Friday, June 22, 2007

Απ' τη Γαλλία πάλι...

«Δημοτική σύμβουλος εκλεγμένη με τους Σοσιαλιστές, πρόεδρος της ένωσης Ούτε Πουτάνες Ούτε Υποταγμένες, η Φαντελά Αμαρά είναι από προχθές υφυπουργός αρμόδια για την πολιτική στις πόλεις στη δεύτερη κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν»...
- «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε πως η Φαντελά "έθεσε εαυτήν εκτός κόμματος". "Δίστασα κάπως, επειδή ανήκω στην Αριστερά και το διεκδικώ", εξήγησε η ίδια στη "Λε Μοντ". "Είπα όμως ναι, επειδή η μάχη μου υπερβαίνει τις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές και επειδή το πράγμα επείγει. Θέλω να έχω τους μοχλούς για να αλλάξω τη ζωή στα προάστια", πρόσθεσε. Η ένωση SOS Ρατσισμός, που πρόσκειται στο PS, χαιρέτισε αμέσως τον διορισμό της».- Λέει ο Μαλέκ Μπουτίχ, πρώην πρόεδρος της SOS Ρατσισμός: «Η Φαντελά ήταν στην επαρχία, δεν είχε σπουδάσει, είχε όμως κάτι: ήταν εξεγερμένη, μια άγρια μικρή των προαστίων και, όσο περισσότερο έβλεπε την αδικία, τόσο περισσότερο μεγάλωνε η μαχητικότητά της. Οι πολιτικές ελίτ, ακόμη και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, δυσκολεύονται να κάνουν χώρο στους νέους αυτούς που βγαίνουν από τα προάστια επειδή ταράζουν την ηρεμία τους. Ο διορισμός της Φαντελά Αμαρά είναι μια σημαντική συμβολική χειρονομία».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: "ΤΑ ΝΕΑ" www.tanea.gr

3 comments:

zouri1 said...

ακουσα το μεσημερι,την τοποθετηση σου στο κοκκινο,για το γηπεδο του Πανιωνιου.
Αμα βρεις χρονο γραψε μας κατι,για να μαθουμε τι παιζει.Εγω σε πρωτη φαση,βρισκω σωστη την τοποθετηση του κουτελακη,και οχι του Τσακιρη.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Κόκκινη Πιπεριά said...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ Zouri1 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΣΤΟ "ΑΔΕΡΦΑΚΙ" ΜΠΛΟΓΚ, ΤΑ "ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ".ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ LINK Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΜΑΚΗΣ