Thursday, July 12, 2007

Πόσο αίμα ακόμα; Πόσο;

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 35χρονου δασοπυροσβέστη Μανόλης Μανωλιτσάκης (παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών), ο οποίος με εγκαύματα 40% σε ολόκληρο το σώμα, εκ των οποίων το 25% είναι β' βαθμού μεταφέρθηκε τη Πέμπτη με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αθήνα. Το πρωί της Πέμπτης υποβλήθηκε σε δύο εγχειρίσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και είχε μεταφερθεί.
Χθες τρεις εποχικοί δασοπυροσβέστες βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, ενώ έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 14:15 το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουλούκωνα Ρεθύμνου Κρήτης. Νεκροί είναι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης, ο 34χρονος Νικήτας Κορομηλάς του Νικολάου, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, με πέντε χρόνια προϋπηρεσία, ο 37χρονος Στυλιανός Μαρκάκης του Νικολάου, άγαμος, με επτά χρόνια προϋπηρεσία και ο 40χρονος Ηρακλής Τζανάκης του Μιχαήλ, άγαμος, με επτά χρόνια προϋπηρεσία. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, οι γιατροί του νοσοκομείου δήλωσαν ότι ο τραυματίας είναι αιμοδυναμικά σταθερός και την Πέμπτη θα αποφασιστεί τι μπορεί να γίνει.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο όταν η φωτιά περικύκλωσε ένα πυροσβεστικό όχημα, το οποίο επάνδρωναν οι τέσσερις εποχικοί δασοπυροσβέστες, λόγω του ισχυρού αέρα που έπνεε στην περιοχή.
Οι εποχικοί δασοπυροσβέστες είχαν βρεθεί στο σημείο χωρισμένοι σε δύο ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Σύμφωνα με το δήμαρχο Κουλούκωνα, Δημήτρη Κόκκινο, οι τέσσερις εγκλωβίσθηκαν την ώρα που επιχειρούσαν να σβήσουν μικρές εστίες, όταν από ξαφνική ριπή του ανέμου οι φλόγες τους περικύκλωσαν και δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν. Οι άλλοι τέσσερις δασοπυροσβέστες, που βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, βλέποντας τις φλόγες να τυλίγουν τους συναδέλφους τους, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω ασυρμάτου, αλλά δεν πήραν απάντηση. Στην περιοχή σήμανε συναγερμός και αμέσως ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Το πρώτο παρέλαβε τον τραυματία που φέρει σοβαρά εγκαύματα, για να τον μεταφέρει τελικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, και όχι στο Βενιζέλειο, καθώς κρίθηκε ότι θα έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του στην εντατική.

Πηγή: www.in.gr

No comments: