Friday, September 21, 2007

«Το ροκ είναι πολιτικό και σέξι»

«Έγραψα τραγούδια διαμαρτυρίας σαν μια άμεση αντίδρασή μου σε καταστάσεις που με εξοργίζουν, με την αδικία και την αγριότητα που εξακολουθούν να συμβαίνουν γύρω μας».

Την άνοιξη που μας πέρασε η Πάτι Σμιθ κυκλοφόρησε το δέκατο άλμπουμ της, με τίτλο «Τwelve», μια συλλογή συνθέσεων άλλων δημιουργών που εκείνη διασκευάζει. Το «Αre Υou Εxperienced?» του Τζίμι Χέντριξ είναι από τα αγαπημένα της κομμάτια και η Σμιθ το περιλαμβάνει πολλές φορές στις πρόσφατες συναυλίες, ερμηνεύοντάς το με όλο τον ψυχεδελικό οίστρο που του ταιριάζει. Λέει με ένα πολύ ωραίο το «Εverybody Ηurts» των συντρόφων ρόκερ RΕΜ, ερμηνεύει Ντίλαν, Νιλ Γιανγκ, Βeatles και Stones αλλά και Τears For Fears (το «Εverybody Wants Τo Rule Τhe W orld»). Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο «Rolling Stone» είπε: «Αυτό που αισθάνομαι για την τωρινή μας κατάσταση είναι πως έχω την ίδια ηλικία με τον Τζορτζ Μπους. Επομένως, δεν περιμένω από τη γενιά μου να σώσει τον κόσμο. Η ελπίδα είναι στο μέλλον. Δεν μπορώ να μιλήσω με περηφάνια για τη γενιά μου. Πρέπει να κοιτάω μπροστά, να ελπίζω στους νεώτερους να τα καταφέρουν καλύτερα από μας». Άλλωστε, το έχει τραγουδήσει με έναν τρόπο που δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει (όσο και αν προσπαθούν να καταφέρουν άλλες δυνάμεις το αντίθετο): ο λαός έχει τη δύναμη. Πηγή: Εφημερίδα
ΤΑ ΝΕΑ

Η Πάτι Σμιθ το Σάββατο (22/9) στον Λυκαβηττό (τηλ. 210-7227.233) και την Κυριακή (23/9) στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη. Εισιτήρια: 35 ευρώ (προπώληση), 40 (στο ταμείο).

No comments: