Sunday, November 11, 2007

Λαϊκή δράση για τον Φιλοπάππου

Με τη συμμετοχή 300 ανθρώπων, κατοίκων των Πετραλώνων, Θησείου αλλά και όμορων περιοχών όσο και κατοίκων και από άλλεs περιοχέs τηs Aθήναs πραγματοποιήθηκε σήμερα λαική συνέλευση κατοίκων ενάντια στα επιχειρούμενα σχεδια κράτουs, ιδιωτών για την εμπορευματοποίηση του λόφου και την επιβολή εισητηρίου. Έγινε εκτενήs ενημέρωση και συζήτηση για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και την προσπάθεια να μετατραπεί ο λόφοs σε τουριστικό προιόν. Οι κάτοικοι εδώ και πέντε χρόνια οργανωμένοι μέσα από λαικέs συνελεύσειs υπερασπίζονται τουs λόφουs φιλοπάππου και με άμεση δράση βάζουν φραγμό στα σχέδια τουs για τον "οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο" που σημαίνει περίφραξη με κάγκελα, εισητήριο, απαγόρευση των καθημερινών δραστηριοτήτων των κατοίκων τηs αθήναs στο λόφο, ακόμα και απαγόρευση τηs χρήσηs του λόφου την καθαρή δευτέρα. Βέβαια λογάριασαν χωρίs τον ξενοδόχο αφού σήμερα 11 Νοεμβρίου και αφού οι κάτοικοι εφτιαξαν νέα συντονιστική επιτροπή, εκαναν περιήγηση στο λόφο γύρω από την πνύκα και κατέστρεψαν γύρω στο ένα χιλιόμετρο συρμάτινηs περίφραξηs που είναι εσωτερικά του λόφου φιλοπάππου. Επιτέλουs έγινε η πραγματική ενοποίηση ....Σε όλη τη διάρκεια τηs κινητοποίησηs παρεβρίσκονταν μικρή αστυνομική δύναμη που αρκέστηκε στο ρόλο του παρατηρητή μια που ούτωs ή αλλωs δεν τουs έπαιρνε να κανουν κάτι περισσότερο μπροστά στην δίκαια οργή των κατοίκων. Μάλιστα κάποιεs στιγμέs όταν καταστρέφονταν το συρματόπλεγμα οι μπάτσοι απείχαν μόλιs δυο μέτρα απο τουs διαδηλωτέs και καθόντουσαν απλά και κοιτάγανε. Μικρό επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν αρχαιοφύλακαs (κατά πάσα πιθανότατα) με ασύρματο καλούσε επανειλημένα να έρθει η αστυνομία ενώ όταν εθεάθη να τραβάει φωτογραφίεs των συγκεντρωμένων δύο μπάτσοι την φυγάδευσαν αφού αρκετόs κόσμοs κινήθηκε εναντίον τηs. Η συγκέντρωση επέστρεψε στο χώρο τηs λαικήs συνέλευσηs στο Λουμπαρδιάρη με συνθήματα, "τον λόφο δεν τον παίρνετε πάρτε το χαμπάρι τα κάγκελα θα πεφτουνε με ήλιο και φεγγάρι", "αν δεν αντισταθούμε σε όλεs τιs γειτονιέs τιs πόλειs μαs θα κάνουνε μοντέρνεs φυλακέs" και κατευθύνθηκε πρόs το Θησείο όπου και διαλύθηκε.

Πηγή: Indymedia

3 comments:

παράλληλος said...

Μόνο έτσι γίνεται δουλειά...

Anonymous said...

Στον τίτλο του μπλογκ, εκτός των υπολοίπων γράφετε και για την "άμεση δημοκρατία". Αυτό πώς το εννοείτε ακριβώς?
Είστε ενάντια στην έμμεση/κοινοβουλευτική δημοκρατία, είστε υπέρ να γίνονται δημοψηφίσματα για σημαντικά ζητήματα, εννοείτε κατι άλλο μήπως?

Κόκκινη Πιπεριά said...

Αγαπητέ αναγνώστη. Προφανώς και δεν είμαι εναντίον της Εμμεσης/ Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Το αντίθετο. Μιλώντας για "Αμεση Δημοκρατία" υποστηρίζω την διενέργεια δημοψηφισμάτων για μεγάλα, σοβαρά θέματα (εθνικά, ευρωπαϊκά, κοινωνικά κ.λ.π), αλλά και την ουσιαστική ενίσχυση θεσμών όπως είναι η Τοπική αυτοδιοίκηση που μπορεί να προωθήσει την Αμεση Δημοκρατία στη καθημερινή ζωή των πολιτών.