Thursday, June 5, 2008

'68: Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ: ΡΗΞΗ - ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Ιουνίου στον γεμάτο μνήμες χώρο της Νομικής Σχολής διοργανώνεται εκδήλωση για τα 40 χρόνια από τη γέννηση του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Μια εκδήλωση που διοργανώνει η ΑΚΟΑ. Θα είμαστε όλες και όλοι εκεί, όλες οι γενιές, όλες και όλοι που δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε στον δημοκρατικό κομμουνισμό, στην απελευθέρωση των ανθρώπων από κάθε είδους δεσμά και διακρίσεις, στην επικαιρότητα ενός σοσιαλισμού με δημοκρατία ελευθερία και αυτοδιαχείριση.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη ως ελάχιστο χρέος για όσα προσέφερε στην υπόθεση της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Ανανεωτικής Αρσιτεράς, στον ακριβό μας σύντροφο Μπάμπη Δρακόπουλο. Μαζί του θα θυμηθούμε όλες και όλους αυτούς που δεν ζουν πια αλλά θα βρίσκονται πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας. Που "θα φέγγουνε φάροι πολλοί να περάσει" μέσα από τις μεγάλες φουρτούνες και τα πολλά κύματα και "να φτάσει μ' ακέριο πανί" στον προορισμό του το καραβάκι που ξεκίνησε τότε και συνεχίζει το μακρύ του ταξίδι.

Πρόγραμμα διημέρου

Παρασκευή 6 Ιουνίου 18:30 μ.μ. Αίθουσα Οικονομίδου (είσοδος Σίνα)"1968: Η κυοφορία των ανανεωτικών ιδεών, ο ευρωκομμουνισμός, η γέννηση του ΚΚΕ Εσωτερικού και του Ρήγα".

Σάββατο 7 Ιουνίου 15:00 μ.μ. "ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος: Το πείραμα μιας διαφορετικής αριστερής νεολαίας". 18:30 μ.μ. "1968 - 2008 Το δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι της κομμουνιστικής ανανέωσης". Ιδέες, στρατηγικές και ερωτήματα που δεν χάθηκαν και αναδύονται ξανά στα κινήματα και την αριστερά του σήμερα.

Εισηγούνται - παρεμβαίνουν - συντονίζουν οι: Όλγα Αθανίτου, Νίκος Βούτσης, Μαργαρίτα Γεραλή, Κώστας Γαβρόγλου, Χάρης Γολέμης, Μάνια Επιθυμιάδου, Παύλος Κλαυδιανός, Μπάμπης Κοβάνης, Κυριακή Κλοκίτη, Περικλής Κοροβέσης, Βασίλης Κωτούλας, Δημήτρης Κωσταράκος, Πάνος Λάμπρου, Τάκης Μπενάς, Γιάννης Μπανιάς, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπελαντής, Ελένη Πορτάλιου, Άλκης Ρήγος, Χρυσούλα Στέκα, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Κλαυδιανός, Νίκος Τσιγώνιας, Νίκος Φίλης, Θεανώ Φωτίου.

Στα πλαίσια του διημέρου θα λειτουργήσουν εκθέσεις αφίσας, μπροσούρας, φωτογραφίας για την περίοδο 1968 - 2008. "40 χρόνια - χιλιάδες στιγμές" (ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ΑΕΜ, Δημοκρατικός Αγώνας, Φεστιβάλ)."Η βιβλιοθήκη της ανανέωσης"Έκθεση πολιτικού και λογοτεχνικού βιβλίου, για να θυμηθούμε τι διαβάζαμε τότε και χρήσιμες πληροφορίες για το τι εξακολουθεί να διατίθεται σήμερα.Το Σάββατο το βράδυ καλεσμένοι όλοι σε μια αυτοσχέδια γιορτή, όπως παλιά.

Σχόλιο "Πιπεριάς":
Φυσικά και θα πάμε στη Νομική. Θα θυμηθούμε τα νιάτα μας. Τόσα χρόνια στο "Ρήγα" μας έχουν σημαδεύσει. Ομως μήπως θα έπρεπε οι σύντροφοι της ΑΚΟΑ, αφού κάνουν αποτίμηση στα 40 χρόνια του ΚΚΕ Εσωτερικού, να έχουν ομιλητές συντρόφους απ' όλα τα ιδεολογικά ρεύματα και τάσεις που έδρασαν στο κόμμα και γενικότερα στην Ανανεωτική Αριστερά;

No comments: