Sunday, June 8, 2008

Μποϋκοταζ στο καρτελ του γάλακτος

Σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών σημειώνει: «Η Ελλάδα είναι η χώρα παράδεισος για τα καρτέλ μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Οι μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής γάλακτος, οι οποίες κατηγορήθηκαν για καρτέλ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και καταδικάσθηκαν, αντί να συμμορφωθούν, εξακολουθούν την αύξηση της τιμής του γάλακτος φθάνοντας να πωλείται το λίτρο σήμερα, γύρω στο 1,34-1,40 ευρώ όταν αγοράζεται από τον παραγωγό 0,44-0,47 ευρώ, ενώ στις άλλες χώρες της ΕΕ με μεγαλύτερους μισθούς πωλείται κάτω από 1 ευρώ το λίτρο».
Σε αποχή από το φρέσκο παστεριωμένο γάλα που κοστίζει πάνω από 1 ευρώ, καλεί τους καταναλωτές και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση» για το διάστημα από 9 Ιουνίου μέχρι 14 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες η τιμή που καταβάλλει ο Έλληνας καταναλωτής, είναι αυξημένη πάνω από 45%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΟΓ, η τιμή του φρέσκου γάλακτος στη χώρα μας για τον παραγωγό τον τελευταίο χρόνο ακολουθεί μια καμπύλη.

No comments: