Saturday, February 23, 2008

"Σ' αυτό το σχήμα που ξεβάφει αίμα και δάκρυ"

"Δεν είν' οικόπεδο που το καταπατούνε ούτε και μούρλα εθνική που επιστρέφει είναι η Κύπρος που οι εμπόροι τη μισούνε και η ανάγκη μας που όνομα δεν έχει". Διονύσης Σαββόπουλος

8 comments:

Anonymous said...

@ ΚοκκινοΠίπερε,

Να βρεις και ν’ αναρτήσεις την ιδρυτική διακήρυξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ) του 1926 (που προηγήθηκε του ΑΚΕΛ) … Εκεί όμως ούτε νύξη γίνεται για την Ένωση (και δεν σε συμφέρει αυτό). Επίσης και τις θέσεις του ΑΚΕΛ μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για Αυτοδιάθεση – Αυτοκυβέρνηση!
Αν δυσκολεύεσαι να αποταθείς στο φίλο σου τον Φτωχόπουλο. Κάπου θα τα ‘χει!

Anef_Oriwn
Σάββατο 23/02/2008 – 9:49 μ.μ.

Anonymous said...

παντως ο Χριστοφιας στο ντιμπειτ ειπε οτι το '55-'59 και εμεις ενωτικοι ημαστε...

Anonymous said...

Δεν χρειάζεται. Αρκει να θυμηθούμε τα ήξεις-αφήξεις(ουσιαστικα δηλαδή το ΝΑΙ)του ΑΚΕΛ πάνω στο, Αμερικάνικης έμπνευσης,σχέδιο ΑΝΑΝ.

Anonymous said...

@ Ymittiotis,

Θέλω να μου παρουσιάσεις ένα επίσημο έγγραφο του ΑΚΕΛ ή ομιλία του Δημ. Χριστόφια όπου δηλώνεται η αποδοχή, “(ουσιαστικά δηλαδή το ΝΑΙ) του ΑΚΕΛ πάνω στο, Αμερικάνικης έμπνευσης, σχέδιο ΑΝΑΝ”.

Anef_Oriwn
Σάββατο 23/02/2008 – 11:07 μ.μ.

Anonymous said...

Ανευ_Οριων, στο καταστατικο του ΑΚΕΛ παλια δεν αναφεροταν ο στοχος της Ενωσης? Νομιζω δεν κανω λαθος.

Anonymous said...

Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει το πολύ καλό άρθρο του Δελαστικ στο Έθνος της 19/02/08http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8953&pubid=504404 .

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Βρε anef_oriwn μήπως δεν είσαι Ελληνοκύπριος; Οχι ότι εχω πρόβλημα (εχω δυο πολύ καλούς φίλους Τούρκους που ζουν στην Κωνσταντινούπολη), αντιθέτως, αλλά φαίνεται ότι τραβάς μεγάλο ζόρι. Οπως πολύ σωστά σου έγραψε και ο ανώνυμος μέχρι και ο Χριστόφιας αναγκάστηκε (;) τη Παρασκευή το βράδυ στο ντιμπέιτ αφενός νε πει ότι και το ΑΚΕΛ ήταν ενωτικό και αφετέρου ότι τιμά τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Δεν καταλαβαίνω τι ζόρις τραβάς εσύ. Διαγράφεςι την ιστορία του ΑΚΕΛ; Ποιος είσαι ρε μεγάλε; Ο Δαλάι Λάμα της Κυπριακής Αριστεράς; Οχι για να μάθουμε επιτέλους.
Αν κατάλαβες (που δεν κατάλαβες γιατί ο νεοκυπρισμός και ο κοσμοπολιτισμός σου έχει νερουλιάσει το μυαλό...) έβαλα τη δήλωση του Παπαϊωάννου όχι τόσο για την Ενωση, αλλά για το πόσο σκληρός ήταν με τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ. Αλλά που να καταλάβεις εσύ από τέτοια. Ποιος ιμπεριαλισμός τώρα; Αστεία πράγματα. Κάτι "εθνικοκομμουνιστές" τα λένε αυτά. Ας πούμε κάτι σαν το ΚΚΕ. Μόνο που τελευταία τα λεει και ο Χριστόφιας. Εκτός και αν γνωρίζεις ότι τα λεει μόνο για να πάρει ψήφους.
Και κάτι άλλο. Πάντα το ΑΚΕΛ ήταν υπερ της Αυτοδιάθεσης. Σωστά! Μα το σύνθημα της Αριστεράς σε Ελλάδα και Κύπορ ήταν "΅Ενωση - Αυτοδιάθεση" γιατί δεν σήμαινε τίποτα να ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα χωρίς να υπάρχει αυτοδιάθεση των λαων της.

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έριξες μια ματιά στο post για την ΕΠΟΝ;

Yannis Zabetakis said...

μάκαρε

καλό το σχόλιο για το ...αυθεντικό σαβόπουλε

δες κι αυτό περί ...στραβισμού και ...άνευ ορίων

http://environmentfood.blogspot.com/2008/02/blog-post_24.html