Tuesday, August 21, 2007

Οι σαλτιμπάγκοι του Δηκκι

-Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο... Πάντζας πατέρα;

Τελικά να έχεις υπάρξει μια φορά Πασόκος είσαι για πάντα! Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από την περίπτωση του Δηκκι ή τελός πάντων το πολιτικό απομεινάρι που λέγεται Δηκκι. Η περίπτωση του είναι μια κλασσική, σαλτιμπάγκικη, πασοκική ιστορία. Εδώ και χρόνια το Δηκκι συνεργαζόταν με το ΚΚΕ. Σε όλα τα μέτωπα. Εργατικά όπου από κοινού έχουν ιδρύσει το ΠΑΜΕ (από το οποίο κατακεραύνωναν τον συνασπισμό...), αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου πολλά στελέχη του Δηκκι έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Λίγους μήνες πριν το Δηκκι απαίτησε τρεις βουλευτές και τίτλο "ΚΚΕ - Δηκκι" προκειμένου να συνεργαστούν στις εθνικές εκλογές. Το ΚΚΕ απέρριψε την πρόταση και αντιπρότεινε την εκλογή ενός στελέχους του Δηκκι και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Το Δηκκι την απέρριψε και άρχισε να συζητά την συγκρότηση πατριωτικού πόλου με την Χριστιανική Δημοκρατία, την ΕΔΗΚ, το ΑΣΚΕ, ενώ έκανε συζητήσεις και με την ομάδα γύρω από το ΑΡΔΗΝ και τη ΡΗΞΗ. Ξαφνικά τη Κυριακή στο "ΠΑΡΟΝ" διαβάζουμε ονόματα υποψηφίων του Δηκκι, το οποίο δηλώνει έτοιμο για αυτόνομη κάθοδο στος εκλογές. Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί καθώς σήμερα Τρίτη 21/8 διαβάσαμε στις εφημερίδες ότι το Δηκκι θα συμμετάσχει (τελικά...) στα ψηφοδέλτια του Συριζα! Ναι, ναι στο Σύριζα όπου ο επικεφαλής του κ. Αλαβάνος στήριξε τη κυρία Γιαννάκου και την κυρία Ρεπούση για το βιβλίο της ιστοράις της ΣΤ" Δημοτικού. Αν δεν κάνω λάθος το δηκκι είχε ζητήσει την απόσυρση του βιβλίου. Τώρα μέσα από τις γραμμές του συριζα θα το ξαναζητήσει; Για το νέο σχέδιο Αναν που έρχεται μέσω του Χριστόφια (που υποστηρίζει ο Συν...) τι θα πει το δηκκι; Οι αγωνιστές που ακόμη (;) ακολουθούν αυτό το μόρφωμα θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα αυτόν τον σαλτιμπαγκισμό ορισμένων; Αλλά θα μου πείτε γιατί ρωτάω; Πασόκοι είναι οι άνθρωποι, δεν θα έχουν πρόβλημα να κάνουν άλλη μια... κωλωτούμπα!

8 comments:

Anonymous said...

Ν' αγιάσει το στόμα σου. Η συγκρότηση του σοσιαλιστικού - πατριωτικου μετώπου περνά μέσα από το σχέδιο Αυνάν και την κ. Ρεπούση. Συγχαρητήρια στη συνέπεια και την ειλικρίνεια του ΔΗΚΚΙ.

εξαποδώ said...

Με πρόλαβες γιατί ετοιμαζόμουν να ανεβάσω δημοσίευση γι' αυτούς τους καραγκιόζηδες. Το καλύτερο είναι ότι ανακοίνωσαν τα ψηφοδέλτια αυτόνομης καθόδου και πριν από δυό μέρες, σε συζητήσεις με υψηλόβαθμα (τρομάρα τους) στελέχη τους, υποστήριξαν ότι τελικά δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν και φράγκα για να κατέβουν και άρα θα στήριζαν το ΚΚΕ!! Και χτες ανακοινώνουν προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ!
Καραγκιόζηδες!

Greg said...

Με πρόλαβες και μένα! Τα είπες όλα!
Φυσικά μετά τα "αυτόνομα" ψηφοδέλτια, εκτός από τον Σύριζα κάποιοι πήγαν και με τον Παπαθεμελή και κατά πληροφορίες μου ετοιμάζεται να ανακοινώσει και μερικά "ονόματα" ο Καρατζαφέρης!

Τσοβόλα ακόλουθοι...

Το θλιβερό όμως για μας τους υπολοίπους συμπέρασμα είναι πόσο προσεκτικός πρέπει να είναι όποιος θελήσει να συγκροτήσει στο μέλλον τον αριστερό-δημοκρατικό πατριωτικό πόλο. Μέχρι και την παραμονή των εκλογών θα έχει αγωνία μήπως του προκύψουν Μαντάδες και Μπίστηδες...

