Saturday, February 18, 2012

ΔΗΜΑΡ: η ευθύνη του να κυβερνάς και η Ευρώπη

Του Τάσου Τέλογλου
O κ. Φώτης Κουβέλης επισκέφθηκε χθές τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ε.Βενιζέλο και ενημερώθηκε για την τηλεδιασκεψη των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup. Δεν γνωρίζω αν ο κ Βενιζέλος εξήγησε στον κ. Κουβέλη ότι η συζήτηση αφορούσε κατά έναν πολύ άμεσο τρόπο και τον ίδιο με την έγερση –και όχι μόνο από τους Γερμανούς – του πολύ απλού ερωτήματος «Τι θα γίνει αν μετά τις εκλογές τα κουκιά δεν βγαίνουν για να στηρίξει το πρόγραμμα;». Επί του ερωτήματος αυτού ο κ. Κουβέλης αρκέστηκε να πεί μετά την συνάντηση ότι εξακολουθεί να μην συμφωνεί με αυτό (το λεγόμενο δεύτερο μνημόνιο).

Το κόμμα του κ. Κουβέλη φέρει τον τίτλο «Δημοκρατική Αριστερά», μία αριστερά δηλαδή που μπορεί να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Θα είναι καλό τις επόμενες μέρες ένα κόμμα στο οποίο εχει στραφεί ένα όχι ασήμαντο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009 να εγκαταλείψει την βολική θέση του «εμείς απορρίπτουμε το μνημόνιο» και να μας εξηγήσει αν κληθεί να συμμετάσχει ή να στηρίξει μια κυβέρνηση να διευκρινίσει τι πρόκειται να κάνει στη «θέση του μνημονίου» αφού μάλιστα θα εχει προχωρήσει η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων και θα εχουν ψηφίσει τα ξένα κοινοβούλια: Θα σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις που ανέλαβε για τη χώρα η κυβέρνηση Παπαδήμου επιχειρώντας αλλαγές και ποιες; Θα καταγγείλει τις συμβάσεις που ψηφίζει τώρα η Βουλή; Θα κάνει κάτι και τι το οποίο θα μας εξασφαλίζει τη συμμετοχή μας στο ευρώ και με ποιο τρόπο; Και αν δεν είναι ετοιμη η ΔΗΜΑΡ για κάτι από όλα αυτά πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται το νόημα της συμμετοχής της στις προσεχείς εκλογές σαν κάτι διαφορετικό από τα άλλο κόμματα της αριστεράς και κεντροαριστεράς;

Για περισσότερες πληροφορίες επί του χειρισμού ο κ. Κουβέλης θα μπορούσε να ρωτήσει τον κ Α.Σαμαρά μόλις ολοκλήρωσε μια μακρά θητεία σε αυτό το «διδακτήριο».

Πηγή: www.protagon.gr

5 comments:

law4 said...

Ο Τέλλογλου σαν ένας ακόμη που χτυπάει την αριστερά ακόμη και στην πιο μετριοπαθή εκδοχή του, δεν διαφέρει και σε πολλα με όλους τους πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και όλο το μιντιακό κατεστημένο που υποστηρίζει με μανία του μνημόνιο το οποίο συνθλίβει τους εργαζόμενους, τους άνεργους και κυρίως τους νέους. Πρώτα άπο ολα. ο Τέλογλου λέει '' Το κόμμα του κ. Κουβέλη φέρει τον τίτλο «Δημοκρατική Αριστερά», μία αριστερά δηλαδή που μπορεί να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες''. Πώς συσχετίζει έτσι τις δύο λέξεις ΄΄δημοκρατική '' και ''αριστερα με τις κυβερνητικές ευθύνες? Αριστερά είναι η πολιτική δύναμη που θέλει να ανατρέψει το κατεστημένο και το δημοκρατική ειναι αυτη που θα το κάνει με δημοκρατικό τρόπο/ Πορφανώς ο Τέλλογλου τα πήδηξε αυτα και πέρασε κατευθείαν στην διακυβέρνηση η οποία σίγουρα πρεπει να ειναι στόχος της αριστερας( δημοκρατικής ή μη).
λέει μετα:''κυβέρνηση Παπαδήμου επιχειρώντας αλλαγές και ποιες; Θα καταγγείλει τις συμβάσεις που ψηφίζει τώρα η Βουλή; ''. Φυσικά και πρεπει να υπάρχει συνέχεια αλλα αμα ητανε οι επόμενες κυβερνησεις να συνεχίζανε στο 100% να κάνουνε ότι υπέγραψε η προηγούμενη κυβένρηση τότε ποιο ειναι το νόημα της αντιπολίτευσης? Αυτο δεν ειναι προφανής κατάλυση της δημοκρατίας? άμα αυτα που υπογράφει ο Παπαδήμος μας δεσμευουνε τόσο πολύ γιατι δεν καταργούμε τις εκλογες?
Είναι πλεον σαφέστατο ότι οι υποστηρικτές του μνημονίου με τις πράξεις με το έμμεσι τρόπο θέλουνε την καταλυση της δημοκρατίας. ακόμα και της αστικής.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Μάλλον ο Τέλογλου με πολύ απλό τρόπο θέτει καίορια ερωτήματα προς το κόμμα μου, τη ΔΗΜΑΡ. Δεν μπορεί να το "παίζεις" παρολι. Δλδ να είσαι με την Ευρώπη, να θέλεις τη δανειακή σύμβαση και τα δισεκατομμύρια ευρώ καια πό την άλλη να καταψηφίζεις τα πάντα όπως ο σύριζα & το ΚΚΕ. Και δεν μιλαώ μόνο για τη δανειακή σύμβαση. Η ΔΗΜΑΡ, δυστυχως, δεν εχει ψηφίσει ούτε ένα άρθρο σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. π.χ. ουτε το άνοιγμα του επαγγελματος των φορτηγων. Η ΔΗΜΑΡ ενω άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις να συγκροτηθεί με όρους πραγματικής ευρωπαίκής αριστεράς, δυστυχως στη πορεία εξελίσεται σε ένα ακόμη κόμμα της ελληνικης αριστεράς χωρίς καμια διάθεση υπέρβασης.

