Thursday, November 1, 2007

Το βιβλίο του Χάρι Πότερ μπορεί να αγοραστεί την επόμενη μέρα!

Στις 2 Νοεμβρίου παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη το καινούριο βιβλίο του Χάρι Πότερ. Τρία βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ στην Πανεπιστημίου, ΙΑΝΟΣ, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στην Πανεπιστημίου), καθώς και 2 βιβλιοπωλεία στο Βύρωνα, 2 στο Χαλάνδρι, 1 στη Ανω Γλυφάδα, 1 στη Μεταμόρφωση, 1 στη Θεσ/κη, 1 στην Πάτρα, 1 στη Λαμία έχουν εξαγγείλει παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου. Δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα, αν αυτή η πρεμιέρα-παρουσίαση, δεν γίνονταν στις 10 ή στις 11 το βράδυ (!!!) όπως έχουν εξαγγείλει τα παραπάνω βιβλιοπωλεία. Η υστερία για γρήγορο κέρδος δεν έχει όρια.

Η επιλογή των συγκεκριμένων βιβλιοπωλείων να μείνουν ανοιχτά ως τα μεσάνυχτα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Προκειμένου να μαντρώσουν τους πιτσιρικάδες και τις οικογένειές τους που θα τρέξουν να αγοράσουν το βιβλίο, έστω και στις 10 - 11 το βράδυ, οι συγκεκριμένοι έμποροι βιβλίου δεν διστάζουν να τσαλαπατήσουν το στοιχειώδες δικαίωμα του εργαζόμενου να σχολάσει στην ώρα του.

Το δικαίωμα στην ξεκούραση πάει περίπατο και οι συνάδελφοι θα εξαναγκαστούν να χτυπήσουν υπερωρίες& Μιλάμε για τις περιβόητες, κακοπληρωμένες ή απλήρωτες, παραπάνω ώρες δουλειάς. Που βρίσκουν το θράσος οι συγκεκριμένοι εργοδότες και παραβιάζουν το ήδη ξεχειλωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων; Τι θα κάνουν το Υπουργείο Εμπορίου και η Επιθεώρηση Εργασίας για αυτή την παραβίαση - παράταση του ωραρίου μετά τις 9 μ.μ. και την επιπλέον απασχόληση των εργαζομένων; Το αναγνωστικό - καταναλωτικό κοινό να μην τους κάνει τη χάρη.

Φίλοι εργαζόμενοι - καταναλωτές& Το βιβλίο του Χάρι Πότερ μπορείτε να το αγοράσετε στα παιδιά την επόμενη μέρα. Ο καταναλωτισμός είναι μια διαβολεμένη αρρώστια που μας κάνει να ξεχνάμε πολλές φορές ότι είμαστε πριν από όλα ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Και σαν τέτοιοι έχουμε δικαίωμα στον αξιοπρεπή μισθό, στην ποιότητα ζωής, στον ελεύθερο χρόνο. Τα δικαιώματα αυτά ΔΕΝ είναι συντεχνιακά. Αφορούν όλους μας. Ο εαυτός μας δε χωρίζεται σε εργαζόμενο και σε καταναλωτή. Ως εργαζόμενοι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ως καταναλωτές ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τα δικαιώματά των άλλων εργαζομένων και τους ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ.

Καλούμε το αναγνωστικό κοινό να μην πάει στις παρουσιάσεις, να μην αγοράσει το βιβλίο από βιβλιοπωλείο που θα ανοίξει βράδυ. Υπάρχει η επόμενη μέρα! Η παρουσίαση του βιβλίου μπορεί να γίνει εντός του νόμιμου ωραρίου λειτουργίας των βιβλιοπωλείων.
Όποια βιβλιοπωλεία ανοίξουν, θα βρουν το σωματείο μπροστά τους! Δεν δεχόμαστε καμία παραβίαση για κανέναν λόγο. Η υστερία του γρήγορου κέρδους και του καταναλωτισμού είναι καταστροφική για τον άνθρωπο και πρέπει να πάψει να υπάρχει!

Καλούμε τους συναδέλφους βιβλιοϋπάλληλους, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία... ΟΛΟΙ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/11 στις 9.00 μ.μ. έξω από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ (Πανεπιστημίου 17). Να εμποδίσουμε κάθε παραβίαση του ωραρίου. Να κλείσουμε όσα βιβλιοπωλεία επιχειρήσουν να εφαρμόσουν την παράταση. Εμείς με τα δικαιώματά μας δεν παίζουμε και δε θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με αυτά.

No comments: