Thursday, February 28, 2008

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ανακοινώθηκε την Πέμπτη η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Τη θέση του υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος προέρχεται από το ΔΗΚΟ.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει την Παρασκευή, στις 10:30 το πρωί, και ακολούθως θα παραλάβουν τα χαρτοφυλάκια από τους απερχόμενους υπουργούς της κυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Αναλυτικά η σύνθεση της κυβέρνησης: Υπουργός Εξωτερικών: Μάρκος Κυπριανού, Υπουργός Οικονομικών: Χαρίλαος Σταυράκης, Υπουργός Εσωτερικών: Νεοκλής Συλικιώτης, Υπουργός Αμυνας: Κώστας Παπακώστας, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων: Νίκος Νικολαϊδης, Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού: Αντώνης Πασχαλίδης, Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος: Μιχάλης Πολυνίκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως: Κύπρος Χρυσοστομίδης, Υπουργός Υγείας: Χρίστος Πατσαλίδης.

Εκτός από τον κ. Κυπριανού, από το ΔΗΚΟ προέρχονται οι υπουργοί Εμπορίου και Υγείας. Οι υπουργοί Συγκοινωνιών και Γεωργίας από την ΕΔΕΚ, οι υπουργοί Εσωτερικών, Αμυνας, Παιδείας, Εργασίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέρχονται από το ΑΚΕΛ. Υπουργός Δικαιοσύνης ανέλαβε ο πρόεδρος της Έπαλξης για την Ανασυγκρότηση του Κέντρου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών είναι ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου.

Επίσης διορίσθηκαν:Υφυπουργός παρά τω Προέδρω: Τίτος Χριστοφίδης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Στέφανος Στεφάνου, Επίτροπος Προεδρίας: Γιώργος Ιακώβου, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας: Βάσος Γεωργίου
Τη θέση του επιτρόπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει τώρα η Αντρούλα Βασιλείου, των Ενωμένων Δημοκρατών.
Πηγή: www.in.gr

No comments: