μεταναστες

μεταναστες

Wednesday, July 4, 2007

Ξεφτιλισμένη δικαιοσύνη...

Αθώοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο οι αρχιτέκτονες Ν.Σχολίδης και Αλ.Δόβας, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, που αφορά το θάνατο 39 εργαζομένων στην κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο αρχιτέκτονες δεν είχαν ευθύνη (και ποιος είχε ευθύνη; Ο χατζηπετρής;) για τις κατασκευαστικές προσθήκες που έγιναν στο κτίριο, το οποίο, ούτως ή άλλως είχε πρόβλημα στατικότητας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Νίκο Λεοντή, η κατάρρευση του κτιρίου ήταν μια κακή συγκυρία. «Όλοι όσοι μπορεί να είχαν ανάμιξη δεν ήταν εδώ» είπε χαρακτηριστικά. Και που είναι κύριε πρόεδρε; Γιατί δεν κάθονται στο σκαμνί του κατηγορουμένου;
Ο κ. Λεοντής είπε ακόμα: «Νιώθω την ηθική υποχρέωση να σας πω ότι βασανιστήκαμε πολύ. Δεν είχαμε όμως κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ενοχή των κατηγορουμένων. Πιστεύω η απόφασή μας να είναι κοντά στην πραγματικότητα».
Ωστόσο, αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης δημιουργήθηκε ένταση μέσα στην αίθουσα. Συγγενείς των θυμάτων αποδοκίμασαν έντονα την έδρα.Σε δήλωσή του ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων Ανδρέας Αναγνωστάκης, τόνισε μεταξύ άλλων τις αντιφατικές αποφάσεις της ποινικής δικαιοσύνης και των πολιτικών δικαστηρίων που έχουν επιδικάσει αποζημιώσεις.
Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή κατά μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια (πλημμέλημα). Κατά εκείνης της απόφασης ασκήθηκε αναίρεση από τον Αρειο Πάγο.


Σχόλιο Πιπεριάς: Αν, λεω αν, ο γιός της κουφής της Ντίνας "τριγυρνούσε" ελεύθερος θα υπήρχε δικαστής που θα αθώωνε (και θα δικαιολογούσε την αθώωση...) τους επιστήμονες - δολοφόνους; Θα τολμούσε;

Πηγή: www.in.gr

2 comments:

Γιώργος said...

Και τότε που κυκλοφορούσε ελεύθρεος δηλαδή τι καλύτερο συνέβαινε ως προς αυτόν τον τομέα;

Anonymous said...

ΥΠΗΡΧΕ ΦΟΒΟΣ, ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ!ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!

ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