Wednesday, March 12, 2008

Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο Θησείο

Την Τρίτη το βράδυ συμμετείχα στην συνέλευση της επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α του 30υ Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας (Θησείο, Πετράλωνα, Κεραμεικός, Βοτανικός, Μεταξουργείο). Τις εισηγήσεις έκαναν ο Γιάννης Μηλιός και ο Νίκος Βούτσης, ενώ παρόντες ήταν περίπου 85 πολίτες (από ΣΥΝ, ΑΚΟΑ, ΚΟΕ, Κόκκινο και αρκετοί Ανένταχτοι) από τους οποίους οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν. Το κλίμα ήταν πολύ καλό με τους περισσότερους απ' όσους μίλησαν να τονίζουν την αναγκαιότητα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να εκφράσει τις κοινωνικές ανάγκες του λαού, να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και να διεκδικεί τη λύση καθημερινών κοινωνικών προβλημάτων. Εκείνο που μου έκανε (θετική...) εντύπωση ήταν ότι η συντριπτική πλειοψοφηφία όσων τοποθετήθηκαν εξέφρασαν την αντίθεσή τόσο στα κεντροαριστερά σενάρια, όσο και στα... κυβερνητικά όνειρα που τροφοδοτούνται από τις συνεχόμενες δημοσκοπήσεις. Φαίνεται ότι οι πολίτες που επιμένουν στην οργανωμένη δράση και παρέμβαση της αριστεράς δεν "τσιμπάνε" ούτε από ("φουσκωμένες") δημοσκοπήσεις, ούτε από... αναμενόμενα (;) κυβερνητικά χαρτοφυλάκια. Εξάλλου όπως πολύ σωστά είπε στην εισήγησή του ο Νίκος Βούτσης πως θα μπορέσει να σταθεί μια αριστερή κυβέρνηση, όταν δεν υπάρχει (που σήμερα δεν υπάρχει...) ένα λαϊκό κίνημα που να στηρίζει ριζοσπαστικές αλλαγές; Ελπίζω ότι στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα γίνει προσπάθεια να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα.

Το πρόγραμμα της 1ης Πανελλαδικής Σύσκεψης
Παρασκευή 14/3
18:00 - προσέλευση
19:00 - 21:00: Εισήγηση εκ μέρους της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από τον συντονιστή της Γραμματείας Ρούντι Ρινάλντι
Ομιλία του Αλέκου Αλαβάνου, προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Χαιρετισμός του ιστορικού στελέχους της αριστεράς Μανόλη Γλέζου
Ομιλίες - τοποθετήσεις των εκπροσώπων των συνιστωσών, άνοιγμα καταλόγου ομιλητών

Σάββατο 15/3
09:00-22:00: τοποθετήσεις των εκπροσώπων των τοπικών και κλαδικών επιτροπών
παρεμβάσεις από προσκεκλημένες οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς

Κυριακή 16/3
09:00-13:00 - Τοποθετήσεις των εκπροσώπων των τοπικών και κλαδικών επιτροπών
15:00-17:00 - Αποφάσεις

4 comments:

Sinistra Radicale said...

Μάκη μου οι 85 του Θησείου, οι 75 της Καισαριανής, και τόσοι άλλοι και τόσες άλλες, ένα πράγμα εκφράζουν με την συμμετοχή τους. ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ....Όλα τα άλλα περί φουσκωμένων δημοσκοπήσεων, και κυβερνητικών θέσεων που γράφεις, τα θεωρώ τελείως λάθος, επικίνδυνα, και νερό στον μύλο του ΠΑΣΟΚ....Ας καταλάβουμε επιτέλους τι θέλει η κοινωνία, και ας σταματήσουμε να είμαστε φοβικοί και μίζεροι....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....Επιτέλους ας δώσουμε την μάχη και τις μάχες να πάμε ακόμα ψηλότερα...Αρκετά με την μιζέρια...

Φιλικά
Sinistra Radicale

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Sinistra Radicale μάλλον δεν διάβασες καλά το κείμενο. Εγώ γράφω ότι πρέπει να πάμε ψηλότερα, χωρίς να "ψηλώνουμε" από δημοσκοπήσεις, αλλά με καθημερινούς, κοινωνικούς αγώνες σ' όλα τα μέτωπα με μοναδικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

εξαποδώ said...

Μάκη, ο Μηλιός στην εισήγησή του έθεσε τον καημό του για αναγνώριση της Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου ή όχι; Για να ξέρουμε αν ό,τι πιστεύει κανείς το λέει κιόλας σε δημόσιες συγκεντρώσεις ή το γράφει μόνο στις "φιλόξενες" στήλες της Αυγής! Έτσι θα βλέπαμε και πώς αντιδρά το ΣΥΡΙΖΙκόν πόπολο όταν η κουβέντα ξεφεύγει από τα φληναφήματα περί "ενότητας" της Αριστεράς, κλπ

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Εξαποδω φυσικά και δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα. Μα τα λεγόμενα εθνικά θέματα σπάνια συζητιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπάρχει ισχυρή "εθνική" τάση (βλέπε Μ. Γλέζος, ΚΟΕ, κομμάτι του ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ), ενώ και οι περισσότεροι αριστεροί είναι αντίθετοι στην μειοψηφική "εθνομηδενιστική" άποψη. Αυτό αποτυπώνεται σ' όλες τις δημοσκοπήσεις.Επίσης μην ξεχνάς ότι η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης τόσο του ΣΥΝ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετη στο σχέδιο Αναν.