Tuesday, June 24, 2008

Συζήτηση για το Ιρλανδικό "ΟΧΙ"

Το περιοδικό Monthly Review και η εφημερίδα Αριστερά οργανώνουν συζήτηση την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008, ώρα 07.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμπορικής Τράπεζας (Ευπόλιδος 12, Πλατεία Κοτζιά), με θέμα: Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το «ΟΧΙ» της Ιρλανδίας

Ομιλητές:

Χρήστος Καραμάνος, μέλος της διεύθυνσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής KKE
Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβης ε.τ.
Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης περιοδικού Monthly Review

Συντονιστής: Κώστας Μελάς, καθηγητής Πανεπιστημίου

6 comments:

Yannis Zabetakis said...

keep fighting ....brother in Arms

εξαποδώ said...

Η είδηση είναι η συμμετοχή του Παφίλη!! Είτε ετοιμάζεται να πάρει το δρόμο του Θεωνά, είτε πηγαίνει με την άδεια του κόμματος, ούτως ή άλλως αποτελεί είδηση!

Nikos said...

Ειναι με αδεια του Κομματος θεωρειται ο πιο ειδικος σε θεματα Ε.Ε υπαρχει και αναφορα στο σημερινο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ...

Κόκκινη Πιπεριά said...

Σύντροφε Νίκο επειδή διαβάζω Ριζοσπάστη και δεν το είδα, μπορείς να πεις που συγκεκριμένα;

Nikos said...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Μονόδρομος για το λαϊκό κίνημα η σύγκρουση με το κεφάλαιο

Εκδήλωση του περιοδικού ΜΟΝΤΗLΥ REVIEW και της εφημερίδας «Αριστερά» για τις εξελίξεις στην ΕΕ μετά το ΟΧΙ των Ιρλανδών

«H στάση του κάθε πολιτικού κόμματος κρίνεται από το εάν αποδέχεται ή απορρίπτει την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μεσαίος δρόμος δεν υπάρχει». Αυτό τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια συζήτησης που οργάνωσαν το περιοδικό ΜΟΝΤΗLΥ REVIEW και η εφημερίδα «Αριστερά» στην αίθουσα του συλλόγου των εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΕ μετά το ΟΧΙ των Ιρλανδών στο δημοψήφισμα για τη νέα Συνθήκη της Λισαβόνας. Ο Θ. Παφίλης στην ομιλία του επισήμανε τη βαθιά περιφρόνηση της ΕΕ απέναντι στην απόφαση του λαού της Ιρλανδίας. Στη συνέχεια σημείωσε πως δεν μπορεί κανείς να δει αποσπασματικά τη νέα Συνθήκη, καθώς αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, με θεμέλια βάση αυτή της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Η νέα Συνθήκη της Λισαβόνας, υπογράμμισε, θεσμοθετεί την πιο επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, με ενίσχυση των στρατιωτικών και κατασταλτικών μηχανισμών, καθώς και την ολοσχερή επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Καταλήγοντας, τόνισε πως «η σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο και αυτή την πολιτική είναι μονόδρομος για το λαϊκό κίνημα το οποίο πρέπει να αντεπιτεθεί με γραμμή ανυπακοής και ανατροπής της αστικής τάξης με στόχο σε εθνικό επίπεδο την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ΕΕ των Λαών».

Στην τοποθέτησή του ο Θέμος Στοφορόπουλος, «πρέσβης επί Τιμή», υπογράμμισε ότι «όσοι δεν τρέφουμε αυταπάτες για το γεγονός ότι η ΕΕ αποτελεί ένα ιμπεριαλιστικό φόρτωμα πιστεύουμε πως επιδιώκει σταθερά με κάθε τρόπο, μέσα και από την αποδυνάμωση των εθνικών κρατών να μειώσει τη δύναμη των λαών απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Χρήστος Καραμάνος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος της ΚΟΕ, αρκέστηκε στο να καταγγείλει την πολιτική της ΕΕ απέναντι στα λαϊκά στρώματα, αποφεύγοντας όμως επιμελώς να προσδιορίσει αν είναι κατά της κατεδάφισης του οικοδομήματος της ΕΕ. Περιορίστηκε μόνο να αναφέρει πως η ανατροπή της ΕΕ για το Κόμμα που εκπροσωπεί είναι περισσότερο ένα σύνθημα ζύμωσης για το μέλλον παρά σύνθημα δράσης.

Το λόγο πήρε και ο συνεκδότης Βαγγέλης Χωραφάς, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ.



Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 12

Nikos said...

Και συγνωμη για την καθυστερηση δεν σε εγραψα απλα πηζω αυτη την περιοδο...