Wednesday, October 10, 2007

Διαμαρτυρία στην Ισπανική πρεσβεία...

Την Παρασκευή 12/10/2007 στις 12.00 στο σταθμό Ακρόπολη του Μετρό, καλούμε συγκέντρωση και πορεία προς την Ισπανική Πρεσβεία, για να καταγγείλουμε την αυταρχική εκτροπή της κυβέρνησης Θαπατέρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου συνελήφθη ο Ζοσέμπα Αλβάρεζ, πρώην ευρωβουλευτής και νυν υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Μπατασούνα, του κόμματος της Πατριωτικής Αριστεράς στη Χώρα των Βάσκων. Συνελήφθη επίσης η Οϊάν Αγκίρε, εκπρόσωπος Τύπου του Μπατασούνα, και ο Αζίερ Τάπια, στέλεχος της νεολαίας.
Οι προσχηματικές και αστήρικτες «κατηγορίες» που τους αποδίδονται («εγκωμιασμός εγκληματιών») υποκρύπτουν την επιλογή του ισπανικού κράτους να αρνείται οποιονδήποτε ουσιαστικό διάλογο με ένα λαό ο οποίος έχει εκφράσει δημοκρατικά, επανειλημμένα και διαχρονικά τη βούλησή του να του αναγνωριστεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης.
Σήμερα τα ξημερώματα είχαμε νέα, ακόμα πιο δραματική τροπή στη διαρκή (και πάντα αδιέξοδη) προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης της βασκικής Πατριωτικής Αριστεράς, καθώς οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν 22 μέλη της Εθνικής Καθοδήγησης του Μπατασούνα, με άγνωστες ακόμη κατηγορίες.
Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταγγέλλει απερίφραστα τον πλήρη εκτροχιασμό του ισπανικού κράτους και των μηχανισμών του. Με αποκλειστική ευθύνη της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Θαπατέρο, οι πολύχρονες προσπάθειες πολιτικής, δημοκρατικής επίλυσης του Βασκικού Ζητήματος οδηγούνται για μια ακόμη φορά σε ναυάγιο.
Καλούμε όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, κάθε δημοκρατικό πολίτη της πατρίδας μας, να απευθυνθούν στις ισπανικές αρχές και να καταδικάσουν αυτή τη νέα απόπειρα πολιτικής εξόντωσης ενός μαζικού κινήματος που έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και στο οποίο αναγνωρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες Βάσκοι πολίτες".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

"Κάτω τα χέρια από το Μπατασούνα

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου συνελήφθη ο Ζοσέμπα Αλβάρεζ, πρώην ευρωβουλευτής και νυν υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Μπατασούνα στη Χώρα των Βάσκων. Συνελήφθη επίσης η Οϊάν Αγκίρε, εκπρόσωπος Τύπου του Μπατασούνα, και ο Αζίερ Τάπια, στέλεχος της νεολαίας.

Οι προσχηματικές και αστήρικτες «κατηγορίες» που τους αποδίδονται («εγκωμιασμός εγκληματιών» κ.λπ.) υποκρύπτουν την επιλογή του ισπανικού κράτους να αρνείται οποιονδήποτε ουσιαστικό διάλογο με ένα λαό ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα τη βούλησή του να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του.

Tην Παρασκευή 5 Οκτωβρίου τα ξημερώματα είχαμε νέα, ακόμα πιο δραματική τροπή, καθώς οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν 22 μέλη της Εθνικής Καθοδήγησης του Μπατασούνα, με την κατηγορία της «παράνομης συνάθροισης».

Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ καταγγέλλει αυτήν την αδιέξοδη και βαθιά αυταρχική εκτροπή της κυβέρνησης Θαπατέρο, που για μια ακόμη φορά οδηγεί σε ναυάγιο τις πολύχρονες προσπάθειες πολιτικής, δημοκρατικής επίλυσης του Βασκικού Ζητήματος.

Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ ζητάει από τις ισπανικές αρχές την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την απόσυρση των κατασκευασμένων και αστήρικτων κατηγοριών. Καλεί όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, κάθε δημοκρατικό πολίτη, να απευθυνθούν στις ισπανικές αρχές και να καταδικάσουν αυτή τη νέα απόπειρα πολιτικής εξόντωσης ενός μαζικού κινήματος που έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και στο οποίο αναγνωρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες Βάσκοι πολίτες".

7 comments:

vetdino said...

κι αυτοίοι βάσκοι... πολύ αδικημένος λαός... σαν του κούρδους στο δυτικο-ευρωπαϊκό (γιατί οι ιρλανδοί;) και μετά βγαίνουν οι "πολιτισμένοι" ευρωπαίοι και αμερικάνοι (α ρε καημένα ινδιανάκια) και κάνουν μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας στον κόσμο... ουφ... κομμουνιστής θα γίνω στο τέλος...

Anonymous said...

ton brizoume tonbrizoume ton zuriza
ginomaste oura tou omos etsi den einai? na min fainete oti den gemizoume oute taksi. to ardin kai i riksi pote organosan poreia teleutea
fora?

Anonymous said...

ΤΟ άρδην και η ρήξη και τάξη γεμίζει και σχολείο γεμίζει.

Πορείες μέχρι τώρα δεν έκανε γιατί περιορίζονταν σ' έναν χαρακτήρα ιδεολογικής παρέμβασης, αυτή ήταν η επιλογή μας και δεν γουστάρω επί της παρούσης να την συζητήσω μαζί σου.

Ούτε να μπω σε συζήτηση πόσα "πορειόσημα" έχει ο καθένας.

vetdino said...

ποιό σύριζα καλέ;; το ίδιο σύριζα που κάποτε ο πρόεδρος Αλέκος ήταν υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και μετα άλλαξε γνώμη;;

λεπτομέριες εδώ

Anonymous said...

Φίλε Ανώνυμε κάνεις μεγάλολάθος. Ο σύριζα δεν κάνει καμια διαδήώση. Σιγά μην κάνει ο Αλαβανος συγκέντρωση για τους εθνικιστές Βάσκους. Η ΚΟΕ φαίνεται ότι διαθέτει κάποια αντανακκλαστικά ακόμα. Οσο για το Κοινωνικό Φόρουμ όσο και αν σε πειράζει σ' αυτό μετέχουμε πολλοί από την ομάδα Αρδην/Ρηξη! Οπότε είναι κάτι φυσιολογικό για μας.

υ.Γ. Αν ήσουν τη Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ θα έβλεπες εκατοντάδες ανθρώπους σε εκδήλωση του Αρδην και της Ρήξης

Κόκκινη Πιπερια

Anonymous said...

i koe summetexei sto suriza opos
kai o syriza sto elliniko koininiko
forum as min douleuomaste metaksi
mas . to ardin kalei stin auriani poreia oxi bebea oute anakinosi ebgale ara pou briskodai ta adanaklastika tou. Simetexei i riksi kai to ardin sto forum apo pote ? OS atoma ? Diladi afinete tin politiki tautotita pou grafei ardin/riksei mias
kai prosdiorizeste os autonomi politiki omada kai forate autin tin forumiti. Ti egine mipos kanete eisodismo ? mipos kribeste piso apo to daktulo sas ? I apla doulevete ton kosmo. ο Κουριαννίδης simetexei kai autos sto forum ?

Κόκκινη Πιπεριά said...

Εμείς αντίθετα με τα διάφορα γκρουπούσκουλα έχουμε πειλέξει να παρεμβαίνουμε στο Φόρουμ ως ενεργοί πολίτες. Ο Σύριζα έβγαλε ανακοίνωση για τους Βάσκους; Αν καλύπτετε από την ανακοίβνωση τυο Φόρουμ θα το δούμε στη συγκέντρωση. Πόσοι θα έρθουν. Θα γελάσουμε πάρα πολύ... Αυτή η κρυάδα με τον Κουριανίδη που κολλάει; Μήπως είσαι εσύ κολλημένος;