Monday, October 5, 2015

ΜΑΝΑ: ένα ντοκιμαντέρ για 6 καλόγριες και 60 παιδιά που πρεπει να γίνει!



Της Βάλερυ Κοντάκου*

Τα τελευταία δύο χρόνια, γυρίζω πυρετωδώς ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Μάνα” για μια χούφτα πολύ ξεχωριστές γυναίκες που έχουν ιδρύσει ένα ορφανοτροφείο 30 χιλιόμετρα έξω απ’ την Αθήνα. Μεταξύ μας, τις αποκαλώ “μοναχές με κότσια!”

Η ταινία μου διηγείται την ιστορία έξι κοριτσιών που αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Εν έτη 1962, το έσκασαν απ’ το σπίτι και έγιναν μοναχές με σκοπό να ιδρύσουν ένα ιδιότυπο ορφανοτροφείο για φτωχά και κακοποιημένα παιδιά, που θα τους επέτρεπε να γίνουν “ανύπαντρες μητέρες” παρακάμπτοντας τα ήθη της εποχής. Παρόλη την προχωρημένη πλέον ηλικία τους, τα 4 απ’ τα 6 μέλη της πιο ατρόμητης γυναικείας “συμμορίας” στην ιστορία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας ζουν και βασιλεύουν μαζί με τα 60 παιδιά τους στην κορφή ενός ανεμοδαρμένου λόφου στη Νέα Μάκρη, στο Παιδικό Χωριό Λύρειο. Συνεχίζουν να δουλεύουν όσο πιο σκληρά μπορούν για να εξασφαλίσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε όποιο παιδί βρεθεί στο δρόμο τους και το ντοκιμαντέρ μου θα είναι ένας φόρος τιμής στο κουράγιο και την εφευρετικότητά τους.

Βρισκόμαστε πλέον ελάχιστους μήνες μακριά απ’ την ολοκλήρωση των γυρισμάτων και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να μοντάρουμε το υλικό και να δημιουργήσουμε την κατάλληλη υποδομή ώστε η ταινία να βγει εκτός Ελλάδας και να βρει το κοινό που της αξίζει.

Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στην καμπάνια μας στο Kickstarter, ενισχύστε την προσπάθειά μας και μοιραστείτε αυτό το όμορφο project με όσους ενδιαφέρονται για τα γυναικεία δικαιώματα, για τα παιδιά και για την “αόρατη” ζωή της Ελλάδας, αυτή που δεν φτάνει ποτέ στα πρωτοσέλιδα:www.kickstarter.com/…/mana-a-documentary-about-6-nuns-and-6…

Έχουμε λιγότερο από 30 μέρες για να φτάσουμε το στόχο μας – αν δεν συγκεντρώσουμε το ποσό, τα χρήματα θα επιστραφούν σε όσους τα έχουν δωρήσει, γι’ αυτό ας βάλουμε όλοι μαζί τα δυνατά μας!

*Σκηνοθέτης/παραγωγός

No comments: