Wednesday, June 4, 2008

Δικαίωμά τους!

Εγιναν οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών και στην Ελλάδα. Γιατί τέτοια φασαρία; Οπως παντρεύονται οι χριστιανοί στις εκκλησίες, οι μουσουλμάνοι στα τζαμιά, οι βουδιστές στους ναούς, οι "άθεοι" στα δημαρχεία, όπως συζούν χιλιάδες ζευγάρια χωρίς γάμο, όπως θα συμβιούν χιλιάδες ζευγάρια με το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης (στο οποίο εντελώς παράλογα η κυβέρνηση εξαίρεσε τα ομόφυλα ζευγάρια...). Ας σταματήσει η κοροϊδία. Ολοι οι άνθρωποι (ανεξάρτητα από την σεξουαλική τους προτίμηση...) πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, όπως έχουν και τις ίδιες υποχρεώσεις...

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΛΚΕ) ανακοινώνει ότι οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι ζευγαριών του ίδιου φύλου (ένα λεσβιακό και ένα γκέι) είναι πλέον γεγονός. Οι γάμοι πραγματοποιήθηκαν στις 3 Ιουνίου 2008 στην Τήλο από το Δήμαρχο της Τήλου Τάσο Αλιφέρη, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα ότι υποστηρίζει την ισότητα για όλες και όλους, προχωρώντας αποφασιστικά στην τέλεση των πολιτικών γάμων, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε. Σύμφωνα με το νόμο, ο πολιτικός γάμος είναι απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτισσας και κάθε πολίτη. Έγκριτοι νομικοί γνωμάτευσαν ότι η νομοθεσία που ρυθμίζει τον πολιτικό γάμο στην Ελλάδα δεν αποκλείει τα ζευγάρια του ίδιου φύλου. Η ΟΛΚΕ υποστήριξε εξαρχής το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και συνέβαλε καθοριστικά στην πραγματοποίηση των πρώτων πολιτικών γάμων ζευγαριών του ίδιου φύλου στην Ελλάδα.
Ευχαριστούμε τα πολιτικά κόμματα, τις οργανώσεις, το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», την εφημερίδα «Εποχή», και τα άτομα τις κοινωνίας της Τήλου που στήριξαν και στηρίζουν τις δράσεις και τις προσπάθειες της ΟΛΚΕ για το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για όλους και όλες που θα θελήσουν να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα.

No comments: