μεταναστες

μεταναστες

Thursday, January 27, 2011

Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη

«Ο Δήμος μπορεί να αναλάβει ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς όχι όμως και να επωμιστεί την ευθύνη αυτής της κατάστασης. Στις συγκεκριμένες συνθήκες η παραχώρηση χώρου από τον Δήμο για άγνωστο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με την ανάληψη αυτής της ευθύνης. Ιδίως, όταν αβασάνιστα ζητείται από το Δήμο «δημοτικό γυμναστήριο» ή «γήπεδο» για να στεγάσει επ' αόριστον 300 απεργούς πείνας!». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης αναφερόμενος στο θέμα της κατάληψης της σχολής της Νομικής από οικονομικούς μετανάστες.

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Καμίνη έχει ως εξής:

«Η Δημοκρατία μας έχει νόμους, για τους οποίους οφείλουν να είναι ενήμεροι όλοι, μεμονωμένοι πολίτες και πολιτικές οργανώσεις ώστε να αναλαμβάνουν και την ευθύνη των δημόσιων δράσεών τους. Δυστυχώς στη συγκεκριμένη υπόθεση της Νομικής οδηγήθηκαν κατά τρόπο ανεύθυνο σε αδιέξοδο 300 άνθρωποι . Aντί να συζητηθούν επί της ουσίας τα συγκεκριμένα προβλήματα και αιτήματα τους , έχει δημιουργηθεί μια κρίση στην πόλη μας , διότι όχι μόνο κάποιοι τους συμβούλευσαν λάθος αλλά και διότι αποφεύγουν τώρα να δώσουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Ο Δήμος διευκρίνισε στις πρυτανικές αρχές- όταν ζητήθηκε η συμβολή του- ότι μπορεί να αναλάβει ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς όχι όμως και να επωμιστεί την ευθύνη αυτής της κατάστασης. Στις συγκεκριμένες συνθήκες η παραχώρηση χώρου από τον Δήμο για άγνωστο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με την ανάληψη αυτής της ευθύνης. Ιδίως, όταν αβασάνιστα ζητείται από το Δήμο «δημοτικό γυμναστήριο» ή «γήπεδο» για να στεγάσει επ' αόριστον 300 απεργούς πείνας!

Ο Δήμος μας δεν θα υποδείξει στις πρυτανικές αρχές το πώς θα χειριστούν το θέμα του ασύλου, συντάσσεται πάντως υπέρ μίας μη βίαιης λύσης.

Θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι πρόθυμος για κάθε βοήθεια, δεν προτίθεται όμως να επωμισθεί ευθύνες που δεν του ανήκουν».

No comments: