Wednesday, June 6, 2007

Χέρι - χέρι Γιωργάκης, διαπλεκόμενα, Καρατζαφέρης

Επιμένει η γεν. γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ότι το ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί την προνομιακή σχέση που εξακολουθεί να διατηρεί με ΜΜΕ, προκειμένου να διασφαλίσει αναντίστοιχη με τα υπόλοιπα μικρά κόμματα προβολή στο ΛΑΟΣ. Σε χθεσινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3, η κ. Παπαρήγα δήλωσε απολύτως βέβαιη για την ακρίβεια των λεγομένων της, προσθέτοντας ότι έχει στη διάθεσή της αδιάσειστα στοιχεία για τα κόλπα, όπως τα χαρακτήρισε, του ΠΑΣΟΚ. Η γεν. γραμματέας του ΚΚΕ δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια είναι αυτά τα στοιχεία, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι δεν είναι στις προθέσεις του κόμματός της να μετατρέψει σε σίριαλ την καταγγελία αυτή. Αφησε, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο να το πράξει στο μέλλον, αν χρειαστεί. «Δεν κατηγορώ κανένα μέσο ενημέρωσης το οποίο βρίσκεται κοντά σε κάποιο κόμμα ή πολιτικό χώρο. Εμείς θέλουμε να έχουν όλα τα κόμματα προβολή, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά», είπε. Αναρωτήθηκε, ωστόσο, πώς είναι δυνατόν να μη λείπει από κανένα παράθυρο και από κανένα θέμα εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ. «Και για την οικονομία; Και για τον πολιτισμό; Καλά, δεν υπάρχει κανένας άλλος που να έχει άποψη για τα θέματα που συζητώνται», αναρωτήθηκε ρητορικά η κ. Παπαρήγα και εκτίμησε ότι με την τακτική του αυτή, το ΠΑΣΟΚ αποβλέπει στη διαρροή ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη.
«Κάνουμε αυτή την καταγγελία για να ασκήσουμε πίεση. Δεν μας ενοχλεί αν η Ν.Δ. χάσει ποσοστό. Εμάς μας ενδιαφέρει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών να έρθουν στο ΚΚΕ. Αυτό όμως που θέλουμε να δείξουμε είναι ο ανταγωνισμός. Το παιχνίδι και ο καβγάς ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα», είπε και συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ δεν ανέχεται να το κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και έμμεσα να καθορίζει την ισοτιμία των άλλων κομμάτων.
Η κ. Παπαρήγα δεν απέκλεισε ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες του ΚΚΕ. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι με το σημερινό πολιτικό σκηνικό, αυτό αποκλείεται. «Αν στην πορεία οδηγηθούμε σε νέα πολιτικά σχήματα, τότε αλίμονο αν το ΚΚΕ δεν κάνει προσπάθεια να συνομιλήσει μαζί τους», ανέφερε. Κληθείσα να σχολιάσει την προχθεσινή δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευθυμίου, ο οποίος χαρακτήρισε την καταγγελία του ΚΚΕ ως «σενάριο πολιτικής φαντασίας έξω από κάθε πραγματικότητα», η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν θα μπορούσε να πει και τίποτα διαφορετικό.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, www.kathimerini.gr
"Πιπεράτο" σχόλιο: Ο George Παπανδρέου δεν μπορεί ο άνθρωποςε, δεν... τραβάει. Γι' αυτό οι φίλοι (του Σημίτη για να μην ξεχνιόμαστε...) του "σπρώχνουν" τον Καρατζαφέρη, μπας και γίνει το... μπραφ! Επίσης μπορείτε να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ και στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής. (Το σάιτ είναι... δίπλα).

4 comments:

ange-ta said...

Αν τα ΜΜΕ ζητάνε προβολή, ε τον Καρατζαφέρη θα προβάλουνε και όχι το ΚΚΕ.
Γιατί ο ένας έχει ρεύμα ακόμα και από αυτούς που δεν θα τον ψηφίσουνε ποτέ, ενώ το άλλο δεν το ακούν ούτε αυτοί που το ψηφίζουνε!

Τι να κάνουμε δηλαδή. Ποιός μπορεί να ακούσει την τάδε και την δείνα του ΚΚΕ περισότερο από 5 δεύτερα;;

Anonymous said...

Το θέμα ange-ta είναι γιατί προβάλλουν τον Καρατζαφέρη. Για μένα η καταγγελία του ΚΚΕ έχει βάση. Το Πασοκ είναι ταυτόσημο με το σύστημα (όχι ότι η ΝΔ δεν είναι, αλλά...)και επειδή ο George δεν μπορεί τον... βοηθούν.

Κόκκινη Πιπεριά

ange-ta said...

Και για μένα έχει βάση, αλλά δεν είναι σπουδαίο, καθόσον κατ εμέ όλα τα κόματα έχουν χάσει τον μπούσουλα και ως εκ τούτου και την φυσική τους βάση.
Οι βιομήχανοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, οι αγρότες ΝΔ, οι διανοούμενοι ΣΥΝ, οι εργάτες ότι τους λάχει και εμείς;
Εμείς τι ψηφίζουμε;;
βράσε ρύζι.

Anonymous said...

Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος ange-ta. Στο "βράσε ρύζι" δηλαδή. Κάποτε το είχαμε λυμένο το θέμα της ψήφου. Τώρα; Τώρα... βράσε ρύζι

Κόκκινη Πιπεριά