Thursday, March 13, 2008

"Έφυγε" ο σ. Γκουίντο Τσιόφφι

Απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας ο σ. Γκουίντο Τσιόφφι σε ηλικία 55 ετών. Ο Γκουίντο Τσιόφφι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Ιταλική Σχολή Αθηνών φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Ρώμης και στη συνέχεια στη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου.
Τον Αύγουστο του 1975 ξεκινάει τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», αρχικά στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στη συνέχεια στο εκπαιδευτικό. Από το 1978 εργάστηκε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ως συντάκτης ύλης και ακολούθως στην ΕΡΤ, στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ», «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΕΞΟΥΣΙΑ», το περιοδικό «RIDER», την διαδικτυακή πύλη in.gr, τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και τελευταία εργαζόταν ως μεταφραστής κόμικς.
Ο Τσιόφφι Γκουίντο, παράλληλα με τη δημοσιογραφική του εργασία, ανέπτυξε και έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Είχε κατ’ επανάληψη εκλεγεί μέλος των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, ενώ το 2003 ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής για την προσπάθεια αποτροπής του πολέμου στο Ιράκ.
Ηταν ενεργό μέλος του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και μαχητικός Αριστερός. Πίστευε σε αξίες και ιδανικά, που περνάνε κρίση στις μέρες μας, και αγωνίστηκε με κάθε τρόπο για την πραγμάτωσή τους.
Έφυγε αναπάντεχα, αφήνοντας έντονες τις αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν και τον συναναστράφηκαν.

Mε τον Γκουίντο συναντηθήκαμε στη δημιουργία της "Αριστερής Οχθης" στην ΕΣΗΕΑ πριν από κάποια χρόνια. Με βοήθησε πάρα πολύ να μπω στα συνδικαλιστικά της Ενωσης. Συναντιόμασταν στον "Δούρειο Ιππο" στα Εξάρχεια και φυσικά στις πορείες. Μια ζωή βιαζόταν. Το Σάββατο 15 Μαρτίου στο καθολική εκκλησία του Α' νεκροταφείου Αθήνας στις 11 το πρωί θα αποχαιρετίσουμε τον σύντροφο μας. Καλό ταξίδι Γκουίντο

1 comment:

SEMPREVIVA said...

Τον Μάρτιο χάσαμε τον άγγελό μας, τον Gouido μας...

Το Σάββατο το πρωί η μητέρα του, όπως και είχε αποφασίσει από καιρού, έφυγε...

Ο χαμός μας διπλός.

Η δύναμη της ψυχής της μάνας, αν και κάναμε τα πάντα με την αγάπη μας για να το αποτρέψουμε, είναι η μεγαλύτερη σε όλη τη φύση, μας νίκησε.

Σήμερα Δευτέρα 28 Ιουλίου, στο 1ο Νεκροταφείο, στον Άγιο Λάζαρο, και ώρα 15.45 θα αποχαιρετήσουμε την αγαπημένη μας Νάγια Αχόλου.

Τα στεφάνια παρακαλούμε στους "Ιατρούς χωρίς σύνορα".

Νάγια μου αντάμωσες...

Καρολίνα Αχόλου & Μαρία Βαμβακά