law4 said...

Κόκκινη πιπεριά δεν νομίζω να εξελλίσεται σαν άλλο ένα κόμμα της αριστεράς. Για τα φορτηγά θα έπρεπε να το ψηφίσει αλλά αυτο δεν είναι τίποτα στις μεταρρυθμίσεις εκτρώματα που διαλύουνε την ελληνική κοινωνία. και το ότι καταψηφίζει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ σημαίνει ότι είναι λαθος? Απλά νομίζω όλες οι μεταρρυθμίσεις έχουνε στόχο την διάλυση της κοινωνίας. Φυσικά και η ανανεωτική αριστερά δεν μπορεί να λέει σε όλα ΟΧΙ, αλλά πρεπει να πράττει με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Τα δισεκκατομύρια ευρώ λυπάμαι που θα το πω αλλά εγω σαν άνεργος με ένα μαύρο μέλλον να προδιαγράφεται δεν τα θέλω. είτε πάρουμε τα δάνει είτε όχι εγω σαν σκλαβος των 300 ευρω θα δουλεύω. τα δάνεια είναι για τους τοκογλύφους και όχι για την κοινωνική σταθερότητα.

ΣΠΙΘΑΣ said...

Κόκκινη Πιπεριά,είπες :

α)" δεν εχει ψηφίσει ούτε ένα άρθρο σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση."
..........................


Ποιά " μεταρρυθμιστική κατεύθυνση."..;;

- Κανένα μέτρο δεν είναι, από μόνο του μεταρρυθμιστικό, όταν δεν αγγίζεται στο ελάχιστο η φοροδιαφυγή καθώς και η εισφοροδιαφυγή.


Ας λάβουμε υπόψη μας το εξής απλό, ότι η φορολογική διέυρυνση είναι ο πρώτος και απλούστερος κανόνας στην έννοια της οικονομίας αλλά και της δημοκρατίας.

και ταυτοχρόνως είναι το μοναδικό αντίδοτο σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση.

Αυτό είναι αξίωμα, δεν είναι άποψη.

* Αν βρεθεί ένας που ισχυρίζεται το αντίθετο, απλώς, λέει ψέματα ή δεν στέκει καλά :)

Και είναι και ιατρικώς επιβεβαιωμένο ότι ορισμένοι πολιτικοί θέλουν ψυχίατρο


....................

β) είπες, επίσης :

"να συγκροτηθεί με όρους πραγματικής ευρωπαίκής αριστεράς"

................................


- Ποιοί είναι οι όροι της "πραγματικής ευρωπαϊκής αριστεράς";

Αυτοί που εκφράζει οστα άρθρα του ο κ.Τέλογλου;

- "Αυτή η μεσαία τάξη “δεν δικαιούται δια να ομιλεί”.

- " ορισμένα αρθρα του συνταγματος πρέπει να βγούν "εκτός" η να ερμηνευτούν ανάλογα."


- " πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς";

;;


υ.γ.

Ευτυχώς που ο Φώτης Κουβέλης μετρά τις πράξεις και τα λόγια του με συνέπεια, αν μη τι άλλο και δεν αερολογεί.

Νίκος Κόμπλας said...

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2012/02/blog-post_26.html