Friday, November 1, 2013

«Ο Λου ήταν ένας πρίγκιπας και ένας μαχητής»

Με μια συγκινητική επιστολή, που δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης East Hampton Star, αποχαιρετά τον Λου Ριντ, η σύντροφός του, Λόρι Άντερσον. Η επιστολή, που αναδημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Λου Ριντ στο Facebook, αποτυπώνει τις τελευταίες μέρες του συν-δημιουργού του συγκροτήματος Velvet Underground, ο οποίος υπέκυψε σε νόσο του ήπατος,στις 27 Οκτωβρίου 2013, σε ηλικία 71 ετών.


Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Στους γείτονές μας:

Τι όμορφο φθινόπωρο! Όλα λαμπυρίζουν και χρυσαφίζουν και όλο αυτό το απίστευτο μαλακό φως. Νερό μας περιτριγυρίζει.

Ο Λου και εγώ περάσαμε πολύ καιρό εδώ τα τελευταία χρόνια, παρόλο που είμαστε άνθρωποι της πόλης εδώ είναι το πνευματικό μας σπίτι.

Την περασμένη εβδομάδα υποσχέθηκα στον Λου ότι θα τον βγάλω από το νοσοκομείο και θα πάμε στο σπίτι μας στο Σπρινγκς. Και τα καταφέραμε!

Ο Λου ήταν μάστερ του τάι τσι και πέρασε τις τελευταίες του ημέρες εδώ χαρούμενος και έκθαμβος από την ομορφιά, την δύναμη και την απαλότητα της φύσης. Πέθανε την Κυριακή το πρωί κοιτώντας τα δέντρα και κάνοντας της διάσημη φόρμα 21 του τάι τσι κουνώντας μόνο τα μουσικά του χέρια στον αέρα.

Ο Λου ήταν ένας πρίγκιπας και ένας μαχητής και ξέρω ότι τα τραγούδια του, του πόνου και της ομορφιάς του κόσμου, θα γεμίσουν πολλούς ανθρώπους με την απίστευτη χαρά που ένιωθε για την ζωή. Ζήτω η ομορφιά που έρχεται προς τα κάτω και μέσα και πάνω σε όλους μας.

- Λόρι Άντεσον

η αγαπημένη του σύζυγος και αιώνια φίλη

No comments: