Friday, August 24, 2007

"Αντιλαλούν οι φυλακές..."

Ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Ιωάννης Σακελλάκος κατά παραιτηθέντος γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου για τις αγοραπωλησίες ομολόγων από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ). Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΤΕΟ Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, των υπευθύνων της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ, καθώς και κατά παντός άλλου υπαιτίου που θα προκύψει από την ανάκριση.
Η δίωξη που άσκησε ο κ. Σακελλάκος αφορά πράξεις που διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος και περιλαμβάνει τα αδικήματα:
Απιστία σχετική με την υπηρεσία σε βάρος ΝΠΔΔ κατ' εξακολούθηση, η οποία τελέσθηκε υπό περιστάσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές και δη ως αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας· πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση με σκοπό το περιουσιακό όφελος και με βλάβη τρίτου σε βάρος ΝΠΔΔ, η οποία τελέσθηκε υπό περιστάσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές και δη ως αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας· άμεση συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας· αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από δράστη που επιχειρεί τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και συνήθεια και που τελέστηκε σε σχέση με την προαναφερόμενη πράξη της απιστίας.
Οι συναλλαγές που διερευνήθηκαν από τον κ. Ντογιάκο διενεργήθηκαν κατά την χρονική περίοδο 2003-2004, όταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΤΕΟ ήταν ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου. Η δικογραφία καθώς και το σχετικό πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος διαβιβάστηκαν στον εφέτη ανακριτή κ. Γιώργο Λέκκα που χειρίζεται την υπόθεση των ομολόγων.

Σχόλιο ¨Πιπεριάς": Ο Πρόεδρος Αλ. Αλαβάνος γιατί δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για την... πολιτική δίωξη του αξιότιμου κ. Παπακωνσταντίνου;

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: