή σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στη συντεταγμένη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. (σ.σ. όξω από την παράγκα...)

Σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά σου και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως θα όφειλα να κάνω για οποιοδήποτε άλλο στέλεχος. Διαφυλάττοντας το κύρος και τη συντεταγμένη πορεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα αξιολογούμε πάντα τις απόψεις που καταθέτεις. Και προσωπικά θα το κάνω με ιδιαίτερο πάντα ενδιαφέρον". Ολη η επιστολή του Γ.Α.Π. προς τον Κ. Σημ. ΕΔΩ
Σχόλιο "Πιπεριάς": Εχω γράψει, σε ανύποπτο χρόνο, ότι πολλοί έχουν "υποτιμήσει" τον Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης πολλοί (κυρίως από τα ΜΜΕ) προσπαθούν με διάφορους τρόπους να τον απαξιώσουν. Περιμένω να διαβάσω αντιδράσεις για την απόφασή του να "στείλει" τον Σημίτη.

4 comments:

Nikos Lioliopoulos said...

ειναι μια πολύ καλή μέρα γιατον γιωργο σήμερα!

αντωνης said...

Καλησπερα Μακη (και χρησιμοποιω ενικο γιατι σε ακουω παντα στο ραδιοφωνο και ειναι ιδιαιτερα σεβαστες οι αποψεις σου αν και δεν συμφωνουμε παντα)

Για μενα ηταν πολυ θετικη η κινηση του Παπανδρεου, φτανει να εχει και συνεχεια. Και εννοω οτι καποια στιγμη θελει και λιγη πυγμη παραπανω ο Ελληνας για να καταλαβει οτι ο απεναντι του επειδη ειναι ευγενης δεν σημαινει οτι ειναι και αδυναμος.
Και φυσικα ειχε και δικιο επι της ουσιας. Δεν καταλαβαινω τη σκοπιμοτητα της επικοινωνιας μεταξυ ενος πρωην και ενος νυν προεδρου ενος κομματος μεσω επιστολων. Δεν μπορουσε δλδ ο Σημιτης να τα πει με αλλο τροπο αυτα;
Ειναι υποτιμητικο και για εναν πρωην πρωθυπουργο να επικοινωνει μεσω επιστολων.

Και ενα τελευταιο ερωτημα προς το φιλο Νικο. Ρε γατε, που τον βρηκες το Μακη;;;

Καλο βραδυ!

Γεφυριστές said...

Καλημέρα!
Πιστευουμε πως ο καταλληλότερος σουταρίστηκε την καταλληλότερη στιγμή για το Πα.Σο.Κ. Τώρα αν αυτό θα στοιχίσει (που μάλλον θα στοιχίσει) στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα θέμα. Γιατι σκεφτόμαστε και κόμμα να κάνει (που λέει ο λόγος δηλαδή) ο Σημίτης θα υπάρξουν πολλοί (δυστυχώς) κυρίως από τον ΣΥΝ που θα προστρέξουν σε αυτόν. Και αναφερόμαστε σε όλους εκείνους που κατέλαβαν θέσεις εξουσίας την οκταετία του Σημίτη, απογυμνώνοντας τον ΣΥΝ και τώρα υπογράφουν επαναστατικά κείμενα φυσικά.. του ΣΥΝ. Το θέμα είναι εμείς τελικά από την Αριστερά. πώς θα αντιδράσουμε. Θα μπούμε στο τρυπάκι του ΄81; Όσο για το σχόλιο του Ανώνυμου νομίζουμε ότι είναι άνευ σημασίας και ουσίας.
Άντε καλημέρες...

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Αλεκα-Κώστα έχετε δίκιο. Οσο για το ανώνυμο σχόλιο "σβήστηκε"

Επίσης συμφωνώ με τον Αντώνη και το Νίκο που έκαναν το κόπο να γραψουν στο μπλογκ μου