Saturday, October 13, 2007

Είμαστε δίπλα στον Βασκικό λαό...

Με πανό στα ελληνικά και τα βασκικά, καθώς και σημαίες της Χώρας των Βάσκων, δεκάδες Ελληνες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για το νέο κύμα καταστολής που εξαπέλυσαν οι ισπανικές αρχές και τις συλλήψεις δεκάδων ηγετικών στελεχών του Μπατασούνα, του κόμματος της Πατριωτικής Αριστεράς. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν αυτή την εβδομάδα σε πολλές ακόμη χώρες του κόσμου, ιδίως στη Λατινική Αμερική (Χιλή, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, Κολομβία, Αργεντινή) και στην Ευρώπη (Ιταλία, Ιρλανδία, Γαλλία). Εξάλλου στη Χώρα των Βάσκων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκάδες διαδηλώσεις και προγραμματίζονται νέες τις επόμενες μέρες, ενώ αλληλεγγύη εκδηλώνεται και σε άλλες περιφέρειες του ισπανικού κράτους (Καταλονία, Γαλικία, Μαδρίτη κλπ).

6 comments:

Anonymous said...

κε Διόγο, sorry για το άσχετο σχόλιο.
Είναι ντροπή ένας αριστερός να παριστάνει τον ..."ασφαλίτη"!
Αναφέρομαι φυσικά στο κατάπτυστο ...syriza-watch!!!!!!

Φιλικα,
Ένας ανένταχτος αριστερός
(αλλά και οπαδός της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας προσφύγων, της ΑΕΚάρας! χιχι)

Cacofonix said...

@ανώνυμος
"Ασφαλίτες" τους έλεγε κι ο Στάλιν και τους έστελνε σε ... δίκη κι ... αυτοκριτική.

Κανένα άλλο επιχείρημα πιο ... δημοκρατικό δεν έχεις;

Κόκκινη Πιπεριά said...

@Ανώνυμε. Καταρχας θα έπρεπε να είχες το θαρρος να γράψεις αυτή την δήθεν "καταγγελία" με το όνομά σου. Δεν καταλαβαίνω σε ενοχλεί που γράφουμε τα ψέμματα και τις κωλοτούμπες Αλαβάνου και ορισμένων Συριζαίων; Δεν πειράζει θα σου περάσει. Τώρα για το άλλο ψέμα (ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων) απλά θα σου θυμίσω ότι η ΑΕΚ ιδρύθηκε στην ΑΘΗΝΑ το 1924. Στην Αθήνα Ανώνυμε...

Anonymous said...

H Athlhtikh Enwsis Kwnstantinoupolews idritike stin Athina to 1924 apo PROSFIGES pou irthan stin Athina apo tin Poli eksaitias tis Mikrasiatikis Katastrofis.
Oi prosfiges aytoi, filathloi kai athlites, drastiriopoiountan sta diafora omogeneiaka swmateia tis Polis. H AEK itan karpos tis plousias athlitikis paradosis tis Polis twn arxwn tou 20ou aiwna.
Epomenws amfivaleis oti einai omada prosfigwn?

Κόκκινη Πιπεριά said...

Αν και αποφεύγω τα ποδοσφαιρικά στην Πιπεριά, θα απαντήσω στον "Αεκτζή. Αυτό είπα ακριβώς φίλε. Οτι η ΑΕΚ είναι ομάδα που ιδρύθηκε από πρόσφυγες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Προσφυγική είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε στη ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ 1890, λάμπρυνε τον αθλητισμό και υπηρέτησε τον Ελληνισμό στη Μικρά Ασία και το 1922 ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΕ (με... συνωστισμό...) από τη γη της. Αυτή είναι ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ομάδα. Πολλές ομάδες ιδρύθηκαν από πρόσφυγες. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Απόλλων Καλαμαριάς, η Χαλκηδόνα. Ομως ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ομάδες, δηαλδή ομάδες που ξεριζώθηκαν από την ελληνική γη είναι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ.

Αυτά...

Anonymous said...

Ekana to sxolio gia tin A.E.K. epeidi sto prwto sas sxolio eipate oti h A.E.K. den einai omada prosfygwn. Twra to diorthwsate.
Vevaiws o Apollwnas (1891) kai o Paniwnios (1898) idrithikan sti Smirni kai i A.E.K. idrithike to 1924 stin Athina apo prosfiges apo tin Kwn/poli. Den diafwnw.