μεταναστες

μεταναστες

Saturday, February 2, 2008

Δικαίωμα στη Μετακίνηση - Αντίσταση στον Αυταρχισμό των Βολεμένων*

Η μεταμεσονύκτια λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού είναι ένα πάγιο αίτημα πολλών συμπολιτών μας. Μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις και παράπονα πολλών ετών η Πολιτεία αποφάσισε επιτέλους το αυτονόητο (ίσως και το ελάχιστο): να επιμηκύνει δοκιμαστικά το ωράριο λειτουργίας των συρμών κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 02:00, για μια δοκιμαστική περίοδο 2 μηνών.

Μόνον έτσι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη υπηρεσία εξυπηρετεί έναν πραγματικά σημαντικό αριθμό πολιτών, εάν με άλλα λόγια η επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας είναι κοινωνικά επιβεβλημένη και οικονομικά συμφέρουσα.


Το σωματείο των εργαζομένων ωστόσο αντιδρά. Όχι μόνο διαφωνεί με τη δοκιμαστική επιμήκυνση του ωραρίου, αλλά αποφασίζει και διατάζει τη μη-εφαρμογή της. Με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 24:00 έως τις 02:00 κάθε Παρασκευή και Σάββατο επιχειρεί να επιβάλει αυταρχικά την άποψή της σε ολόκληρη την κοινωνία. Μας αρνούνται ακόμη και το δικαίωμά μας να «ψηφίσουμε» χρησιμοποιώντας το δίκτυο κατά τη δίμηνη δοκιμαστική περίοδο.


Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό. Η διεύρυνση της χρήσης τους –εφόσον κριθεί εφικτή- θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλους μας: από τη μείωση της κίνησης των ΙΧ κατά τις ώρες της βραδινής εξόδου και τον περιορισμό των ατυχημάτων που οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μέχρι την οικονομική ελάφρυνση όλων εκείνων που μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ταξί για τις αντίστοιχες μετακινήσεις τους.


Η Κοινωνία των Πολιτών δε μπορεί να μένει απαθής και αδρανής μπροστά σε αυτήν την πρόκληση.


* Λέμε ΟΧΙ στην αντίληψη που θέλει τα δημόσια αγαθά, τις υπηρεσίες και τις υποδομές της χώρας έρμαιο στα χέρια των συνδικαλιστών.


* Λέμε ΟΧΙ στο βόλεμα και τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε αλλαγή.


* Λέμε ΟΧΙ στη φίμωση της κοινωνίας, στην αποστέρηση του δικαιώματος όλων μας να δοκιμάσουμε μια νέα δυνατότητα.


* Λέμε ΟΧΙ στην αυταρχική και κοινωνικά ανάλγητη στάση των Σωματείων Εργαζομένων στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό.


ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ


Καταλαμβάνουμε συμβολικά το Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008 από τις 24:00 έως τις 02:00.


Απαιτούμε την κανονική δοκιμαστική εκτέλεση των δρομολογίων.


*ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΗ


Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


1.ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ "ΞΕΧΥΛΩΝΕΙ" ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


2.ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ


3.ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.


ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.


ΑΠΟ ΤΟ BLOG "Η γενια των 700 ευρω"

5 comments:

acaliptos said...

Γιατί να μην εφαρμοστεί και στον προαστιακό το πιλοτικό ωράριο?
Ναι στην 24ωρη λειτουργία όλων των μέσων σταθερής τροχιάς(εκτός 2-3 ημερών για συντήρηση)
Ναι σε προσλήψεις προσωπικού η' έστω σε πληρωμή υπερωριών.
επιβατης προαστιακου

ANEF_ORIWN said...

Αγαπητέ “ΚοκκινοΠίπερε”,

Επέτρεψε μου μα φιλική παρατήρηση: Τα γαλάζια γράμματα που βάζεις στο κόκκινο φόντο του blog σου πολύ δύσκολα διαβάζονται. Ο συνδυασμός του κόκκινου (του έρωτα και της επανάστασης ) με το εθνικό χρώμα, το γαλάζιο (της θάλασσας, του ουρανού και της ελληνικής σημαίας), είναι ενοχλητικός για τα μάτια. Αν θες κοίταξε το!

Anef_Oriwn
Κυριακή 03/1/2008 – 2:25 μ.μ.

Μύστης said...

Αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη, έρμαιο των μετριοτήτων... Προσπαθώ να μπω στο μυαλό των ιθυνόντων των σωματείων που αντιδρούν στην επέκταση του ωραρίου μετακινήσεων. Δεν μπορώ. Ίσως γιατί δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Εκτός αυτού, δεν υπάρχουν αντανακλαστικά στην κοινωνία, να αντιδράσουμε σε αυτή την κατάντια... Δεν είναι δυνατόν μόνο από την εφημερίδα ντέρμπι να αρθρώνεται ένας λόγος διαμαρτυρίας...

Κοκκινη Πιπερια said...

@ Μύστη. Ευχαριστω για τα καλά λόγια, αλλά όλοι πρέπει να αντιδράσουμε στην δικτατορία των "βολεμένων" δημόσιων υπαλλήλων

@ Anef _riwn. Είσαι ο μοανδικός που διαμαρτύρεται για το γαλάζιο. Αλλοι μου έκαναν παράπονα για τα "κίτρινα". Επίσης μηνξενχάς ότι κόκκινα και γαλαζια φοράει η μεγάλη Πανιωνάρα!!!

Anef_Oriwn said...

“ΚοκκινοΠίπερε”,

Η ουσία δεν είναι αν είμαι “ … ο μοναδικός που διαμαρτύρεται για το γαλάζιο …”, (πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα κάνει την αρχή), αλλά αν όντως υπάρχει πρόβλημα.
(Δεν ξέρω αν έχεις προβεί σε κάποια διόρθωση αλλά έχει βελτιωθεί η κατάσταση).
Γενικά μιλώντας όμως το blog δικό σου είναι και έτσι νομιμοποιείσαι το θέμα να το χειριστεί όπως εσύ νομίζεις ότι είναι καλύτερα.

Anef_Oriwn
Δευτέρα 04/1/2008 – 7:32 μ.μ.