εξαποδώ said...

Εγώ πάντως έβαλα αγγελία και όσοι πιστοί προσέλθετε!

Marios Magioladitis said...

Ψάχνωντας στο google για τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ μπήκα σε αυτό το blog.

Το blog είναι ωραία στημένο και μ' αρέσει :)

Πάμε τώρα στις ενστάσεις/σκέψεις μου.

Αυτό με τους τρεις βουλευτές που γράφεις νομίζω είναι ανακρίβεια και υπερβολή. Από δημοσιεύματα νομίζω η διαφωνία ήταν 1 ή 2 βουλευτές. Ο ίδιος ο Μαντάς το διέψευσε και αυτό. Είπε ότι αυοί ήθελαν στον τίτλο το όνομά τους και το ΚΚΕ αντιπρότεινε 1 βουλευτή.

Σχετικά με τα "στελέχη" που πήγανε στον Παπαθεμελή. Κανένα από αυτό δεν ήταν μέλος της Κ.Ε. του ΔΗΚΚΙ. Το πιο σημαντικό στέλεχος είναι η Μ. Δεληβάνη Νεγρεπόντη, πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και τακτική αρθρογράφος του "Ριζοσπάστη" παλιότερα.

Από εκεί και πέρα αυτοί οι "Καραγκιόζηδες" που λέει και ο εξαποδώ μην ξεχνάτε ότι έγιναν στελέχη μέσα στο ΠΑΜΕ και στις νομαρχιακές πολλοί πήραν έδρες νομαρχιακές και δημοτικές σε συνεργασία με το ΚΚΕ (και με τις ψήφους οπαδών του ΚΚΕ).

Που θέλω να καταλήξω;

Μήπως η ομάδα του ΔΗΚΚΙ πάντα έτσι ήταν; Μήπως αυτοί που δεν κατάλαβαν καλά τι είδους συμμαχίες επιδιώκει το ΔΗΚΚΙ ήταν τα στελέχη του Περισσού;

Μήπως η "Συμμαχία για την Αντεπίθεση" που διακύρρησε ο Περισσός στις εκλογές της ΤΑ δεν ήταν και τόσο στέρεη;

Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα.

Διάβαζα στα υλικά του 16ου Συνεδρίου (2000) ότι σημαντικό είναι να προχωρήσει η συμμαχία με την Κομμουνιστική Ανανέωση.

Η Κ.Αν. μετά τις εκλογές του 2000 συνεργάστηκε μεν με το ΚΚΕ αλλά όχι σε σταθερή βάση. Έγραφε τότε ένας σύντροφος στον προσυνεδριακό διάλογο για το 17ο ότι η αναφορά του ονόματός της στα ντοκουμέντα του 16ου ήταν μια υπερκτίμηση της σοβαρότητας της συμμαχίας.

Τελικά με το ΔΗΚΚΙ το ΚΚΕ ξαναζεί ντεζαβού αλλά και με χειρότερο τρόπο αυτό το πράγμα. Φαίνεται ότι η ηγεσία του ΚΚΕ αρέσκεται στα μεγάλα λόγια.

Αυτά γιατί πέρα από το χώσιμο έχει σημασία να βγαίνουν και πολιτικά συμπεράσματα.

Anonymous said...

Βρε βρε εξελίξεις.
Χρόνια είχα να ακούσω αυτό το όνομα (εάν μιλάμε για το ίδιο άτομο). Στο όνομα Μ.Νεγρεπόντη Δεληβάνη άκουγε ένας άνθρωπος που για να γλυτώσει το σουτάρισμα ώς καθηγήτρια από την σχολή, στα πλαίσια της αποχουντοποίησης(τι καιροί και εκείνοι), τα φτιαξε με τον αρχικνίτη της σχολής.

Μετά τιμής
όχι και τόσο ανώνυμος

Anonymous said...

Φίλε magioladitis καλώς ήρθες στην παρέα της "πιπεριάς". Συμφωνώ με το σκεπτικό σου. Πάντα έτσι ήταν το Δηκκι, γι' αυτό και ποτέ δεν το είχα σε εκτίμηση. Πάντως αυτό με τους 3 βουλευτές είναι... καρατσεκαρισμένο. Ο Μαντάς τι να πει;

καλώς ήρθες και πάλι...

Κόκκινη Πιπεριά

Anonymous said...

ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΖΗΤΗΣΕ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ 2ΕΤΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΕΔΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3% ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΔΡΕΣ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ
ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
ΨΑΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΟΥ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